Találatok: 500 hír

Harry Potter, A Gyűrűk Ura és a Nemzeti Múzeum rejtélyes kincsei – megnyitott a Magyar Fantasy Múzeum

A járványügyi korlátozások ellensúlyozására kitalált ötletek közül a Magyar Nemzeti Múzeumé az egyik legkreatívabb. Imádjuk!

Semjén: a magyarság bármilyen kihívást képes lehetőségre váltani

A magyarság világnemzet, amely képes arra - érje bármilyen megpróbáltatás -, hogy a kihívásokat lehetőségre váltsa, és ez érvényes a diaszpórára is - mondta Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes a Magyar Diaszpóra Tanács ülésén csütörtökön. A tanácskozást a járvány miatt idén online rendezték meg.

Magyar-lengyel vétó: van egy kemény feltételünk a támogatásunkért cserébe

Hajlandóak vagyunk támogatni a 2021-2027-es uniós költségvetés és helyreállítási alap mielőbbi elindítását, de cserébe azt kérjük, hogy egyelőre csak egy olyan mechanizmus induljon el, ami az uniós költségvetés pénzügyi védelmére fókuszál; a jogállamisági mechanizmusról pedig előbb döntsünk az Európai Tanácsban és utána induljon el egy…

Tudósok helyett videósok és ismert arcok magyarázzák a klímaválságot, hogy végre mindenki megértse!

BDPST24
-
 Tegnap 16:54Utazás

Pamkutya, Anzselika Habpatron és Szabó Simon színész mellett több ismert arc is csatlakozott a kampányhoz Októberben nagysikerű online konferenciával vette kezdetét a TedxDanubia hazai klímavédelmi programsorozata, melyhez példaértékű médiaösszefogás is társult. Az ingyenesen elérhető, húzónevekben és témákban bővelkedő online…

Koronavírus: erdélyi magyar kutatók által kifejlesztett vírustesztet dobtak piacra Romániában

A sepsiszentgyörgyi Proel Biotech cég piacra dobott egy kórházaknak és diagnosztikai központoknak szánt tesztet, amely alkalmas a SARS-CoV-2 vírusfertőzés ellen termelt, IgG típusú antitestek kimutatására - közölte az MTI-hez eljuttatott közleményében a társaság.

Orbán Viktor: Nem tehetem ki Magyarországot annak a kockázatnak, hogy olyat kényszerítsenek a magyar emberekre, a…

A migráció, a nemzeti szuverenitás és a gender kérdésében vannak viták az unióval, és ezért kell élni a vétóval - mondta a magyar miniszterelnök a lengyel miniszterelnökkel közös sajtótájékoztatón.

A helyszíni bírság Magyarországon

Jogma.hu
-
 Tegnap 16:56Gazdaság

A helyszíni bírság szabályrendszerét a szabálysértésekről szóló 2012. évi II. törvény tartalmazza.

Orbán Viktor: Létrejött egy magyar-lengyel közös nyilatkozat, egyesíteni fogjuk erőinket

Orbán Viktor miniszterelnök és Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő a Karmelita kolostorban találkozott ma délután. Ezt követően rendkívüli sajtótájékoztatón beszéltek.

Válság a válságban: a magyar-lengyel vétófenyegetés

Mindössze negyedórát szentelt a múlt csütörtöki EU-csúcs a jogállamiság és a költségvetés összekapcsolása magyar és lengyel vétójának, de ez nem a probléma bagatellizálásának, hanem éppen a komolyságának szólt.

Erdélyi magyar kutatók tesztjével gyorsan ellenőrizhető, átesett-e valaki a koronavírus-fertőzésen

A Proel Biotech által kitalált teszt képes kimutatni a koronavírus-fertőzés ellen termelt antitesteket, ha azok megtalálhatók az alany szervezetében.

A magyarság bármilyen kihívást képes lehetőségre váltani

A magyarság világnemzet, amely képes arra – érje bármilyen megpróbáltatás –, hogy a kihívásokat lehetőségre váltsa, és ez érvényes a diaszpórára is – mondta Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes a Magyar Diaszpóra Tanács ülésén csütörtökön. A tanácskozást a járvány miatt idén online rendezték meg. Semjén…

Szijjártó: Száz lélegeztetőgépet adományozott a kormány a vajdasági magyaroknak

A kormány száz lélegeztetőgépet és ugyanennyi, a betegek őrzésére szolgáló monitort adományozott a Vajdasági Klinikai Központnak.

Magyar–lengyel csúcs: Budapest és Varsó egyesíti erőit, közösen harcol tovább

Nyitókép: Nemzeti Fotótár/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán   Magyarország és Lengyelország továbbra is kitart egymás mellett és egyesíti erőit a következő hónapok küzdelmeiben – derült ki a magyar és lenygel kormányfő közös sajtótájékoztatóján.   Orbán Viktor a Karmelita kolostorban zajló sajtótájékoztatón elmondta, a lengyelekkel…

Semjén Zsolt: Példátlan összefogás a külhoni magyarság ügyében

Magyar Nemzet
-
 Tegnap 17:23Belföld

Szinte minden ellenzéki párt részt vett a külhoni magyarságot képviselő tanácsok plenáris ülésein, a DK viszont a meghívás ellenére sem volt hajlandó megjelenni.