Találatok: 22 hír

A Médiatanács a „melegség” népszerűsítését tiltó kormányrendelet miatt lábon lőtte magát

Hírklikk
-
 21.09.18 08:27Belföld

Nehezen tudhatott megbirkózni a kormányzati nyomással a Médiatanács, hogy miként is érvényesíthessék a homoszexualitás nyilvános népszerűsítésének pedofil-törvénybe foglalt visszaszorítását a médiában. A MÚOSZ elnökénél érdeklődtünk a kényszerű cenzúráról.

Ha a homoszexualitást nem lehet „népszerűsíteni”, akkor mégis mire jó a Médiatanács cenzúrája?

HVG
-
 21.09.17 20:00Média

Bár a homofóbtörvény médiára vonatkozó szakasza ellenére sem indult eljárás egy leszbikus csók miatt, a Médiatanács napokban megjelent törvénymagyarázata mégis nagyon komoly gondokról árulkodik, és csak a kisebbik baj, hogy a szabályozás alkalmazója láthatóan egyáltalán nem ért ahhoz, amivel foglalkozik.

Rádiós frekvenciapályázatokról hozott döntést a médiatanács

Rádiós frekvenciapályázatokról hozott döntést a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (Nmhh) Médiatanácsa - közölte a hatóság kommunikációs igazgatósága csütörtökön az MTI-vel.

„Csak felnőtteknek” - itt a Médiatanács 18+ ajánlása

port.hu
-
 21.09.16 16:15Film

16 évesen már meg lehet nézni a Die Hard 3-at és az Átok 2-t, de az Adéle életét nem, mert ott „a 18 év alatti korosztály gondolkodása még nem elég érett ahhoz, hogy a látott képek vagy a megélt élmények jelentéseit helyesen értelmezze.”

10 film amely a Médiatanács szerint a homoszexualitást vagy a nemváltást népszerűsíti

Megjelent a dokumentum, amely többek között rögzíti, hogy milyen szempontok alapján kell az V. kategóriába sorolni ezeket az alkotásokat Adéle élete A fiúk a klubból Ez bűn Mindent anyámról X generáció Szólíts a neveden L (The L Word) Lip Service Shameless–Szégyentelenek Skin I live in

A Médiatanács a Pestisrácokat, a 888-at, a HírTV-t, az M4 Sport és az M5 tévécsatornát, és a debreceni Rádió 1-et vizsg…

Ezenkívül a Médiatanács hiánypótlásra szólította fel a Budapest FM 105,9 MHz rádiós pályázat egyetlen résztvevőjét, tévéműsorok pénzügyi támogatásáról határozott, valamint elfogadott egy tanulmányt a műsorok szponzorációjával kapcsolatban. Indul egy debreceni, valamint egy nyíregyházi, székesfehérvári rádiós frekvenciapályázat, illetve több…

Rádiós frekvenciapályázatokról hozott döntést a médiatanács

Médiapiac
-
 21.09.16 11:00Média

Illetve a televíziók támogatási gyakorlatáról készült legfrissebb tanulmányt ismertették.

A Médiatanácsnál a meleg csók még beleférhet

Korhatár-besoroláshoz tartozó ajánlásokat adott ki a Médiatanács, melyek alapján lehet majd eldönteni, kell-e 18-as karika a homoszexuális tartalmakra.

18-as karika kell Almodóvar filmjeire – Meghozta szabályait a Médiatanács

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa új ajánlásokat fogalmazott meg a korhatár-besorolással kapcsolatban; ezeket a melegellenes passzusokkal eltérített pedofiltörvény miatt kellett meghatározniuk. A hosszú, többoldalas dokumentum (PDF), ami az új szempontok alapján készült, arról is értekezik, mikor kell 18-as…

18-as karika kell Almodóvar filmjeire – részletszabályokat hozott a Médiatanács

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa új ajánlásokat fogalmazott meg a korhatár-besorolással kapcsolatban. A többoldalas dokumentum arról is értekezik, mikor kell 18-as karikát kell rakni egy homoszexualitást ábrázoló tartalomra.

A Médiatanács új ajánlásokat fogalmazott meg az LMBTQ-tartalmak korhatár-besorolásáról: Ezekben az esetekben kell a…

IGN
-
 21.09.15 21:27Film

Az úgynevezett "gyermekvédelmi törvény" elfogadása óta tanácstalanság uralkodott azzal kapcsolatban, mi hogyan, miért mehet és nem mehet például a tévében, ám az NMHH végre új irányelveket fogalmazott meg.

A Médiatanács döntött róla, mikor kell kitenni a 18-as karikát

A homoszexualitást is ábrázoló műsorszámokra a legtöbb esetben kikerül majd a 18-as karika. 

Gábor György: Sokat kellett várni a Médiatanácsnak a homofóbiát rendeletbe iktató támogatására

Mandiner
-
 21.09.15 21:01Vélemény

Sokat tanultam az elaborátumból, ám egy helyen megakadtam az olvasásban.

10 film, amely a Médiatanács szerint a homoszexualitást vagy a nemváltást népszerűsíti, ezért 18 éven aluliak nem nézhe…

SzMo
-
 21.09.15 19:37Film

Megjelent a dokumentum, amely többek között rögzíti, hogy milyen szempontok alapján kell az V. kategóriába sorolni ezeket az alkotásokat.

Kiadta a Médiatanács, hogy mi is számít a homoszexualitás népszerűsítésének

Ezek alapján döntik el, hogy mikor kell 18-as karika a homoszexualitást ábrázoló tartalmakra. Esti hírösszefoglaló.