Találatok: 63 hír

Előzetes értesítés nélkül jelentek meg az Ukrán Biztonsági Szolgálat emberei a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség …

Egyelőre nem kapott hivatalos magyarázatot a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség arra, hogy miért tartottak házkutatást fegyveres kommandósok és civilek a szervezetnél. Hétfőn előzetes értesítés nélkül jelentek meg a székházban és más helyszíneken az Ukrán Biztonsági Szolgálat emberei. A külgazdasági és külügyminiszter elítélte a…

A Kisebbségi Kulturális Alap 2. felhívása is prioritásként kezeli a népszámlálásról való tájékoztatást

A Kisebbségi Kulturális Alap (KKA) közzétette a 2021-re vonatkozó második pályázati felhívását. A felhívás keretében a különféle művészeti ágak területén dolgozókat fogják támogatni, emellett az irodalmi, publikációs, kiadói, kulturális-ismeretterjesztő és oktató tevékenységekre is igényelhető támogatás.

A hajproblémák, amik megkeserítik a napjait: így kezelheti házilag

Blikk
-
 Tegnap 15:11Bulvár

Ahhoz, hogy fénylőek és egészségesek legyenek a tincseink, érdemes a hajtípusunknak megfelelő, természetes összetevőket alkalmazni, amelyek hatékonyan ápolják és táplálják a hajszálakat. Az alábbiakban a stylecraze.com szakértői adnak hasznos tanácsokat a különböző hajproblémák ellen.

Aggódik a Netflix egyik sorozata miatt a brit kulturális miniszter

Oliver Dowden szerint a streamingszolgáltatónak egyértelművé kellene tennie, hogy A korona című széria csupán fikció.

Kommandósok kopogtattak a magyar kulturális szövetség elnökénél

Szijjártó Péter szerint a kormány minden fórumon kiáll a kárpátaljai magyarok védelmében.

Okosotthon napjainkban

otthon.hu
-
 Tegnap 08:10Otthon

Néhány évtizeddel ezelőtt még az okosotthonok valami Science Fiction épületeknek tűntek, ma már akaratlanul is beépülnek az életünkbe. Legtöbbünk használ okostelefont és az okos tévé sem hiányozhat háztartásunkból így biztosan felmerült már a gondolat, mi lenne, ha nekünk is okos otthonunk lenne.

Fegyveres razzia volt a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetségnél Ungváron

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat emberei jelentek meg a szövetség intézményeinél és Brenzovics László (képünkön) lakásán is. Állítólag hazaárulásra, szeparatizmusra utaló bizonyítékokat kerestek.

Online kulturális közösségi tér Perkátán

Duol
-
 20.11.30 17:00Megyei

A Győry-kastélyban az eddig megszokott közművelődési forma ugyan átmenetileg szünetel, de ezzel egy időben megszületett egy új online közösségi tér is.

A Magyar Zsidó Kulturális Egyesület közleménye Demeter Szilárd cikkével kapcsolatban

“A Magyar Zsidó Kulturális Egyesület megdöbbenéssel fogadta Demeter Szilárdnak, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójának, a magyar irodalmi élet teljhatalmú urának teljességgel vállalhatatlan antiszemita megnyilvánulását, amellyel az Európát ismét lángba borítani akaró …

Nyíregyházi Cantemus Kórus: A Bakelittől napjainkig

Nyíregyháza
-
 20.11.30 13:12Belföld

A Cantemus 45 éve a hangfelvételek számát és helyszíneit tekintve is egy valóságos kincsesbánya. Még azok is – akik bár sok-sok évtizede kapcsolatban vannak a kóruscsalád együtteseivel – találnak időnként különlegességeket, melyek többségéhez természetesen érdekes történetek is köthetők. Csak a saját kiadásban megjelent…

A brit kulturális miniszter szerint a Netflixnek jeleznie kellene, hogy A Korona sorozat csupán fikció

A politikus aggódik, hogy egy nemzedéknyi néző, akik még nem éltek az eseményeknek idején, összetéveszthetik a fikciót a valósággal.

Fegyveresek jelentek meg több magyar intézménynél Kárpátalján (Frissítve Barta József, a Kárpátaljai Magyar Kulturális…

Fegyveres es civil ismeretlenek jelentek meg a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség ungvári székházánál, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolánál Beregszászban, valamint Brenzovics László, KMKSZ elnök ungvári házánál.

Meg vannak számlálva a Volkswagen Passat szedán napjai

Autó Pult
-
 20.11.30 07:48Autó-motor

Jelenleg a Volkswagen emdeni üzemében készülnek az Európának szánt Passatok. Korábban azt tervezték, hogy a típus következő generációját az újonnan felépítendő török gyáregységben gyártják. A történelmi események hatására azonban a konszern kénytelen volt új stratégiával előállni, amelyben az ikonikus modellnek nem osztanak lapokat.