Találatok: 12 hír

Sok a kullancs a somogyi erdőkben, a vakcina is gyorsan fogyhat ellenük

Már most érdemes beadni a vérszívók elleni védőoltást azoknak, akik több időt töltenek a természetben.

Vas megyében az egyik leggyakoribb a kullancsbetegség

Vaol
-
 Ma 07:00Megyei

Bár nagyon sok helyen felhívják a figyelmet a problémára, mégis Vas megyében az egyik leggyakoribb a kullancsbetegség. A felismeréséről és a megelőzésről dr. Varjú Gábor, az Állatkórház állatorvosa beszélt.

Érdemes odafigyelni Somogyban – sok a kullancs

Nagyon sok kullancs van a somogyi erdőkben is, ezért már most érdemes beadni a vérszívók elleni védőoltást azoknak,

Kullancsencephalitis és Lyme-kór - Most van itt a megelőzés ideje!

Tavasztól nyárig és ősszel a legaktívabbak a kullancsok. A közönséges kullancs számos kórokozót hordozhat és terjeszthet: Lyme-kór és vírusos agyvelőgyulladás. Az agyvelőgyulladás esetében rendelkezésre áll védőoltás, amelynek köszönhetően folyamatosan csökken a betegek száma, de más is van a háttérben.

A koronavírus elleni védőoltás után egy héttel jöhet a kullancs elleni is

Index
-
 Tegnap 09:38Belföld

Aki megkapta a koronavírus elleni oltást, kérheti a kullancs ellenit is, de érdemes egy hetet várni, mert mindkettő megterheli az immunrendszert.

Sok a kullancs a somogyi erdőkben, a vakcina is gyorsan fogyhat ellenük

Nagyon sok kullancs van a somogyi erdőkben is, ezért már most érdemes beadni a vérszívók elleni védőoltást azoknak, akik több időt töltenek a természetben. Az általunk megkérdezett kaposvári patikában még kapható vakcina, de ha beköszönt a melegebb idő, akkor gyorsan kiürülhetnek a készletek – írja a sonline.hu. A koronavírus-járvány…

Sok a kullancs a somogyi erdőkben, a vakcina is gyorsan fogyhat ellenük

Nagyon sok kullancs van a somogyi erdőkben is, ezért már most érdemes beadni a vérszívók elleni védőoltást azoknak, akik több időt töltenek a természetben.

A szokásosnál több kullancs lehet az idén

Győr Plusz
-
 21.04.16 14:08Belföld

Földvári Gábor az InfoRádiónak azt magyarázta, nemcsak a kullancsok, hanem a rágcsálópopuláció is nagyobb számú, így több táplálékforrása lesz a kullancslárváknak. Mindez pedig azt eredményezi, hogy idén a szokásosnál intenzívebb kullancsaktivitás várható. A közönséges kullancs a sűrű aljnövényzetű, erdős, cserjés élőhelyeket kedveli. Városi…

Kullancsirtás és rágcsálóirtás Topolyán

Vajdaság Ma
-
 21.04.16 11:54Határtalan

Az elkövetkező hetekben, az időjárási körülmények függvényében szervezett és módszeres rágcsálóirtást és kullancsirtást hajtanak végre a topolyai község területén.

Támadnak a kullancsok! – Így vigyázzunk kedvenceinkre tavasszal!

Nyíregyháza
-
 21.04.15 14:33Belföld

Az évnek ebben az időszakában különösen nagy figyelmet kell fordítanunk kedvenceinkre. Annak érdekében, hogy az egész család – beleértve a négylábú tagjait is – gondtalanul élvezze a természetben töltött időt, érdemes néhány óvintézkedést megtenni. A két leggyakoribb tavaszi veszélyforrás: a kullancsok és a mérgező növények.

Hogyan támad, miért veszélyes kisállatainkra a kullancs és a bolha?

24.hu
-
 21.04.15 09:35Színes

A felelős gazdi szinte automatikusan veszi le a polcról a bolhák és kullancsok elleni védőeszközt, cseppet, nyakörvet, tablettát, ki mit szeret – de miért fontos ez ennyire? Azért, mert a bolhák és a kullancsok nem csak kellemetlenek, hanem igazán veszélyesek is lehetnek.

Így óvd háziállataid a kullancstól

SzaM
-
 21.04.15 07:33Állatvilág

Igen fontos saját magunk mellett, négylábú barátaink kullancsvédelme is a jó idő beköszöntével. Egyre több a kullancs által okozott megbetegedés, ami az emberek mellett a háziállatokat, főként a kutyákat és macskákat sem kerüli el. Ez a kis parazita az emlősök vérét szívja, de az sem ritka, hogy madarak vagy hüllők esnek áldozatul neki. Még nem