Találatok: 21 hír

Többen halhattak meg a klímaváltozás miatt, mint amennyiről tudunk

Az új tanulmány szerint nagyjából hússzor annyian lehetnek, akiknek a halálában közvetve vagy közvetlenül szerepet játszott a klímaváltozás.

Extrém pusztító volt a bozóttűz Ausztráliában, és a klímaváltozás miatt egyre gyakrabban lehet számítani hasonlóakra

444.hu
-
  Tegnap 15:45 Gazdaság

A klímamodellek előre jelezték, hogy jönnek a nagyon kemény tűzszezonok.

A véltnél többen halnak meg a klímaváltozástól

24.hu
-
  Tegnap 09:32 Tudomány

A szakértők az ausztráliai adatokat elemezve megállapították: a hatóságok alábecsülik a klímaváltozáshoz köthető halálesetek számát.

Mi a legjobb, amit egyénként tehetünk a klímaváltozás ellen?

Élő bolygónk
-
  Tegnap 07:59 Életmód

Egy új jelentésben a nyugati társadalmak polgárai életére vetítve brit kutatók rangsorolták, milyen életmód-változtatással érhetjük el a legnagyobb hatást, azaz csökkenthetjük leghatékonyabban a karbonlábnyomunkat.

“Zöldül a hó” az Antarktiszon a klímaváltozás miatt

Liner
-
  20.05.24 16:14 Életmód

Ha az Antarktiszra gondolunk, valamennyiünknek a hófödte tájak és a zord éghajlat juthat eszünkbe, azonban a megszokott látványt vészes tempóban alakítja át a globális felmelegedés, és annak pusztító hatású következményei.

A járvánnyal dacolva küzdenek a klímaváltozás ellen a faültető civilek

Qubit
-
  20.05.24 13:56 Tudomány

A milliós állami projektek mellett egyre több közösségi mozgalom is nekilátott az erdősítésnek Magyarországon. A MyForest mostanra több sikeres ültetésen van túl, a 10 millió fa pedig még a social distancing faültetést is feltalálta.

A klímaváltozás miatt egyre bestiálisabb hurrikánokkal néz szembe az emberiség

Androgeek
-
  20.05.24 09:30 Tudomány

A klímaváltozással foglalkozó tudósok már régóta gyanították, hogy a globális felmelegedés hatással lesz a kialakuló hurrikánokra, 40 évnyi adatgyűjtést követően pedig meg tudták erősíteni sajnos: egyre bestiálisabb szélviharokkal áll szemben az emberiség. Az adatok szerint annak a valószínűsége, hogy a hurrikán 3. kategór...

A mesterséges intelligencia is felveheti a küzdelmet a klímaváltozással

Élő bolygónk
-
  20.05.24 08:04 Életmód

Műholdképekkel, illetve azokat elemző, mesterséges intelligenciára épülő algoritmusokkal folyamatosan nyomon követhető (lenne) nemcsak kisebb térségek, de akár egyes konkrét erőművek és ipari üzemek szén-dioxid-kibocsátása vagy akár az illegális erdőirtás is.

Zseniális és nem teljesen értett kertésztechnikával küzdenek a méhek a klímaváltozás hatásai ellen

Rakéta
-
  20.05.23 19:24 Tudomány

A poszméhek a klímaváltozás miatt egyre inkább olyankor repülnek ki a téli fagyok után a kaptárból, amikor a virágok még nem nyíltak ki. Megoldották a dolgot, és mi nem teljesen értjük, hogy miként.

Hősokkot okozhat az erdőkben a klímaváltozás

24.hu
-
  20.05.23 16:58 Színes

A nyári hőhullámok gyakoriságának várható növekedése miatt megváltozhat az erdők biodiverzitása.

Tönkreteheti a világ egyik legnagyobb kávétermesztőjét a klímaváltozás

Agrárszektor
-
  20.05.23 10:15 Mezőgazdaság

2030-ra akár a negyedével is csökkenhet a terméshozam a kávéültetvényeken Etiópiában a klímaváltozás miatt. Ez azért is szomorú hír, mert Etiópia a világ hetedik legnagyobb kávétermesztő országa, így emiatt komolyan megdrágulhat majd a kávé a következő években.

A 10 leghatékonyabb dolog a klímaváltozás ellen

NLC
-
  20.05.22 19:12 Életmód

Az átlagember rengeteg dolgot tehet a klímaváltozás ellen, ha változtat az életmódján. De minek van nagyobb hatása? Ha leteszed az autót vagy átállsz vegán étrendre? Vagy hasznosabb szigetelni a házat? Most végre rangsorolták a zöld lehetőségeket.

Óriáskenguruk és gigantikus méretű krokodilok is kihaltak egy korábbi klímaváltozás miatt

Óriáskenguruk és gigantikus méretű krokodilok is kihaltak 40 ezer évvel ezelőtti Ausztrália északi, trópusi területein egy korábbi klímaváltozás miatt – derült ki Queenslandi Múzeum és a Griffith Egyetem tanulmányból. A paleontológusok szerint az újonnan felfedezett megafauna szélsőséges környezeti változások miatt halt ki. A kutatás ugyanis…

Fidesz: A klímaváltozás tény, amelyhez alkalmazkodni kell

A frakció arra kéri a kormányt, tegyen további lépéseket az egyszer használatos műanyagok betiltásáért.

A koronavírus sem állítja meg a klímaváltozást

A koronavírus-járvány miatti kényszerű korlátozások következtében jelentősen csökkent a világ nemzeteinek szén-dioxid-kibocsátása. A klímaváltozás megállításához azonban ez is nagyon kevésnek tűnik.