Találatok: 24 hír

Sérti a jogbiztonság elvét a Közbeszerzési Hatóság eljárása

Jogászvilág
-
  20.04.02 11:44 Gazdaság

A jogbiztonság és a bizalomvédelem elvébe ütközik, ha az újonnan hatályba lépő közbeszerzési törvény annak ellenére jogosítja fel a Közbeszerzési Hatóságot a jogellenes szerződésmódosítás hivatalbóli vizsgálatára, hogy a szerződésmódosításra még az előző közbeszerzési törvény hatálya alatt került sor és az eljárás indítására előírt jogvesztő…

A Közbeszerzési Hatóság közzétette az Évosz ajánlását

Közbeszerzés
-
  20.04.02 01:21 Belföld

A Közbeszerzési Hatóság honlapján elérhetővé tette az Évosz által összeállított, „Ajánlás az építési vállalkozások részére, a koronavírus okozta járvány egészségügyi és üzleti kockázatainak mérséklésére” tárgyú közleményét.”

Az EU a közbeszerzések rugalmasabbá tételével segíti az orvosieszköz-beszerzéseket

Az Európai Bizottság az uniós közbeszerzési keretrendszer rugalmasabbá tételével segíti a tagállamokat a koronavírus-járvány indokolta sürgős egészségügyi igények napokon, vagy akár órákon belüli kielégítésében – közölte Thierry Breton belső piacért felelős uniós biztos szerdán.

Az EU a közbeszerzések rugalmasabbá tételével segítene

Az EU a közbeszerzések rugalmasabbá tételével segíti az orvosieszköz-beszerzéseket.

Orbán a közbeszerzési szabályok alól is felmentést adhat

HVG
-
  20.04.01 17:04 Gazdaság

A miniszterelnök külön engedélyével el lehet térni a normál beszerzési szabályoktól, illetve egyéb könnyítéseket is bevezetett a kormány.

Thierry Breton: Az Eu a közbeszerzések rugalmasabbá tételével segíti az orvosieszköz-beszerzéseket

Rendkívül sürgős esetekben késedelem nélkül ki kell elégíteni a közbeszerzési igényt.

A közbeszerzések rugalmasabbá tételével segíti az orvosieszköz-beszerzéseket az EU

Amennyiben ezek a rugalmas lehetőségek nem bizonyulnak elegendőnek, megfontolható a hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás lefolytatása is.

Közbeszerzési módosítások

Jogtár
-
  20.04.01 11:04 Gazdaság

Nyolc közbeszerzési tárgyú kormányrendelet szabályainak a módosítását tartalmazza az alábbiakban hivatkozott jogszabály. Az új előírások túlnyomó többsége (egy kivétellel) 2020. április elsején lépnek hatályba. Jelentősebb mértékben az alkalmasságról és a kizáró okok igazolásáról, illetve a közbeszerzési műszaki leírás meghatározásának a…

Eredménytelenül zárult a Zrínyi suli felújítására kiírt közbeszerzés

Eredménytelenül zárult a kecskeméti Zrínyi iskola felújítására kiírt közbeszerzés.

Sok buktató után tőzsdére ment egy magyar IT-cég - Ez lesz a közbeszerzések új bajnoka?

Portfolio
-
  20.03.31 15:16 Gazdaság

Az elmúlt egy hónap mozgalmas időszak volt az Est Media (most már Delta Technologies) életében. Lezárult a tavaly nyár óta zajló folyamat, aminek eredményeként a Delta Csoport egyik vállalata bekerült az eddig üres tőzsdei cég alá, ezzel gyakorlatilag tőzsdére ment a Delta Systems. A további tervekről és a koronavírus várható hatásairól is…

Miért volt eredménytelen a Zrínyi Iskola felújítására kiírt közbeszerzési eljárás?

Kiderült, az ajánlattevők a benyújtott dokumentumokat hiányosan töltötték fel az Ekr-be, és nem teljesítették a hiánypótlást sem. Jó hír, hogy az új eljárás előkészítése megkezdődött, összehangolva a folyamatban lévő önkormányzati energetikai közbeszerzési eljárással.

Védekezés közbeszerzés nélkül, uniós pénzből, de rengeteg túlórával

Nincs idő közbeszerzésekre a koronavírus-járvány elleni járvány idején, így nem tudni: ki, mit, kitől és mennyiért vásárolt. A védekezés végén a rengeteg túlórát is ki kellene fizetni.