Találatok: 42 hír

Integrált hulladékgazdálkodás olcsóbb árakon

Székelyhon
-
  19.12.13 18:15 Határtalan

Elkészültek a Hargita megyei integrált hulladékgazdálkodási rendszert érintő beruházások, most a működtetés előkészítése következik. Olcsóbb szolgáltatási díjakat, hatékonyabb működést szeretnének az illetékesek.

Tízezer tonna hulladékot és uszadékfát emeltek ki a Tiszából a kiskörei vízlépcsőnél

Az öt hónapon keresztül zajló munka után a felgyülemlett hulladék kitermelése és szétválogatása az elmúlt napokban ért véget. Egy háromoldalú együttműködés eredményeként 10 ezer tonna hulladékot és uszadékfát állítottak meg, termeltek ki és dolgoztak fel a kiskörei vízlépcsőnél.

Idén megpróbáljuk a lehető legkevesebb hulladékkal és pazarlással kihozni a karácsonyi őrületet

Mi, felnőttek nem veszünk és nem csomagolunk be egymásnak ajándékot, és könnyes szemmel intünk búcsút a csillámporos cuccoknak. De van még egy sor más ötletünk is.

Szemétbe fulladt hőszigetelés: hulladék lepi el a tömbház környékét

Székelyhon
-
  19.12.13 12:15 Határtalan

Szétszórt építkezési anyagok, és az ezekből származó hulladék borítja az egyik csíkszeredai tömbház környékét, ahol több hónapja hőszigetelés kezdődött. A munka lassan halad, a környék lehangoló, a lakók pedig elégedetlenek.

Milliárdokat érhet a hulladék

VG
-
  19.12.13 10:05 Gazdaság

A felhalmozott bányászati hulladékból 90 ezer tonna réz és majdnem 4 tonna arany nyerhető ki.

Hulladéklerakó, V-busz, Veszprém Aréna és lift a várban: ezekről döntött a veszprémi közgyűlés

Veol
-
  19.12.13 07:00 Megyei

Az önkormányzati busztársaság járműbeszerzéséről, a várlift műszaki tartalmáról és a Veszprém Aréna állami tulajdonba adásáról is döntött a közgyűlés csütörtöki ülésén.

Műszaki okok miatt szombaton lesz szelektív hulladékgyűjtés

Hevesi Hírportál
-
  19.12.12 17:52 Megyei

A DEHU Nonprofit Kft. ezúton tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy a 2019.12.13. napjára meghirdetett szelektív hulladék (papír, fém, műanyag) gyűjtése műszaki okok miatt elmarad. A szállítást 2019.12.14. (szombat) napján pótolják. Megértésüket köszönjük!

Nem lesz hulladékfeldolgozó Veszprémben

A képviselő-testület a mai közgyűlésen – 11 igen és 7 nem szavazattal – jóváhagyta, hogy a V-Busz Kft. 480 millió forint értékben vásároljon 50 új vagy használt autóbuszt, így a továbbiakban nem bérel majd járműveket. Még mindig befelé megyünk az erdőbe Ezúttal is a közösségi közlekedés témájában alakult ki a leghevesebb vita a fideszes és az…

Útmutató a hulladékmentes ajándékcsomagoláshoz

Nosalty
-
  19.12.12 14:42 Életmód

Megfogadtad, hogy idén fenntarthatóbb lesz a karácsony, és kevesebb felesleges hulladékot termelsz? Kezd a tudatosságot az ajándékok csomagolásánál, megmutatjuk, hogyan!

Tízezer tonna hulladékot szedtek ki a Tiszából

A Kiskörei Vízlépcsőnél 10.000 tonna hulladék és uszadékfa megállításával, kitermelésével és feldolgozásával zárult az a háromoldalú összefogás, amelyet a PET Kupa, az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a Coca-Cola hirdetett meg július közepén. A PET Kupa szervezett akcióinak köszönhetően a Tisza-tónál és a folyó felsőbb szakaszain…

Eredményes volt az összefogás a Tiszáért – 36 tonna hulladéktól mentesült a folyó

A Kiskörei Vízlépcsőnél 10.000 tonna hulladék és uszadékfa megállításával, kitermelésével és feldolgozásával zárult az a háromoldalú összefogás, amelyet a PET Kupa, az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a Coca-Cola hirdetett meg július közepén. A PET Kupa szervezett akcióinak köszönhetően a Tisza-tónál és a folyó felsőbb szakaszain…

Elektromos hulladék égett a Papírgyári úton

Duol
-
  19.12.12 11:28 Megyei

Délelőtt kaptuk a hírt, hogy tűzoltók vonultak a Papírgyári útra, mert kigyulladt egy gazdasági társaság telephelyén lévő elektromos hulladéktároló.

Tízezer tonnányi hulladékkal tisztább a Tisza, mint tavasszal volt

ÖkoRoom
-
  19.12.12 07:39 ÉletmódHulladékTisza

A Kiskörei Vízlépcsőnél tízezer tonna hulladék és uszadékfa megállításával, kitermelésével és feldolgozásával zárult a július közepén kezdődött idei PET Kupa akció. A Tisza-tónál és a folyó felsőbb szakaszain további harminchat

Soha nem történt még ilyen: tízezer tonna hulladékot emeltek ki a Tiszából

Blikk
-
  19.12.11 19:45 Belföld

A kiskörei vízlépcsőnél az összes eddiginél nagyobb tömegű, közel tízezer tonnányi uszadékfát és hulladékot állítottak meg, majd termeltek ki – írta az Index.

Tízezer tonna hulladékot és uszadékfát emeltek ki a Tiszából a Kiskörei Vízlépcsőnél

Egy háromoldalú együttműködés eredményeként 10 ezer tonna hulladékot és uszadékfát állítottak meg, termeltek ki és dolgoztak fel a Kiskörei Vízlépcsőnél. Az árvizekkel szinte minden évben jelentős mennyiségű uszadék, szerves anyag és kommunális hulladék vonul le a Tiszán. A vízlépcső az első olyan műszaki létesítmény, amely megállítja a…