Találatok: 54 hír

Illegális hulladéklerakó Vácon: hét éve nyomoznak, nincs meg a tettes, a szeméthalom pedig csak nő és nő

Blikk
-
 Tegnap 21:22Belföld

Bármilyen hihetetlen, már hét éve tart a nyomozás egy Vác melletti, Natura 2000-es természetvédelmi területen „kinőtt” illegális szemétlerakó ügyében, egyelőre eredmény nélkül.

Teljesen megtisztult az illegális hulladékoktól a Pécs-Vasast és Romonyát összekötő út

A közterületi illegális hulladéklerakók felszámolását célzó program újabb fontos állomásához érkezett a BIOKOM NKft., amelynek munkatársai megtisztították a Pécset és Romonyát összekötő út környékét- tudatja a pécsi önkormányzat.

Füstöl a bagolai hulladéklerakó

Zaol
-
 Tegnap 14:58Baleset-bűnügy

Égett a Nagykanizsához közeli bagolai hulladéklerakó, de a kanizsai tűzoltók gyorsan közbeléptek, s megakadályozták a lángok továbbterjedését.

Mirkóczki Zita: biztosan nem lesz elektronikai hulladékfeldolgozót Egerben

Ez a lényeg
-
 Tegnap 13:00Vélemény

Öt éves történet végére került pont a Vécsey-völgyben.

Több mint száz köbméter hulladékot szedtek össze Türjén

A türjei önkormányzat több mint 5,5 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült az innovációs minisztérium „Tisztítsuk meg az országot!” pályázatából, hogy négy helyszínen megszüntesse az illegális hulladéklerakókat, és megelőzze az újabbak létrejöttét.

Mesterséges intelligencia jelzi előre az óceáni műanyag hulladék áramlását

Mesterséges intelligencia segítségével jelzi előre egy új találmány, merre áramlik az óceáni műanyag hulladék a Galápagos-szigetek környékén. Évente több mint

Sikeresen lezajlott az elektronikai hulladékgyűjtés Békésen

Körös Hírcentrum
-
 21.05.04 14:00Megyei

Több mint félezren kapcsolódtak be az április utolsó hetében megvalósított elektronikai hulladékgyűjtési napokba Békésen. A lakosok a három nap alatt folyamatosan vitték ki elromlott vagy már nem használt háztartási berendezéseiket a Szarvasi úti telephelyre. Hűtőtől a tévékig rengeteg elektronikai hulladék gyűlt össze, amelyet a…

Tiltakoznak a helyiek a hulladékégető felépítése ellen Jánokon

ma7.sk
-
 21.05.04 13:06Határtalan

Tiltakoznak a helyi lakosok és a környékbeli települések polgármesterei az ellen, hogy hulladékégető épüljön Jánokon, miután az illetékes járási hivatal úgy döntött, nem kér környezeti hatásvizsgálatot az engedélyeztetéshez.

A legtöbb illegális hulladékot Fejér megyében gyűjtötték

Feol
-
 21.05.04 11:30Megyei

A közutak mellett a fenntartó Magyar Közút 5 nap alatt 650 tonnányi illegális szemetet gyűjtött össze országos szinten.

Hulladékgazdálkodás: elfelejtett intézkedések, kormányzati hibák sorozata

Felvidék.ma
-
 21.05.04 09:45Határtalan

A Heger kormány bejelentette kormányprogramját, amelyben maradtak a régi intézkedések a hulladékgazdálkodás reformjait illetően. 2016-ban Sólymos László vezetése alatt bevezetésre került a kiterjesztett felelősségvállalás rendszere, melynek a bevezetése után a gyakorlati tapasztalatok mutattak rá, hogy ez a rendszer is módosításra fog…

Illegális hulladéklerakót számoltak fel Békésen

Beol
-
 21.05.04 06:55Belföld

Hatalmas illegális hulladéklerakót számoltak fel a napokban Békésen, a Szabadkai utcában. Mintegy 50 tonna, vagyis közel 50 ezer kiló szemetet szállítottak el az érintett területről Kálmán Tibor polgármester kérésére.

Hulladékégető felépítése ellen tiltakoznak Jánokon

ma7.sk
-
 21.05.03 22:22Határtalan

Jánok. Tiltakozási hullám indult el egy hulladékégető megépítése ellen Jánokon. A szlovák-magyar határtól néhány kilométerre fekvő abaúji kis községben több millió euróból épülne meg az új beruházás. A járási hivatal visszavonta a korábban kiadott, az engedélyeztetéshez szükséges környezetvédelmi felülvizsgálási kérelmet, zöld utat adva ezzel…

Térkép készült a Föld körüli hulladékról

Az egykori űreszközök maradványai egyre nagyobb számban halmozódnak fel bolygónk körül.

Nem épül elektronikai hulladékot lebontó üzem Egerben

Heol
-
 21.05.03 14:32Belföld

Az üzembe napi 4-5 kamionnal érkezett volna elektronikai hulladék.