Találatok: 193 hír

A remény adventje – Idén csendes ünneplés lesz a Szent István-bazilikánál

A 2019-ben Európa legszebb karácsonyi vásárának választott Adventi ünnep a bazilikánál rendezvény idén rendhagyó módon nyílik meg, az online térbe költözik. A Szent István téren elhelyezik a három ünnepi szimbólumot, a 12 méteres feldíszített karácsonyfát, a betlehemi jászolt és egy 5 méter átmérőjű adventi koszorút.

Megsüllyedt az útpálya az Istvántelki úton

Újpesten, az Istvántelki úton az Elem utcánál sávlezárásra számítsatok, mert a korábban megsüllyedt útpályát állítják helyre. A munka várhatóan kedden (december 1.) 18 óráig tart - írja a BKK.A 121-es autóbusz Újpest-városkapu irányú Elem utca megállóját áthelyezik.

Ujhelyi István: Megint megmutatta embertelenségét a Fidesz

Orbán Viktor és vámpírkormánya nem törődik azokkal a családokkal, akik elveszíthetik a munkájukat. A fideszes embertelenség ellen szólalt fel az Mszp EP-képviselője.

Bella István emlékét szülőfaluja is ápolja

Feol
-
 Ma 08:00Kultúra

A József Attila- és Kossuth-díjas Bella Istvánra emlékezünk, hiszen 80 évvel ezelőtt született a különleges nyelvteremtő erővel megáldott költő.

Gyászol a Széchenyi István Egyetem

Dr. Jámbor Attila okleveles villamosmérnök a diplomája átvétele után három évig az Ndk-ban számítógépgyártási, ellenőrzési területen dolgozott. Közben beiratkozott a Drezdai Műszaki Egyetemre, ahol információ feldolgozó szakmérnök diplomát szerzett. 1972-től több magyarországi számítóközpontban dolgozott hardveres és rendszerszervező…

Kovács István lehet Szájer József utódja

ATV
-
 Tegnap 17:50Belföld

Szájer József a mai napon lemondott EP-képviselői mandátumáról. A listán őt 14. helyen az Alapjogokért Központ alapítója, Kovács István követi.

A fideszes „Facebook-harcosokat” toborzó Kovács István készülhet Szájer József helyére

Index
-
 Tegnap 16:25Belföld

Az Alapjogokért Központ alapítója következik a Fidesz EP-listáján.

Kivágták a Szent István körúti véderdőt

Baon
-
 Tegnap 15:30Belföld

Eltűntek a fák Kecskeméten, a Szent István körúton, a körúti társasházak és a Bramac cserépgyár közötti, valamint a Dachser telephelye előtti részen.

Csúcstechnikás stream-stúdióval jelentkezik az Örkény István Színház

ContextUs
-
 Tegnap 14:41Színpad

Sztrímház az egész világ az év tizenkettedik hónapjában.

Ujhelyi István: Megint megmutatta embertelenségét a Fidesz

„Több tízezer magyart és több százezer európait érint a hajléktalanság, ezért átfogó közösségi megoldás kell rá. Szégyen, hogy a Fidesz képviselői azon kevesek közé tartoznak, akik nem szavazták meg az erről szóló javaslatot” – jelentette ki vasárnapi online sajtótájékoztatóján Ujhelyi István európai parlamenti képviselő.

16 éve hunyt el Bubik István

Gondola
-
 Tegnap 11:37Kultúra

Tragikus hirtelenséggel, autóbalesetben hunyt el Bubik István, Jászai Mari-díjas színművész, érdemes művész - autója 2004

Könyvadomány a Bendász István Görögkatolikus Könyvtár és Levéltárnak (videó)

Pusztai Bertalan egykori nagyberegi lakos hagyatékából gyermekei mintegy ezer könyvet adományoztak a Bendász István Görögkatolikus Könyvtár és Levéltárnak.

Fekete Istvánra emlékeztek az olvasópályázattal

Ajkai Szó
-
 Tegnap 10:08Életmód

A harmadik osztályosok voltak a legaktívabb résztvevői a Bogáncs gyermekkönyvtár által az Országos Könyvtári Napok