Találatok: 261 hír

Az orvosi kamara kéri Áder Jánost, hogy ne írja alá a Társadalom Biztosítás átalakításáról szóló törvényjavaslatot

"Az új törvény sokak számára megfizethetetlen kiadást, vagy az egész család szociális helyzetének megrendülését okozhatja."

Törvényjavaslatban szabályozná az ellenzék a polgármesterek szabadságát

Egyelőre nem fizeti ki Pikó András józsefvárosi polgármester azt a két és félmillió forintot az elődjének, ami Sára Botondnak hivatalosan járna a ki nem vett 83 nap szabadsága után. A volt polgármesternek és a két alpolgármesternek közel 200 nap szabadsága maradt benn, az új városvezető most vizsgálatot és törvénymódosítást kezdeményez.

Pikó és Csárdi törvényt módosítana a fideszes polgármesterek szabadságmegváltása miatt

A kerületvezetők felhalmozzák a szabadságukat, hogy nagy összeghez jussanak, ezt a gyakorlatot szüntetnék meg.

Ítéletet hozott a törvényszék az emberölés kísérlete miatt indult ügyben

A bíróság megállapította, hogy a vádlottak a szabadságvesztés büntetésből legkorábban annak kétharmad részének kitöltését követő nap bocsáthatók feltételes szabadságra.

Deutsch Tamás szerint baki, hogy előbb volt a kinevezés, aztán a törvénymódosítás

Ennek ellenére tagadja, hogy személyre szabott változtatásról szólna Rácz Zsófia államtitkári kinevezése.

Törvénykezik a Fidesz, kiárad a szeretete…

Fogynak a szavak. Ami itt zajlik, arra már nincs igazán jó szó. Az einstand, a diktatúra, a hatalom önkénye, a bekerítés, a lenyúlás, a korrupció, a leszalámizás, a maffia – már mind elhangzott. És mind hiába… Tudjuk, tudjátok. Unjuk, unjátok. E szavaknak a felhője most az úr (nem, nem az Úr, hanem az uraság!) szellemeként

Még a törvényi minimumot sem éri el a nyugdíjemelés

Népszava
-
  Ma 16:48 Gazdaság

A 2,8 százalékos jövő évi plusz bőven kevesebb az előrejelzett inflációnál.

Óriási összegű védelmi költségvetési törvényt fogadott el az amerikai képviselőház

Az amerikai képviselőház óriási kiadási összegről szóló védelmi költségvetési törvényt fogadott el szerdán este, amely keretet biztos...

Visszaküldött Áder egy törvényt az Országgyűlésnek

Az államfő több ponton nem ért egyet az egyfokú járási hivatali eljárások megteremtésével összefüggő, az Országgyűlésben kedden megszavazott jogszabállyal, ezért megfontolásra visszaküldte azt a törvényhozásnak. Az erről szóló levél a parlament honlapján jelent meg csütörtökön.

Törvényszék: elítélték az erőszaktevőt

Jogerősen hét év fegyházat kapott szexuális erőszak bűntette miatt az a dunaújvárosi férfi, aki  még 2014 őszén megerőszakolt egy magatehetetlen nőt a város egyik buszmegállójában. Visszaeső volt, nem szabadulhat.

Áder János visszaküldött egy törvényt az Országgyűlésnek

Áder János köztársasági elnök visszaküldte az Országgyűlésnek a T/8016 számú, az egyes törvényeknek az egyfokú járási hivatali eljárások megteremtésével összefüggő módosításáról szóló törvényt.

Elfogadta a parlament a vadászati törvény módosítását

Maszol
-
  Ma 14:42 Határtalan

A kötelező megelőzési (prevenciós) és beavatkozási (intervenciós) kilövési kvóta újbóli bevezetésére igent mondott a parlament.

Deutsch: Baki, hogy előbb volt a kinevezés, aztán a törvénymódosítás

Reagált a 22 éves helyettes államtitkár ügyére. A hetedik cikkely hazudik, de elemi érdek, hogy az Unió tagjai legyünk. A gazdagoknak vannak politikai kapcsolatai.

Mandátumát kockáztatva kezdte törvényhozási prioritásait érvényesíteni Romániában a jobbközép kisebbségi kormány

Ludovic Orban román miniszterelnök úgynevezett kormányzati felelősségvállalást jelentett be három, halaszthatatlannak ítélt törvény azonnali hatályba léptetése érdekében a kétkamarás bukaresti parlament csütörtöki együttes ülésén.