Találatok: 18 hír

10 évet fiatalodott A Grace klinika egykori álompasija azzal, hogy megvált ősz hajszálaitól

Joy
-
  Tegnap 03:12 Bulvár

Patrick Dempsey egy pillanat alatt 10 évet fiatalodott!

A Grace klinika és a valóság

ma7.sk
-
  20.05.30 18:51 Határtalan

Érdeklődve olvastam a szalkai Gálik Vivien naplóbejegyzését Gyermekkori álmom versus tíz évvel később címmel, amit a hivatásáról, a nővéri munkáról írt. Találkozhat-e az álom és a valóság? Erről kérdezem az egészségügyi nővért.

Nemzeti összefogás az orvostudományi kutatásokban és klinikai vizsgálatokban a Covid-19 legyőzésére

A miniszter bevezetőjében megköszönte valamennyi résztvevőnek, hogy szerepet vállalt ennek a nagyon nemes és szép célnak az elérésében. Nagy reménységgel várjuk a kutatások eredményeit - hangsúlyozta a tárcavezető. Az EMMI minisztere külön kiemelte, hogy az időben meghozott kormányzati intézkedéseknek döntő szerepük volt…

Egészségőr okospóló és klinikai chatbot

Gyártástrend
-
  20.05.29 12:00 Tudomány

A lakosság elöregedését az orvosok és ápolók hiánya kíséri a világ számos országában, ezért az egészségügy válságosra forduló állapotán az ágazat szereplői mesterséges intelligenciára támaszkodó, digitális megoldásokkal igyekeznek javítani.

Június elsejétől újraindul a legmodernebb eszközparkkal felszerelt SZTE Radiológiai Klinika

A XXI. századi legprofesszionálisabb orvostechnológiai és betegbiztonsági elvárásoknak is megfelelő új képalkotó diagnosztikai eszközparkot, a régió legkorszerűbb MR centrumát és új betegirányítási rendszert alakítottak ki a június elsejével újrainduló Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Radiológiai Klinikán. Az…

Június elsején újraindul az SZTE radiológiai klinikája

Új képalkotó diagnosztikai eszközparkot, a régió legkorszerűbb MR-centrumát és új betegirányítási rendszert alakítottak ki.

Újraindul a Szegedi Tudományegyetem radiológiai klinikája

A radiológiai osztályon a dél-alföldi régió legkorszerűbben felszerelt MR-centrumát hozták létre.

Újraindul az SZTE radiológiai klinika

4,8 milliárd forintos fejlesztés történt az intézményben.

Újraindul az SZTE radiológiai klinika

A professzionális orvostechnológiai és betegbiztonsági elvárásoknak is megfelelő, új képalkotó diagnosztikai eszközparkot, a régió legkorszerűbb MR-centrumát és új betegirányítási rendszert alakítottak ki a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) június 1-jével újrainduló radiológiai klinikáján.

Újraindul az Szte radiológiai klinika

A professzionális orvostechnológiai és betegbiztonsági elvárásoknak is megfelelő új képalkotó diagnosztikai eszközparkot, a régió legkorszerűbb MR-centrumát és új betegirányítási rendszert alakítottak ki a Szegedi Tudományegyetem (Szte) június 1-jével újrainduló radiológiai klinikáján - tájékoztatta a felsőoktatási intézmény az MTI-t.

Újraindul az SZTE radiológiai klinika

Az osztályon egy 64 szeletes CT-készülék, két felvételi és egy átvilágító röntgenkészülék, valamint egy modern ultrahangkészülék kapott helyet.

Újraindul az SZTE radiológiai klinika

ma.hu
-
  20.05.31 11:30 Belföld

Az új klinikán a sürgősségi betegellátó önálló osztály mellé alakítottak ki egy sürgősségi radiológiai osztályt.

Egyetemi klinika lett a Szent Rókus kórház

Június 1-től a Semmelweis Egyetem részeként, annak Szent Rókus Klinikai Tömbjeként működik tovább a Szent Rókus Kórház és Intézményei. Az integráció az oktatás és a betegellátás területén is fejlődést hoz - közölte honlapján az egyetem.

Klinikai tanulmány a COVID-19 elleni rekombináns adenovírus vakcina alkalmazásával

A koronavírus okozta pandémia megállítására, az előforduló súlyos tüdőkárosodást okozó betegség lehetséges kivédésére számos vakcina (több mint 100) fejlesztése van folyamatban, közülük 8 tesztelése indult már el.

Tüdőultrahang klinikai alkalmazása és technikája COVID19 eseteknél

covid1001.hu
-
  Tegnap 18:40 Egészség

Figyelembe véve, hogy az ultrahangos képalkotó eljárás által talált jelek nem specifikusak, a klinikai értelemben jó állapotúnak minősülő, enyhe tüneteket mutató beteg esetében a tüdőultrahangnak nincs szerepe. A tüdőultrahang olyan betegek esetében jelenthet segítséget, akiknél bár az RT-PCR teszt negatív, de nagy a COVID19 klinikai…