Találatok: 26 hír

David Attenborough szerint a koronavírus háttérbe szorította a globális felmelegedés problémáját

woohoo
-
  Ma 10:23 Életmód

Pedig a veszély korántsem múlt el, sőt a koronavírus elleni küzdelem hátterében felgyorsultak például az illegális trópusi erdőirtások, de a Nap aktivitása is a mélypontjára zuhant a légkörbe került szén-dioxid által okozott üvegházhatás miatt. Azonban ezekről nagyon keveset hallunk mostanában. „A gond az, hogy most a klímaproblémák inkább…

A globális felmelegedés miatt zöldellni kezdett az Antarktisz hótakarója

A klímaváltozás negatív hatásai folyamatosan megmutatkoznak a planétánkon, uggyanis most éppenséggel az Antarktisz kapcsán jött a friss megfigyelés, miszerint szépen lassan zöldell a fehér hótakaróval borított terület. A Cambridge-i Egyetem brit csapata és a Brit Antarktisz Felmérés az Európai Űrügynökség Sentinel 2 műholdj...

Szeretne tudatosabban élni? 10 dolog, amit azonnal megtehet a globális felmelegedés ellen

Közel 7000 eddig megjelent tanulmányt nézett át egy nemzetközi kutatócsoport, hogy összesítsék, milyen tevékenységek mellőzésével vagy épp alkalmazásával mennyivel kevesebb szén-dioxid kerülhet a levegőbe.

Globálisan is elstartolt a Miui 12, ezek a Xiaomi telefonok kapják meg

NapiDroid
-
  20.05.19 21:20 Mobiltech

Kínában egy hónappal ezelőtt debütált a Xiaomi által fejlesztett MIUI 12 felhasználói felület, amelynek most a nemzetközi piacokra szánt Global változata is bejelentésre került. Az interfész jövő hét elejétől hozzáférhetővé válik béta állapotban, és a következő hónaptól kezdve összesen 47 készülékre jut majd el. A vadonatúj felület újraszabott küla

Globálisan 17 milliárd dollár visszaesés várható a sportszponzorációban

ma.hu
-
  20.05.19 21:30 Sport8 hír a témában

Egy adatközpontú sportmarketing cég előrejelzése szerint idén 37 százalékkal csökken világszerte a sportszponzoráció, ez összesen 17 milliárd dolláros visszaesést jelent 2019-hez képest.

A TSMC amerikai üzeme sok változást hozhat a globális félvezetőiparban

iPON!
-
  20.05.20 08:49 Infotech

Az új üzem komoly hatással lehet a globális félvezetőipari beszállítói láncra, ami végső soron az Amerikai Egyesült Államok befolyását is növelheti ebben a szegmensben.

A koronavírus-járvány miatt 17%-kal csökkent a globális szén-dioxid kibocsátás szintje

Az egész világon a lezárásokkal kapcsolatos intézkedéseknek köszönhetően jelentős mértékben csökkent a káros gázok koncentrációja a Föld atmoszférájában a tavaly áprilisi adatokhoz képest.

Az izoláció hangjaiból készült műalkotás a globális empátia jegyében

Travelo
-
  20.05.20 10:59 Kultúra

A művészeti projektben hangfelvételével bárki részt vehet - akár mi is.

Globális mentális egészségügyi katasztrófára figyelmeztet az ENSZ

Pesti Hírlap
-
  20.05.20 12:07 Vélemény

A gyerekek és az egészségügyi dolgozók különösen nagy veszélyben vannak. Világméretű mentális egészségügyi katasztrófát is okozhatnak a koronavírus-járvány hatásai – állítják az ENSZ egészségügyi szakemberei. Nemcsak azok jólétére jelenthet veszélyt a járvány, akik közvetlenül vagy közvetve találkoznak a halálesetekkel, hanem azokra is,…

A felmelegedés ritkábbá, de erőteljesebbé teheti a hurrikánokat

Az elmúlt 40 évben az aeroszolszennyezés csökkenése és a vulkánkitörések játszották a legnagyobb szerepet a hurrikánok számának alakulásában – mondta el egy új kutatás kapcsán Murakami Hiroyuki, az amerikai Nemzeti Óceán- és Légkörkutató Hivatal (NOAA) klímakutatója.

Globálisan már csökken a koronavírussal kapcsolatos halálesetek száma

Kitekintő
-
  20.05.20 15:24 Külföld

Latin-Amerikában és a Karib-térségben az utóbbi hetekben kezdett el jobban terjedni a vírus, jelenleg a halálesetek 25%-a származik ebből a térségből, főleg a brazil fertőzések megugrásának következtében. Globális összesítésben viszont úgy tűnik, megindult egy lassú csökkenés a halálesetek számában.

Debütált a stabil globális Miui 12 - Ez 47 mobil kapja meg

ByTech
-
  20.05.20 15:55 Mobiltech

A Xiaomi végre globálisan is útjára indította a Miui rendszerének legújabb főverzióját.

Koronavírus: a top 30-ban van Magyarország a globális halálozási listán

Privátbankár
-
  20.05.20 16:59 Gazdaság

Legalábbis ez derül ki a Financial Times adataiból. Kiolvasható belőlük az is, hogy Európában átlagos, Közép- és Kelet-Európában magas a magyar koronavírusos halálozási ráta, ami egybevág korábbi cikkünk állításával. Az országos szűrővizsgálat eredménye alapján a fertőzöttek valós száma itthon minimum 8-szorosa, maximum 22-szerese…

Zöldülni kezdett az Antarktisz a felmelegedés miatt

Qubit
-
  20.05.21 09:41 Tudomány

Egy kutatócsoport több éves megfigyelései szerint mintegy 1,9 négyzetkilométert boríthatnak zöldmoszatok a Föld leggyorsabban melegedő pontján, az Antarktiszi-félszigeten. Új ökoszisztéma van kialakulóban.

Hiába a naptevékenység minimuma, nem áll le a felmelegedés

HVG
-
  20.05.22 11:59 Gazdaság

Sokéves mélypontjára zuhant a Nap aktivitása, ám hiába csendes központi csillagunk, nem áll meg a globális felmelegedés. A NASA szerint ugyanis az emberi tevékenység következtében a légkörbe került szén-dioxid által okozott megnövekedett üvegházhatás bőven kompenzálja az esetleges hűtő hatást.