Találatok: 6 hír

200 millió forint adót elcsaló komáromi gabonakereskedők ellen emeltek vádat

Magro
-
  Ma 09:42 Gazdaság

200 milliós áfacsalással vádol a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség egy komáromi gabonakereskedőt, aki céghálózatot épített fiktív számlák kibocsátására, így csökkentette adókötelezettségét. Reszl Ildikó főügyész tájékoztatása szerint a társaság 2011-2012-ben gabonát és takarmányt vásárolt szlovákiai cégektől, majd az árut a…

Ezek a legújabb gabonapiaci kihívások! - Az alkalmazkodás lehetőségei Magyarországon

Agrárszektor
-
  Tegnap 11:45 Mezőgazdaság

A múlt hetén rendezett Portfolio Agrárszektor konferencián a gabonapiaci kihívások sem hiányozhattak a témák közül. A panel célja nem árprognózis nyújtása volt, hanem a hosszabb távú alkalmazkodási stratégiák kijelölése. Ez nem is egyszerű feladat, hiszen a fajta, a termelő célja, a piaci versenytársak és a gazdaságpolitika egyaránt…

Növekvő gabonaárak

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) árupiaci szekciójában a termények jegyzése továbbra is szünetel. A piaci szereplők a nemzetközi árutőzsdéken tájékozódhatnak a gabonafélék és az olajmagok különböző lejáratra szóló jegyzéseiről.

Optimizmus a gabonapiacon

A kiszivárgott hírek szerint egy lépéssel közelebb kerültek a megállapodáshoz a felek a kereskedelmi háború agrártermékekre vonatkozó fejezetében. Kína lemondana az egyes termékekre kivetett vámokra, de részletek még nem ismeretek.

Nincs gond, van elég gabona Ázsiában

TőzsdeFórum
-
  19.12.07 15:15 Pénzügy

Kína idei gabonatermése felülmúlta a tavalyit.

Nőtt az orosz gabonatermés

Napi
-
  19.12.06 08:31 Külföld

Tavalyhoz képest több gabonát takarítottak be az idén az orosz mezőgazdasági minisztérium nem végleges adatai szerint - írja az MTI.