Találatok: 10 hír

Növekedésnek indult a GDP Ázsiában

Ázsia gazdasági növekedése idén legalább 6,5 százalék lesz a tavalyi 1,7 százalékos csökkenés után - áll a kínai Hainan szigeti Boao városban rendezett ázsiai gazdasági konferencián (Boao Forum for Asia - BFA) kiadott tanulmányban.

Az olaj ára kitört fölfelé a sávból, a kínai GDP robbant ma hajnalban

ProfitLine
-
 21.04.16 20:00Külföld

A WTI közel 64 dollár volt ma reggel, miután az első negyedéves kínai GDP adat a várakozásoknak megfelelően masszív, 18,3%-os év/év növekedést mutatott.

Több mint 18 százalékkal emelkedett a kínai GDP az első negyedévben

Az adatok 1992-es közlése óta nem volt ilyen. A rekordért az alacsony bázis is felelős - a tavalyi év első három hónapjában gyengült a kínai gazdaság.

Kínában még sosem rögzítettek olyan magas GDP-növekedést az első negyedévben, mint idén

Mérce
-
 21.04.16 11:03Vélemény

Kínában 1992 óta mérnek GDP-t. Azóta nem rögzítettek olyan magas GDP-növekedést az előző évihez képest, mint idén. A távol-keleti ország tehát egy kis kitérő után újra egyenesen afelé halad, hogy szuperhatalommá váljon.

Pesszimisták a német elemzők: csökkentették a GDP-növekedési előrejelzésüket

Egy százalékponttal csökkentették az idei német GDP-növekedére vonatkozó előrejelzésüket tavaszi közös prognózisukban a vezető német gazdaságkutató intézetek az előző, tavaly ősszel kiadott becslésükhöz képest.

Kilőtt a kínai GDP az első negyedévben

MFor
-
 21.04.16 07:22GazdaságInfláció

A kínai gazdaság 18,3 százalékkal növekedett az első negyedévben, miután a koronavírus-járvány belföldi megfékezését követően az ország gazdasága gyorsuló ütemben állt helyre a tavalyi első negyedévben regisztrált visszaesésből - derült ki a kínai statisztikai hivatal pénteken közzétett adataiból.

Ukrajnában a GDP 50%-át az árnyékgazdaság teszi ki

Kárpátinfo
-
 21.04.15 15:30Határtalan

Ukrajnában az árnyékgazdaság a Gdp 50%-át teszi ki, ami körülbelül 2,2 billió hrivnyát jelent - véli Danilo Hetymancev, a Legfelső Tanács pénzügyi bizottságának vezetője. „Úgy vélem, hogy az árnyékgazdaság volumene a Gdp fele. Például 2020-ban a Gdp 4,5 billió volt. Kettéosztva hozzávetőlegesen megkapjuk az…

PM: az uniós források növelik a GDP-t, de ennek ára van

Önmagában az uniós források nagysága nem jelent garanciát a fenntartható növekedésre, mert azt a gazdaságpolitika határozza meg, de az új költségvetési ciklus összegei érdemben növelik a magyar GDP-t - mondta a Pénzügyminisztérium államháztartásért felelős államtitkára.

GDPR – végleges adattörléssel kapcsolatos új kötelezettség a kereskedők oldalán

Origo
-
 21.04.14 08:46Gazdaság

Az érintettek számára a GDPR jogosultságot biztosít, hogy a rájuk vonatkozó személyes adatot az adatkezelő törölje.

Fitch: kilőnek a V4-országok a járvány után, az idén 3,2%-os lehet a magyar GDP-növekedés

A közép- és kelet-európai térség, különösen a visegrádi csoport (V4) gazdaságai viszonylag ellenállóképesnek mutatkoztak a koronavírus-járvány megfékezését célzó korlátozásokkal szemben, és ez megerősíti azt a várakozást, hogy ezekben a gazdaságokban a jelenlegi harmadik járványhullám ellenére erőteljes növekedés kezdődik az…