Találatok: 54 hír

Gyásztávirat – Elhunyt Fekete Gyula, a Hungaria és a Dolly Roll szaxofonosa

NullHatEgy
-
  Tegnap 21:23 Zene

Elhunyt Fekete Gyula, vagy ahogy a legtöbben ismerték: Szaxi Maxi. A Hungária és a Dolly Roll legendás szaxofonosa 67 éves volt. A hírt a zenész családja közölte az egyik közösségi oldalon.  061.hu A rock and rollos Hungária tagjaként olyan számokban hagyta ott névjegyét, mint a Neonparádé vagy a Randi Andi. Amikor 1983-ban Fenyő…

Meghalt Fekete Gyula

Népszava
-
  Tegnap 21:02 Kultúra

Családja közösségi oldalán tudatta a szomorú hírt. A zeneszerző, szövegíró, a Hungária és a Dolly Roll együttes legendás szaxofonosa 67 éves volt.

3 millióra bírságolták a törvényszéket, amely fekete listát készített a Bírói Egyesület tagjairól

Index
-
  Tegnap 20:31 Belföld

Gerber Tamás elnök arra akarta rávenni a járásbírósági elnököket, hogy beosztottjaikat győzzék meg a Magyar Bírói Egyesületből való kilépésről.

Antlers előzetes: Ilyen az, ha A harag tüze és a Fekete mise rendezője, no meg Guillermo del Toro közös horrort forgat

IGN
-
  Tegnap 20:06 Film

Nem csalódtunk a látottakban Guillermo del Toro és Scott Cooper alkotása végre egy trailerrel jelentkezett, a látottakban pedig nem kellett csalódnunk.

Először figyelhették meg, ahogy egy feketelyuk 'felfal' egy neutroncsillagot

A kozmikus esemény feltehetőleg mintegy 900 millió éve történhetett, de a Földön a LIGO és Virgo gravitációshullám-obszervatóriumok csak augusztus 14-én észlelték a jeleit.

Fekete hosszú hétvége: Tízen haltak meg a közutakon

Tízen haltak meg a hosszú hétvégén az ország közútjain - írta a rendőrség a honlapján szerdán.

Megfigyelték, ahogy a fekete lyuk "felfal" egy neutroncsillagot

Origo
-
  Tegnap 12:43 Tudomány

Először figyelhették meg, amint egy fekete lyuk bekebelez egy neutroncsillagot.

Fekete hosszú hétvége volt a magyar utakon

95 személyt ittas vezetés gyanúja miatt állítottak elő a rendőrök…

Neutroncsillagot falt fel egy fekete lyuk

A kozmikus esemény feltehetőleg mintegy 900 millió éve történhetett, de a Földön a LIGO és Virgo gravitációshullám-obszervatóriumok csak augusztus 14-én észlelték a jeleit – adta hírül a space.com hírportál.

Feketeribizli torta

Nosalty
-
  Tegnap 11:36 Recept

Hétvégén egy kedves, Balaton-felvidéki étteremben járva, a séf megosztotta velünk vacsora után legkedvesebb nyári tortájának receptjét. Már nem csak az ő kedvence:-)... Mielőtt nekilátunk, vegyük figyelembe, hogy csak másnap fogyasztható, ugyanis a feketeribizlinek kell egy kis idő, míg megkocsonyásodik.

Először figyelhették meg, ahogy egy fekete lyuk felfal egy neutroncsillagot

A kozmikus esemény feltehetőleg mintegy 900 millió éve történhetett.

Először figyelték meg, ahogy egy feketelyuk „felfal” egy neutroncsillagot

Az első feltételezések és a további vizsgálatok nyomán a tudósok úgy vélik, hogy a hullámokat egy fekete lyuk és egy neutroncsillag egybeolvadása okozta. A tudósok azt megerősítették, hogy a LIGO és a Virgo egy gravitációshullám-jelöltet érzékelt - mondta Christopher Berry fizikus, a LIGO kutatócsoport tagja.  „Kezdeti becsléseink szerint…

Kajak-kenu vb: elindult a szegedi verseny! A Hajdu, Fekete páros A-döntőben

A paraszámok előfutamaival megkezdődött Szegeden az olimpiai és paralimpiai kvalifikációs világbajnokság, amelyen rögtön két döntősnek örülhetett a Maty-éri közönség: Kiss Péter fölényesen nyerve futamát az első, Suba Róbert a másik futam harmadikjaként jutott be a pénteki döntőbe. Lucz Anna, Kiss Blanka kettős rögvest a pénteki…

Kovács László, volt külügyminiszter: feketén-fehéren mindent a határnyitásról

BalraMagyar
-
  Tegnap 10:28 Vélemény

30 évvel ezelőtt, 1989 szeptember 8.-án 14 órakor mint a külügyminisztérium államtitkára bekérettem Gerd Vehrest, az NDK budapesti nagykövetét. Átadtam neki azt a diplomáciai jegyzéket, amely arról szólt, hogy a magyar kormány döntése szerint szeptember 10-én éjfélkor megnyílik a Magyarország és Ausztria közötti határ a hazánkban…

Kiderült, hogy az ideális babaszoba nem rózsaszín vagy kék, hanem fekete-fehér

NLC
-
  19.08.20 18:12 Otthon

A legfrissebb kutatások szerint a színek igenis fontosak a babák fejlődésében, és a korai szakaszban a fekete-fehér színekkel tehetünk a legjobbat nekik!