Találatok: 280 hír

Az Új Világ Néppárt európaiságunk és a józan ész védelmében bírálja Demetert

Hírklikk
-
 Tegnap 12:50Belföld

Állásfoglalást tett közzé vasárnap az Új Világ Néppárt „Még most állítsuk meg őket!” címmel Demeter Szilárd az Origón megjelent, és azóta már diplomáciai botrányt, minden jó érzésű ember ellenszenvét kiváltó írásával kapcsolatban, amelyet az alábbiakban ismertetünk.

Pincsiket a Néppártba!

Magyar Hírlap
-
 20.11.23 04:30Vélemény

Fricska. Nagy csibész ez a Manfred Weber! Mondanám, hogy egy ravasz csirkefogó, de nem tudom, ez belefér-e az európai PC-be?.

Karácsony közeledtével egyre több európai ország lazít a korlátozásokon

Az Egyesült Királyságban és Franciaországban is több lépcsőben oldják fel a koronavírus-járvány miatt hozott szigorú intézkedéseket.

Tudatosan, másként – A Köfém Művelődési Központ csatlakozott az Európai Hulladékcsökkentési Héthez

A hulladékmentesség jegyében az érdeklődők mindennap megismerkedhetnek a környezettudatosság egy-egy szegmensével Fejér megyei kötődésű alkotókon keresztül. A sorozat az online térbe költözött.

Európai Hulladékcsökkentési Hét - Magyarországi Programsorozat

MNL
-
 20.11.23 07:45Kultúra

Levéltárunk – csatlakozva az Innovációs és Technológiai Minisztérium és az Emberi Források Minisztériuma önkéntes kampányához – az alábbi összeállításával szeretné felhívni Jász-Nagykun-Szolnok megye lakóinak figyelmét a környezettudatosságra, a környezeti nevelésre, a pazarlás mellőzésére, a hulladék mennyiségének csökkentésére…

Magyarország Ügyészsége elkötelezett a nyitott és eredményes partnerség iránt az Európai Főügyészséggel

Polt Péter legfőbb ügyész videokonferencián egyeztetést tartott Laura Codruta Kövesi asszonnyal, az Európai Főügyészség főügyészével, az Európai Főügyészség és Magyarország Ügyészsége közötti együttműködésről. A tárgyaláson elhangzott, hogy mindkét fél elkötelezett a nyitott és eredményes partnerség iránt. Az egyeztetésen a két…

Pluszban kezdtek az európai tőzsdék

ProfitLine
-
 20.11.23 10:00Gazdaság

Pluszban kezdték a kereskedést a főbb európai értékpapírpiacok hétfőn.

Tőzsde – Erősödéssel indítottak a vezető európai tőzsdék

Pluszban kezdték a kereskedést a főbb európai értékpapírpiacok hétfőn. A londoni Ftse index 0,46 százalékos, a frankfurti DAX index 0,50 százalékos, a párizsi CAC-40 index pedig 0,81 százalékos erősödéssel indította a napot. Az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,60 százalékkal nyitott magasabban péntekhez képest. Az északi-tengeri Brent…

Máris látható nyomokat hagyott a járvány második hulláma az európai gazdaságon

Portfolio
-
 20.11.23 10:20Gazdaság

A kritikus 50 pontos érték alá esett vissza a francia és az eurózónás kompozit beszerzési menedzserindex értéke – jelentette be a Markit hétfő délelőtt. Egész Európában az látszik, hogy a második hullám miatti lezárások miatt a szolgáltató szektor kilátásai romlanak, a feldolgozóipar egyelőre jobban tartja magát.

300 éves ágyúgolyó került elő a Dunából, Buda visszafoglalásakor lőhették ki a keresztény európai csapatok

BudaPestkörnyéke
-
 20.11.23 10:57Megyei

Egy réges-régi harcászati eszköz került elő a Dunából. A hadtörténész szerint nem kizárt, hogy Buda visszafoglalásakor lőtték ki a Gellért-hegyen vagy a Naphegyen felállított lövészállásból a keresztény európai csapatok. Most egy tűzoltóbúvár hozta a felszínre, a videójukat a cikkünk alján nézheted meg. Légibomba helyett kőgolyó Meglepő módon…

Szele Tamás: „Hülye Magyarok és Lengyelek Nélküli Európai Unió”

Egyfelől ilyent még senki sem evett, de az biztos, hogy emberbe nem való, másfelől azonban a honi seggnyaló közösség – mely mindig is jelentős számban képviseltette magát nemzetünk körében, bár annyian sosem voltak még, mint most – prominens tagjai szinte ordítva követelik ezt a fogást, éspedig nem csak a saját asztalukra, de…

Karácsony közeledtével egyre több európai ország lazít a korlátozásokon

Újra kinyitott Madrid híres bolhapiaca, a Rastro, amit a koronavírus-járvány miatt nyolc hónappal ezelőtt bezártak. A piac mostantól korlátozott kapacitással működik vasárnaponként, a mintegy ezer árusítópult fele üzemel, és egyszerre összesen 2700 látogatót fogadhat. A tömeget ellenőrző rendőrök munkáját drónok is segítik.

A magyarhoz hasonló visszaesés az európai lízingpiacon

Az európai lízingpiac a magyarhoz hasonlóan zsugorodott a járvány hatására az év első felében: az új szerződések összege 121 milliárd eurót tett ki, ez 24 százalékos visszaesésnek felel meg - közölte a Magyar Lízingszövetség a saját és európai lízingszervezetek tömörítő Leaseurope adatai alapján.

Átalakul az európai Camry

Totalcar
-
 20.11.23 13:01Autó-motor

Épp csak bemutatták a nagy Toyota szedánt Európában, és máris változtatnak a formáján – hátha némi króm javít az eladásokon.