Találatok: 12 hír

Folytatódhatnak a Macron nyugdíjreformja elleni tüntetések

A vasúti és a városi tömegközlekedést Franciaországban kilencedik napja lebénító sztrájk akár karácsonyig is folytatódhat a szakszervezetek pénteki tájékoztatása szerint, annak ellenére, hogy a kormány jövő hétre ismét párbeszédre hívta a nyugdíjreform ellen tiltakozó csoportokat.

Macron a 7 éves EU-költségvetésről: ma még nem lesz alku

Az Európai Unió következő hosszú távú költségvetésének meg kell őriznie azokat a politikákat, amelyek Európát naggyá tették, beleértve a közös agrárpolitikát - jelentette ki Emmanuel Macron francia elnök csütörtökön Brüsszelben, az uniós csúcstalálkozót megelőzően.

Megpróbálta lebeszélni a hibás nyugdíjreformról Macront a volt elnök, Nicolas Sarkozy

Origo
-
  19.12.12 16:29 Külföld

Nyolcadik napja tart Franciaországban az egész országot megbénító sztrájk, és gyakoriak a zavargások is.

EU-csúcs: Macron szerint a tagországok vezetői nem jutnak kompromisszumra

Az Európai Unió következő hosszú távú költségvetésének meg kell őriznie azokat a politikákat, amelyek Európát naggyá tették, beleértve a közös agrárpolitikát - jelentette ki Emmanuel Macron francia elnök csütörtökön Brüsszelben, az uniós csúcstalálkozót megelőzően.

"Macron új stratégiája, hogy hülyegyerek legyen"

Az utóbbi hetekben Emmanuel Macron francia államfő sosem látott külpolitikai aktivitásról tett tanúbizonyságot: „agyhalottnak” nevezte a NATO-t, elkezdte szorgalmazni az EU és Oroszország közti kapcsolatok új alapokra helyezését, majd megtorpedózta, hogy Brüsszel meghatározza az Albániával és Észak-Makedóniával tervezett csatlakozási…

Macronék nem engednek a nyugdíjkorhatár emeléséből

Index
-
  19.12.11 13:58 Külföld

A francia kormány a gigasztrájkok ellenére is kitart a korhatár 64 évre emelése mellett.

Macron nem hajlandó meghátrálni

Egy héten belül másodszorra is megbénulhat egész Franciaország, ugyanis ismét sztrájkolnak a közösségi közlekedésben dolgozók.

A nyugdíjreform Macron vesztét okozhatja

Nem javult hétfőn a közlekedési helyzet Franciaországban, ahol ötödik napja sztrájkolnak a vasúti és a közösségi közlekedésben dolgozók a kormány tervezett nyugdíjreformja ellen.

Mind Macron mind a sztrájkolók kitartanak

FüHü
-
  19.12.10 07:16 Vélemény

Keddre új nagy munkabeszüntetést ígérnek a szakszervezetek, melyek csütörtök óta folyamatosan tiltakoznak a nyugdíj reform ellen Franciaországban. A sztrájk elsősorban a közlekedést érinti, mert a vasutasok nyugdíj reformja a vita központi kérdése a liberális kormányzat és a baloldali szakszervezetek között. Macron erőpróbája: közlekedési…

A nyugdíjreform okozhatja Macron vesztét, százezrek az utcán

Az elmúlt 24 év legnagyobb sztrájkját tartották a hétvégén Franciaországban. Az emberek hallani sem akarnak a francia elnök nyugdíjreform tervéről. Emmanuel Macron azonban kijelentette, a tüntetések ellenére sem hátrálnak meg.

Putyin elégedetten nyugtázta a több órás tárgyalását Macronnal, Merkellel és Zelenszkijjel

Elégedetten nyilatkozott a "normandiai négyeknek" a kelet-ukrajnai rendezésről hétfőn megtartott csúcstalálkozója eredményeiről Vlagyimir Putyin orosz elnök - írja az MTI. Ugyanakkor nem sikerült megállapodni az Ukrajnán keresztül Európába irányuló orosz gázszállításról.

Macron-Orbán paktum?

FüHü
-
  19.12.09 09:06 Vélemény

Macron: pragmatikus reform az EU megmentéséért Macron-Orbán pragmatikus szövetség belpolitikai haszonszerzésért Európa politika és Putyin A francia elnök szakértői csapatot hozott létre az unió reformjának érdekében – számolt be a New Yorki Bloomberg, arra utalva, hogy Macron vezető szerepet akar játszani Európában. “Ne…