Találatok: 5 hír

Nehézkesen indul az egyiptomi vasúti tender, a Dunakeszi Járműjavító az orosz tulajdonos miatt elbukhatja a MÁV-moto…

Egy kormányhatározat verseny nélkül az orosz Transmashholdingot jelölte ki arra, hogy megvegye a Dunakeszi Járműjavítót, az üzlet azonban elakadt. Az új cég több mint ezer egyiptomi vasúti kocsi legyártását nyerheti el, elbukhatja viszont MÁV-nak készülő emeletes vonatok összeszerelését – írja a hvg.hu.

Bizonytalan az egyiptomi vasúti tender, ami miatt orosz kézbe adnák a Dunakeszi Járműjavítót

HVG
-
  Tegnap 11:05 Gazdaság

Egy kormányhatározat verseny nélkül az orosz Transmashholdingot jelölte ki arra, hogy megvegye a Dunakeszi Járműjavítót, az üzlet azonban elakadt. Az új cég több mint ezer egyiptomi vonat legyártását nyerheti el egy furcsa tenderen, elbukhatja viszont MÁV-nak készülő emeletes vonatok összeszerelését. Az üzletben sok a kérdőjel, például az is,…

Új technológiával olvashatják az egyiptomi papiruszokat

National Geographic
-
  Tegnap 06:42 Kultúra

1906-1908 közti ásatások során jutottak német tulajdonba azok a papiruszok, ezek nagy részét eddig nem tudtak elolvasni.

Új kenyér: tényleg ezt ették Egyiptomban?

BeerPorn
-
  19.08.20 06:25 Életmód

Egy amerikai kutatócsoportnak sikerült életre kelteni múzeumban őrzött ókori egyiptomi leletekből kivont kovászt, amellyel lehet, hogy megsütötték az egykori piramisépítők kenyerét.

Életre keltettek egy ókori egyiptomi kovászt és megsütötték a piramisépítők kenyerét

Librarius
-
  19.08.16 13:59 Recept

Egy amerikai kutatócsoportnak sikerült életre kelteni múzeumban őrzött ókori egyiptomi leletekből kivont kovászt, amellyel megsütötték az egykori piramisépítők kenyerét. Az ötlet egy kaliforniai fizikustól, Seamus Blackleytől, az Xbox atyjától származott, aki hobbiból kísérletezik vadkovászból készült kenyerekkel. Blackley a Queenslandi Egyetem rég