Találatok: 2 hír

Mi csökkentheti a demencia és az ízületi betegségek kockázatát?

Női NetCafe
-
  20.01.25 19:09 Életmód

Az időskori rendszeres halfogyasztás 39 százalékkal csökkenti a betegségek kialakulásának kockázatát – derül ki egy friss kutatásból. Az állati fehérje ahhoz is hozzájárul, hogy az érintettek tovább aktívak maradjanak, hiszen az izomépítés kulcsaként véd az esésből eredő sérülésektől.

Demencia Információs Órák

Győr Plusz
-
  20.01.22 08:57 Megyei

A hozzátartozókra nagy feladatot ró a demenciával élő ember gondozása, az első időszakban még csak felügyeletről van szó, ám ahogy halad előre a betegség, úgy egyre nőnek a családtagok terhei, ami később 24 órás ápolást, gondozást és felügyeletet vár el tőlük. A győri Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény konzorciumi partnerként vesz…