Találatok: 8 hír

Demenciában szenvedőket segítő megoldást díjaztak

MMonline
-
  Ma 08:34 Gazdaság

Rangos díjat söpört be a Drukka Digitals a németországi Digital Health Challenge elnevezésű nemzetközi egészségtechnológiai versenyen. Az iparág egyik legnevesebb európai hackathonján a magyar a csapat elnyerte a legjobb prototípusért járó díjat a demenciában szenvedők életét megkönnyítő okos otthon megoldással. A Digital Health…

Demenciahajlammal is megéri egészségesen élni

Az egészséges életmód csökkentheti az Alzheimer-kór és a demencia más formáinak kockázatát akkor is, ha a betegség kialakulásának rizikóját genetikai tényezők növelik.

Attól még, hogy hajlamos a demenciára, megéri egészségesen élni

Index
-
  19.07.15 13:16 EgészségAlzheimer-kór

Az egészséges életmód csökkentheti az Alzheimer-kór genetikai hátterű kockázatát is.

Demenciára utaló panaszokat észlel? Mutatjuk, kihez kell fordulnia

WebBeteg
-
  19.07.14 17:36 Egészség

A demencia olyan betegségcsoport, melyet a lassú, fokozatos, több funkciót is érintő mentális leépülés jellemez. Ha az idős korú beteg, vagy hozzátartozója memóriazavart, beszédlassulást, személyiségváltozást észlel, fontos időben szakemberhez fordulni, mert bár végleges gyógyulás ritkán lehetséges, de megfelelő kezelés mellett az érintettek…

Csökkentheti a demencia kockázatát az E-vitamin és a szelén?

Női NetCafe
-
  19.07.14 17:00 Életmód

Noha a különféle vitaminok és étrendkiegészítők sokat segíthetnek, hogy egészségesebbek legyünk, nem létezik csodafegyver demencia ellen. A University of Kentucky munkatársai azt vizsgálták, hogy milyen hatással vannak a különféle E-vitamin és szelén kiegészítők az idősebb férfiak szervezetére.

Ezek a kis előjelek a demenciára figyelmeztethetnek

Női NetCafe
-
  19.07.14 12:00 Életmód

Mindenkivel előfordul életében, hogy néha elfelejt neveket, vagy nem találja a kulcsát, ami jelentéktelen emlékezetkiesésnek számít.

A rák és a demencia furcsa összefüggése

HáziPatika
-
  19.07.13 11:00 Egészség

Egy elmélet szerint bizonyos biológiai folyamatok, amelyek rákhoz vezetnek, védhetnek a demencia ellen. Mi lehet ennek az oka?

Ez segítheti a demenciában szenvedőket

24
-
  19.07.12 18:22 Színes

Nagyon interaktív, csóválja a farkát, reagál, ha szólnak hozzá.