Találatok: 500 hír

15 karácsonyi ajándéktipp magyar tervezőktől

NLC
-
 Ma 08:47Életmód

Vegyél hazait! – hogy ne csak az almára, a húsra legyen igaz, adunk néhány tippet, mi minden közül válogathatsz, ha a karácsonyfa alá magyar tervezőknél választasz ajándékot.

A nőgyógyászat területén erősít be a Richter

A vállalat 263,5 millió dolláros eszközvásárlási szerződést kötött a Janssen fogamzásgátló tapaszára.

Természetes jóbarát

Fejfájás, ételek utáni sóvárgás, vízvisszatartás, hangulatingadozás és álmatlanság – csak néhány azon tünetek közül, amelyek nők millióit kínozzák.

A világ legnagyobb búzaexportőre komoly terméskiesés elé néz

Több millió hektáron máris eldőlt az orosz búza sorsa.

Alig 300 óra alatt sikerült létrehozni a világegyetem Google Térképét

Képletesen szólva ugyan, de ausztrál kutatóknak sikerült létrehozniuk a világegyetem Google Térképét, lévén a CSIRO kérésére az ASKAP rádióteleszkóppal olyan eredményeket értek el, amire korábban még soha nem volt példa. A kérdéses nagy teljesítményű űrtávcső ugyanis elképesztő teljesítménnyel rendelkezik, mindössze 300…

Nincs megállás: továbbra is rohamosan terjed a járvány világszerte

Baltimore - Túl a 64,5 millión a fertőzöttek száma, a halálos áldozatoké csaknem másfél millió.

Hogyan triplázták meg mobil robotok egy gyógynövény-feldolgozó termelékenységét?

Az automatizálás egyre nagyobb lendülete az FMCG szektort is elérte. A modern gyártóvállalatok élnek a digitális átalakulás által kínált lehetőségekkel, hogy ezzel lean gyártást érjenek el, kihasználva a növekedés kulcsfontosságú mozgatórugói, az automatizálás és a mesterséges intelligencia által nyújtott előnyöket. A gyógynövények feldolgozásával…

Egyre gyorsabban terjed a járvány világszerte

Mostanáig több mint 64 és fél millióan fertőződtek meg koronavírussal. A napi esetszám több mint 716 ezerrel nőtt.

Az ipari termelői árak éves összevetésben 5,9 százalékkal emelkedtek

Októberben az ipari termelői árak 5,9 százalékkal meghaladták az előző év azonos időszakiakat. A belföldi értékesítés árai 1,3 százalékkal, az exportértékesítés árai 8,3 százalékkal emelkedtek - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Adómentes év érkezik – Cser-Palkovics András és Belegrai Péter jelentették be a terveket

Feol
-
 Ma 07:02Gazdaság

Szerdán tartott online sajtótájékoztatót Cser-Palkovics András polgármester és Belegrai Péter, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara általános alelnöke. A reggeli egyeztetésük után az adók várható alakulásáról adtak tájékoztatást.

Zenészből ipari alpinista, színészből villanyszerelő lett – B tervek a járvány alatt

SzMo
-
 Ma 07:01Karrier

A padlóra került kulturális élet egyre több szereplője kezd bele valami teljesen újba, felismerve, hogy a jelenlegi helyzetben nem árt több lábon állni. Négyen meséltek motivációikról.

Terv egy három kilométeres, negyvenemeletes szalagházról

Duol
-
 Ma 07:00Megyei

Zalotay Elemér építész 1958-ban vetette fel egy olyan „ház” tervét, amelybe városunk teljes lakossága kétszer is elfért volna.

Nemsokára forgalomba hozzák az első erőszakmentes, laborban növesztett húsból készülő terméket

Rakéta
-
 Ma 07:00Tudomány

A húsevéshez tömegesen kell az állatokat leölni, ami sokak szerint nem helyes. A globális húsfeldolgozó ipar nem csupán a lelkiismeretünket, de a környezetünket is súlyos mértékben terheli. Szerteágazó hatásaitól gyorsul a bolygó felmelegedése, mérgeződik a talaj és a növényzet, csökken a biodiverzitás. A jövő azonban már megjelent a…

Magyar cég innovációja segíti a nemzetközi sportóriás terjeszkedését

Magyar fejlesztésű kasszákkal nyitott novemberben a Decathlon első lettországi üzlete. A világ legnagyobb sportszerforgalmazója korábban ausztriai és a szerbiai indulásában is a Laurel Cégcsoport megoldásaira támaszkodott. A döntést a korábbi jó tapasztalatokkal, a magyar szolgáltató rendszereinek rugalmasságával és a rekordgyorsaságú…