Találatok: 501 hír

Nem veszi át a Budapestért Díjat a Levegő Munkacsoport

A civil szervezet azzal indokolja a döntését, hogy nem sikerült elérni, hogy csökkenjen a főváros súlyos levegőszennyezettsége.

Várhatóan Budapest rendezheti a 2024-es sakkolimpiát

A Magyar Sakkszövetség elnöke szerint a Mikulás hozhatja Budapestnek a világ ötödik legnagyobb sporteseményét.

„Receptre felírt káosz” - A fizetős parkolás visszaállítását kérik Budapesten ellenzéki polgármesterek

Horváth Csaba zuglói polgármester azt mondta, a parkolási rendszer célja az lenne, hogy az emberek a lakóhelyükön tudjanak parkolni, ezért azt kérik a kormánytól: vizsgálja felül a nappali ingyenes parkolást.

Mit mesélünk legszívesebben Budapestről?

Kutatók hat év több mint hatezer 100 szóban Budapest pályázatának közel hatszázezer szavát elemezték, hogy megtudják, milyen szavakkal gondolkodunk Budapestről és fővárosi életünkről. A történetek kulcsszavai egyedi animációs videóban is megelevenednek.

A Mikulás hozhatja el Budapestre a 2024-es sakkolimpiát

Index
-
 Ma 15:11Sport

A 46. sakkolimpiának a Hungexpo adna otthont 2024 októberében, várhatóan 3500 résztvevővel.

Mintha "receptre felírt" káosz lenne - Budapesti polgármesterek követelik a fizetős parkolás visszaállítását

Forgalomszabályozási eszközként és lakóhelyvédelmi intézkedésként a fizetős parkolás visszaállítását kérik a kormánytól szocialista kerületi polgármesterek, akik szerint a koronavírus-járvány miatt bevezetett nappali ingyenes parkolás forgalomnövekedést és káoszt okozott a fővárosban.

3 év 8 hónap fegyházra ítélték a „budapesti kaméleont”

Általában ügyvédnek, önkormányzati dolgozónak vagy kárfelmérőnek adta ki magát a bűnöző, bejutott az idősekhez, majd lopott, vagy kamu történetekkel pénzt csalt ki tőlük.

Sakk: a Mikulás hozhatja Budapestnek a 2024-es olimpiát

NSO
-
 Ma 14:22Sport

A Nemzetközi Sakkszövetség (FIDE) december 6-i online kongresszusán várhatóan Budapestnek adja a 2024-es sakkolimpia rendezését.

A Mikulás hozhatja Budapestnek a 2024-es sakkolimpiát

Szabó László, a magyar szövetség elnöke elmondta, úgy tűnik, nem lesz vetélytársa a budapesti pályázatnak.

Budapest elveszett tetődíszei IV.

Ahogy hétről hétre egyre jobban belemerülök a budapesti épületekről a háború előtt és után készült fényképek keresésébe, néha olyan (tudatosan)...

Budapesti polgármesterek az ingyenes parkolásról: káosz és ellehetetlenítés

Forgalomszabályozási eszközként és lakóhelyvédelmi intézkedésként a fizetős parkolás visszaállítását kérik a kormánytól.

Budapestre jön a lengyel kormányfő megbeszélni az EU-vétót

Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő a tervek szerint csütörtökön Orbán Viktor miniszterelnökkel tárgyal Budapesten – erősítette meg az MTI-nek Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Nem támogatja a budapesti iparkamara az IPA felfüggesztését

Az iparűzési adó elengedése csak akkor lehetséges, ha az az önkormányzatok számára egyidejűleg, teljes mértékben kompenzációra kerül, azok működési kiadásainak finanszírozására - állapodott meg Karácsony Gergely a Bkik vezetőivel.

Bejelentették: nem veszi át a Budapestért Díjat az egyik díjazott

Nem sikerült elérni, hogy csökkenjen a főváros súlyos levegőszennyezettsége, ezért úgy határozott a Levegő Munkacsoport, hogy nem veszi át a Fővárosi Közgyűlés által a számára - ellenszavazat és tartózkodás nélkül - megítélt Budapestért Díjat - tudatta a civil szervezet szerdán az MTI-vel.

Hatalmas lökést kaphat ez a térség: a Balaton és Budapest szintjére akarják emelni

A csaknem 150 milliárd forintos fejlesztés hosszú távon biztosítja a fenntartható fejlődést, növeli a régió népességmegtartó erejét, megállítja és visszafordítja az elvándorlást, javítja az életfeltételeket a tervek szerint.