Találatok: 25 hír

Felmérés: jobb vagy rosszabb lett a brexit után?

Euronews
-
 Tegnap 22:17Külföld

A Redfield and Wilton Strategies közvéleménykutató az Euronews felkérésére négy tagállamban végzett felmérést: Franciaországban, Németországban, Spanyolországban és Olaszországban.

Brexit - Brit belügyminisztérium: már tíz nap sincs az Eu-állampolgárok letelepedési kérvényeinek benyújtási határidejéi…

A brit belügyminisztérium emlékeztető közleményben hívta fel szerdán a Nagy-Britanniában élő EU-állampolgárok figyelmét arra, hogy "már tíz nap sincs hátra" a tartós letelepedési kérelem benyújtására kijelölt határidő lejártáig. A határidő valójában egy hét múlva, jövő szerdán jár le.

Brexit: Már tíz nap sincs az EU-állampolgárok letelepedési kérvényeinek benyújtási határidejéig

A brit belügyminisztérium emlékeztető közleményben hívta fel szerdán a Nagy-Britanniában élő EU-állampolgárok figyelmét arra, hogy "már tíz nap sincs hátra" a tartós letelepedési kérelem benyújtására kijelölt határidő lejártáig. A határidő valójában egy hét múlva, jövő szerdán jár le.

A halkereskedők a brexit vesztesei

Euronews
-
 Tegnap 17:07Külföld

Több mint négyszáz cég költözött az Európai Unió területére a brexit után, de a londoniak nem sok változást éreznek a mindennapokban

Fogunk-e valaha történelmi döntésként tekinteni a brexitre?

Euronews
-
 Tegnap 17:00Külföld

Már 5 év telt el a sokkoló döntés óta, ennek ellenére a brexit-politika még mindig uralja a brüsszeli párbeszédet. Milyen következményei lehetnek még?

Brexit: átalakulnak az erőviszonyok Európában

Euronews
-
 Tegnap 15:56Külföld

A britek kilépése csak azért nem okozott nagy politikai sokkot, mert lényegében csak félig voltak tagok az unióban - emlékeztetett egy elemző. #BrusselsBureau

Öt éve szavazták meg a Brexitet

Mandiner
-
 Tegnap 13:41Vélemény

Öt éve népszavazás alkalmával dőlt el, hogy az Egyesült Királyság kilép az EU-ból. Bár a folyamat jogilag lezárult, a fejlemények kedvező alakulását sem Brüsszel, de London hozzáállása sem segíti elő.

Brexit – zöld a GMO-nak?

Vajon az éghajlatváltozástól való félelmek miatt Nagy-Britannia lazítani fogja-e a géntechnológiával módosított növényekre vonatkozó korlátozásait?

A brit filmipart is nehéz helyzetbe hozhatja a Brexit

“Miután az Egyesült Királyság kilépése az Európai Unióból már több iparágat is nehéz helyzetbe hozott Nagy-Brtianniában, a filmipar is bajba kerülhet, miután az EU arra készül, hogy fellépjen az Európában bemutatott brit televíziós és filmes tartalmak „aránytalan” mennyisége ellen” – írja a 24.hu.

Mérlegen a brexit öt évvel a népszavazás után

Euronews
-
 21.06.22 15:36Külföld

Az Egyesült Királyság cégei nagy csapást szenvedtek el és az északír-kérdés is messze van még a megoldástól. #BrusselsBureau

Öt évvel a brexit-népszavazás után

Euronews
-
 21.06.22 15:08Külföld

Felmérés négy nagy uniós tagállamban.

A brit filmipart is nehéz helyzetbe hozhatja a brexit

24.hu
-
 21.06.22 09:50Film

Miután az Egyesült Királyság kilépése az Európai Unióból már több iparágat is nehéz helyzetbe hozott Nagy-Brtianniában, a filmipar is bajba kerülhet.

A brit filmipar lehet a Brexit következő nagy vesztese

444.hu
-
 21.06.22 08:02Külföld

Az EU szerint aránytalanul sok brit film és sorozat kerül Európába, fenyegetve ezzel a kontinens kulturális sokszínűségét.

Megdöbbentő váltás mellett döntött a brexit legendás alakja

Napi.hu
-
 21.06.21 20:28Külföld

A korábbi parlamenti elnök, aki következetesen maga akarta vezetni Nagy-Britannia uniós kilépését eldöntő összes szavazást és vitát most pártot váltott.

Brexit: Az EU arra készül, hogy jelentősen korlátozza a brit sorozatok uniós megjelenését

Noizz
-
 21.06.21 20:09Külföld

Sokan a kultúrán keresztül beszűrődő fenyegetésként értelmezik az EU-ban játszott brit filmeket és sorozatokat.