Találatok: 73 hír

Brüsszel tíz évvel meghosszabbítaná az európai roamingszabályt

Mindenki telefonálhasson úgy az Európai Unióban, mint a saját hazájában! 2017 óta érvényes ez a szabály, amelynek az Európai Bizottság most javasolta a meghosszabbítását, méghozzá tíz évre. Miért volt szükség ennek a népszerű döntésnek a meghosszabbítására? 2022-ben lejár az eredeti roamingrendelet ötéves határideje, de nemcsak erről…

Így baltázta el a vakcinabeszerzést a brüsszeli bürokrácia

Egyre súlyosabb kritikák érik Brüsszelt a katasztrofális vakcinabeszerzés miatt. Belga lapok szerint az Európai Unió lassú és eredménytelen, a cseh sajtó szerint Németország nélkül csak azok a vakcinák lennének jelen, amelyek senkinek nem kellenek, a Le Figaro pedig arról ír, hogy az unió belebukott az oltási kampány megszervezésébe és…

A brüsszeli bürokraták égető dilemmája: mihez kezdjenek az angol nyelv dominanciájával a britek távozása után?

Nyitókép forrása: thelocal.it Banális, mégis komoly probléma elé került Brüsszel és az EU hatalmas bürokratikus monstruma Nagy-Britannia távozásával. Mi legyen az angol nyelvvel, amely keresztül-kasul átszövi Európát a hivatali, politikai és gazdasági életben egyaránt? Egyesek szerint Európának tovább kell fejlesztenie a „saját angolját”, másik…

Az amerikai techcégek brüsszeli lobbiköltései felrobbantak az elmúlt években

Mérce
-
 Ma 09:31Vélemény

A Google uniós lobbizásra fordított költései 360 százalékkal nőttek az elmúlt 6 évben.

Szlovéniát bírálja Brüsszel

Levelet írt Janez Janša szlovén miniszterelnök az Európai Bizottságot vezető Ursula von der Leyennek a szlovén sajtószabadságot ért kritikák miatt.

Így tépi szét a nyugati sajtó Brüsszelt a vakcinabeszerzés miatt

888.hu
-
 Ma 09:00Vélemény

Miközben hazai baloldali politikusok folyamatosan az oltás ellen hergelnek és Brüsszeltől várják a csodát, a Nyugat-európai sajtónak és politikusoknak már elege van az unió teszetoszaságából.

Brüsszelre vetjük szemünket!

Bár a magyar gazdaság is visszaesett, a mi valamivel több mint ötszázalékos recessziónk jóval kedvezőbb az ­uniós országok mínusz 6,4 százalékos átlagánál.

Így nyomulnak Brüsszelben a nagy techcégek

Azonnali
-
 Tegnap 20:14Vélemény

Öt év alatt a többszörösére nőtt az az összeg, amit a nagy techcégek lobbizásra költenek az EU-ban, ráadásul átláthatatlan, mit tudnak tényleg befolyásolni, miközben az EU elvileg évek óta megregulázni készül őket.

A brüsszeli orosz nagykövet szerint lejtőn vannak hazája és az EU kapcsolatai

Euronews
-
 Tegnap 18:59Külföld

Vlagyimir Csizsov szerint indokolt megbízhatatlan partnernek nevezni az EU-t, hiszen az bizonyíték nélkül vádaskodik a Navalnij-ügyben.

Szlovéniát bírálja Brüsszel

Janez Jansa tényfeltáró misszióra hívta Ursula von der Leyen bizottságának képviselőit.

A szlovén kommunista baloldal Brüsszel segítségével próbálja támadni Jansa miniszterelnököt

Janez Jansa tiltakozó levelet írt Ursula von der Leyen bizottsági elnöknek, amelyben cáfolja a vádakat és felszólítja a bizottság elnökét, hogy személyes delegációt küldjön Szlovéniába, ne politikai aktivisták szavai alapján ítélkezzen.

Brüsszel kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen

Mandiner
-
 Tegnap 15:44Külföld

Az eljárást azzal indokolták, hogy Magyarország nem szavazott együtt a tagállamokkal a gyógyászati kannabisz témában.

A koronavírus-járványról vitáztak Brüsszelben

HírTV
-
 Tegnap 15:15Külföld

Brüsszelben van tudósítónk Zöldhegyi Katalin.

Őry Mariann: Beteg Brüsszel

Kevés unalmasabb időtöltés van annál, mint balliberális brüsszeli politikusok panelbeszélgetéseit és úgynevezett vitáit hallgatni.

Újabb bizonyíték, hogy Brüsszel elhibázta a vakcinabeszerzéseket

Fél évvel később kötött szerződést Brüsszel az AstraZeneca gyógyszergyártóval, mint az unióból kilépő Nagy-Britannia – derült ki az Európai Parlament online megrendezett csúcstalálkozóján. Kovács Attila, az Alapjogokért Központ elemzője szerint a járvány csillapodása után akár személyi következményei is lehetnek a lassú beszerzéseknek az…