Találatok: 20 hír

Albert Réka világhírű fizikus, biológus tartott előadást Kolozsváron

Maszol
-
  Tegnap 12:38 Infotech

A sejtek hálózatmodellezése lehet az orvostudományok egyik nagy esélye

Mass Effect franchise: a BioWare illusztrációkat osztogat Twitteren…

theGeek
-
  19.11.09 18:12 Gaming

Egyelőre nincs semmilyen konkrét játék, megjelenési dátum, vagy bármi, de nagyon úgy tűnik, hogy valami mozgás van a Mass Effect játékok körül. Tegnap ünnepelte a BioWare az „N7 napot” a Mass Effect játékok megemlékezése gyanánt, amely szép gesztus, de mindannyian tudjuk, hogy az EA parkolópályára rakta a sorozatot, miután a…

Az új BioShock-játék "élő szolgáltatás" lesz?

IGN
-
  19.11.09 14:30 Gaming

Erre utal egy friss álláshirdetés Azt már elsősorban nem hivatalos forrásokból tudjuk, hogy készül az új BioShock, de konkrétumokat még nem tudunk róla. Egy friss álláshirdetésből azonban arra következtethetünk, hogy elődeihez képest kicsit más jellegű, "élő" játék lesz.

A biológiai óra a férfiaknál is ketyeg

Igényes férfi
-
  19.11.09 13:28 Egészség

… derül ki az egyik legfrissebb felmérésből.

Új irányt vehet a BioShock

Origo
-
  19.11.09 12:07 Infotech

Akár nyílt világúnak is bizonyulhat a negyedik rész.

Kenya új lehetőségre lelet a biogázban

Köpönyeg
-
  19.11.09 11:00 Tudomány

Mit is jelent a szemléletváltás, melyről annyiszor...

Tíz franciából kilenc - a bio már sokkal több, mint trendi

Mind népszerűbbek a bioélelmiszerek Franciaországban. Forgalmi értékük tavaly felszökött 9,7 milliárd euróra, mindössze egy év alatt 1,4 milliárd euróval többet költöttek a francia fogyasztók bioélelmiszerekre.

Minden Mass Effect rajongó szíve megszakad, amikor ilyen képeket mutogat a BioWare

Casey Hudson az N7 nap tiszteletére osztott meg néhány koncepciós rajzot, és hozzáfűzte, hogy még rengeteg sztori vár elmesélésre. De ez csak só a sebbe, vagy készül is valami?

Szavazz a magyar biológusok műalkotásaira!

NLC
-
  19.11.08 11:03 Tudomány

A baktériumokról a legtöbb embernek a csúnya fertőzések jutnak eszébe, lelkes magyar mikrobiológusok azonban most megmutatták, hogy a kórokozókat akár művészi célokra is fel lehet használni.

Biogázerőmű létesül Bácsfeketehegyen

Magyar Szó
-
  19.11.08 08:00 Határtalan

Bácsfeketehegyre látogatott Branislav Nedimović mezőgazdasági miniszter tegnap délután. A faluba érkezése alkalmából megtekintette a Feketics Mezőgazdasági Egység marhafarmját és Kishegyes községbeli vállalkozókkal is beszélgetett.

Súlyos dolog derült ki a bioélelmiszerekről: óriási kamu, hogy mind toxinmentes

HelloVidék
-
  19.11.07 15:00 Mezőgazdaság

A bioélelmiszereket hajlamosak vagyunk túlmisztifikálni, ám a magas ár mögött néha kevesebb dolog lakozik, mint amire gondolnánk. Íme 5 tévhit, amit a legtöbben elhisznek a bioélelmiszerekről – ha csak emiatt vásárolnál méregdrága ökotermékeket, akkor ne tedd!

Az intenzív mezőgazdasági termelés csökkenti a biodiverzitást

Földjeinkről, rétjeinkről Európa-szerte eltűnnek a madarak, az emlősök, a csúszómászók, a kétéltűek és a rovarok, kongatja a vészharangot az európai tudományos szervezetek 2500 tudósa, akik egyben arra figyelmeztetnek, hogy feltétlenül szükség van az Európai Unió mezőgazdasági politikájának alapvető reformjára, megváltoztatására.

Fenntartható a biogazdálkodás?

Bor és Piac
-
  19.11.07 04:39 Életmód

A biogazdálkodást és a fenntarthatóságot sokan elvben ugyan támogatandó, de inkább naiv stratégiának tekintik, ha az emberiség globális élelmiszerellátásának problémája kerül szóba. Hogyan is tudnánk...

Fontos bioenergia-forrásunk a nyersrost

Agrotrend
-
  19.11.06 15:22 Állatvilág

A fokozódó klímaválság megköveteli, hogy az előállított szerves anyagokat a lehető legkisebb környezetterheléssel termeljük meg és a legteljesebb mértékben hasznosítsuk. Ennek ellenére a takarmánynövényeinkben nagy mennyiségben található nyersrost napjainkban nem teljes mértékben kerül hasznosításra. Ezért fontos, hogy az etetéssel…

A BIOSTAR is felkészült az új AMD firmware-re

PCWorld
-
  19.11.06 15:06 Infotech

Ezzel egyszerre a Ryzen 9 3950X-et is támogatják majd az AM4-es foglalatú, 300-as, 400-as és 500-as szériás alaplapok.