Találatok: 326 hír

Európa Kulturális Fővárosa - Öt kategóriában lehet nevezni a balatoni borok versenyére

Öt kategóriában lehet nevezni a balatoni régió borászainak versenyére; a bírálat június 11-én lesz Balatonfüreden, a díjátadót július elején tartják.

Június 11-én kiderül, hogy melyik a legjobb balatoni bor

A korábbi években mintegy 150 mintát neveztek a Balatoni borok versenyére, idén ennél többre számítanak a szervezők.

Öt kategóriában lehet nevezni a Balatoni Borok Versenyére

Idén 18. alkalommal kerül sor a Balatoni Borok Versenyére, amelyet mostantól egy hároméves együttműködés keretében a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával rendeznek meg.

Strandidő Expressz: Közvetlen élményvonatok Békéscsabáról a Balatonra

A nosztalgia- és élményutazások rajongóinak nagy örömére elindult a jegyértékesítés a MÁV Rail Tours útjaira. A 2020-ban megalakult, 100 százalékban a MÁV-Volán-csoport részét képező vállalat küldetésének tekinti a történelmi értékek megőrzését és az ahhoz kapcsolódó társadalmi szerepvállalást.

Elmarad a tilalom – Partközelben táplálkoznak májusban a balatoni pontyok

Több mint 700 ezer horgászigazolvánnyal rendelkező pecás van Magyarországon, és ez a szám egyre csak növekszik. A Bors hetente jelentkezik horgászrovatával, amellyel még több embert kívánunk kicsalni a tó- vagy folyópartra. Ezúttal a balatoni pontyhorgászattal foglalkozunk.

Kegyetlenség! Cicát lőttek le a Móricz Zsigmond utca környékén Fehérváron

fmc
-
 Ma 11:08Megyei

Csütörtökön a Móricz Zsigmond utcában meglőtték egy cicát. A sebesült állat még haza tudott menni, de az életét már nem lehetett megmenteni.

Zártkörű vitorlabontó Balatonfüreden

Veol
-
 Ma 11:00Megyei

A pandémia miatt zárt körben rendezik meg idén a vitorlabontót Balatonfüreden május 15-én, szombaton 11 órakor.

Izgalmasra sikeredett a Balaton első átrepülése

Három pilóta versengett, ám végül az nyert, aki a feladatra koncentrált. Ezért áll ma Lányi emlékmű a fonyódi strandon.

Holnaptól újabb balatoni kikötőkből indulnak menetrendi járatok és sétahajók

Május 15-től, szombattól  újabb települések közötti hajójáratok és sétahajók kapcsolódnak be a menetrendbe. Hétvégente már Balatonboglár-Révfülöp és Balatonföldvár-Tihany útvonalakon is járnak települések közötti hajójáratok, valamint Balatonboglár, Révfülöp és Balatonföldvár kikötőkből is indulnak már sétahajók – a…

Siófokon vették őrizetbe a balatonszárszói zsarolót

Siófok belvárosában pénzátvétel közben kapták el május 13-án délben azt a 34 éves balatonszárszói férfit, aki azzal zsarolta volt barátnőjét, hogy kompromittáló felvételeket tesz közzé róla a közösségi oldalakon, ha nem fizet neki több százezer forintot – a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint.   Az eljárás adatai alapján egy fé

18. alkalommal rendezik meg a Balatoni Borok Versenyét

Az idei évben 18. alkalommal rendezik meg a Balatoni Borok Versenyét, amely a Balatoni Borrégió egészét lefedi. Az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) programhoz kapcsolódó verseny kiváló lehetőséget teremt a balatoni borok számára a nemzetközi porondon való megmutatkozáshoz – mondta az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért…

Kisebb a Balaton mikroműanyag szennyeződése az országos átlagnál

Zaol
-
 Ma 10:00Megyei

Az ivóvizünk egyelőre nincs veszélyben, de folyóinkban, vizeinkben már ott van a mikroműanyag, emiatt egyre szükségesebb a műanyagokhoz fűződő viszonyunk radikális újragondolása!

EKF: már lehet nevezni a balatoni borok versenyére

Öt kategóriában lehet nevezni a balatoni régió borászainak versenyére; a bírálat június 11-én lesz Balatonfüreden, az esemény a Európa Kulturális Fővárosa programhoz kapcsolódik.

Online beszélgetés Győr és környéke fenntarthatóságáról

Kisalföld
-
 Ma 09:35Megyei

Negyedik állomásán a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács Harmadik előrehaladási jelentésének bemutatásával, Győr és térsége fenntarthatósági állapotának átbeszélésével és a fenntarthatósági dilemma megoldó köreinek elindításával folytatódik a sorozat.

Nem fogod elhinni, mekkora lehet a baj: túl tiszta a Balaton vize

A Balaton féltett kincsünk: nemcsak a fürdőzők kikapcsolódása szempontjából pótolhatatlan érték, de a benne élő fajok túlélése is fontos cél a tó jövője érdekében. Az élővilág megőrzéséért elengedhetetlen a víz rendszeres vizsgálata, hisz bár első hallásra talán meglepő, de a kristálytiszta víz kifejezetten rosszat tesz a benne élő halaknak.