Találatok: 168 hír

Varga Judit: az Európai Bíróságnak meg kell védenie a szolgáltatásnyújtás szabadságát

Sánchez-Bordona, az Európai Unió Bíróságának főtanácsnoka indítványában a kiküldetésben lévő munkavállalók jogaira vonatkozó uniós irányelv módosítása ellen benyújtott magyar és lengyel kereset elutasítását javasolja. A magyar kormány azonban bízik abban, hogy a bíróság ennek ellenére megsemmisíti a megtámadott irányelvet - mondta…

Iskolaőrséget hoz létre a kormány, a 12 évesek is bíróság elé állhatnak

„Nem engedhető meg, hogy bárki a hivatását gyakorló pedagógust fenyegesse.”

Varga Judit: Az Európai Bíróságnak meg kell védenie a szolgáltatásnyújtás szabadságát

Az irányelv a fogadó tagállamban érvényes díjazás megfizetésére kötelezné a külföldre kiküldött munkavállalókat foglalkoztató cégeket

Varga Judit szerint az Európai Bíróságnak meg kell védenie a szolgáltatásnyújtás szabadságát

A kormány bízik abban, hogy a főtanácsnok indítványa ellenére az Európai Unió Bírósága a józan érvekre hallgatva megsemmisíti a megtámadott irányelvet.

Varga Judit: Az Európai Bíróságnak meg kell védenie a szolgáltatásnyújtás szabadságát

A magyar kormány bízik abban, hogy a bíróság megsemmisíti a megtámadott irányelvet.

Három rendőrt állítanak bíróság elé Mikolajivban, mert kihallgatás közben megvertek egy informatikust

Két vezető beosztású rendőrtiszt és egy rendőr-akadémiai gyakornok áll bíróság elé Mikolajivban, mert kihallgatás közben megvertek egy informatikust, hogy ismerje be, kriptovalutát bányászott.

Ágyából rángatta ki volt élettársát és magával vitte – letartóztatta a bíróság

Szon
-
  Ma 17:13 Baleset-bűnügy

A Mátészalkai Járásbíróság nyomozási bírója 2020. május 28-án a fegyveresen elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette és magánlaksértés bűntette miatt folyamatban lévő eljárásban egy hónapra elrendelte V.M. gyanúsított letartóztatását.

Újra megnyithatnak a bíróságok június elsejétől

Május 26-án benyújtották a veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályokról és az egészségügyi készenlétről szóló T/10748. sz. törvényjavaslatot, amelynek a polgári peres és bírósági polgári nemperes eljárásokra vonatkozó rendelkezései lényegileg megegyeznek a megelőző napon megjelent 229/2020. Korm. rendelet…

Elutasította a Tebész Delta elleni keresetkiegészítését a bíróság

ProfitLine
-
  Ma 16:00 Gazdaság

Elutasította a Tőzsdei Egyéni Befektetők Érdekvédelmi Szövetsége (Tebész) a Delta Technologies Nyrt.-vel szemben beadott keresetkiegészítését a Fővárosi Törvényszék. A szervezet a járványhelyzet során hozott közgyűlési határozatokat támadta meg, amelyeket azonban a tőzsdei társaság szerint minden szempontból jogszerűen hoztak meg.

Kiküldetési per: Az Európai Bíróság főtanácsnoka szerint nincs igaza a magyar kormánynak

Magyar Hang
-
  Ma 15:10 Belföld

A magyar és a lengyel kormány az Európai Bíróságon semmisíttetné meg a munkavállalók magasabb szintű védelmét biztosító uniós irányelvet.

Másfélmillió forintra bírságolták a Vasivíz Zrt.-t, a cég bírósághoz fordul

A MEKH szerint Molnár Miklós vezérigazgatói kinevezése szabálytalan volt, és 90 napot adtak a cégnek, hogy helyrehozza.

Ismét bíróság előtt Ráduly és Szőke

Székelyhon
-
  Ma 13:27 Határtalan

Elkezdődött a Ráduly Róbert Kálmán csíkszeredai polgármester és Szőke Domokos alpolgármester elleni büntetőper fellebbviteli tárgyalása. Az első fokon felmentett elöljárók ezúttal is Marosvásárhelyen állnak a bírák elé.

Rendkívüli: Kövér Lászlót elmeszelte a strasbourgi bíróság

Kövér Lászlót elkaszálták Strasbourgban, ennek azonban nem kell nagy jelentőséget tulajdonítani, mert nem változik semmi. Az Emberi Jogok Európai Bírósága ugyan kimondta, hogy a magyar parlament elnöke megsértette az Index, a hvg,hu, a 24.hu és az azóta bezárt nol.hu újságíróinak szólásszabadsághoz való jogát, amikor 2016-ban…

Változik a bíróságok előtti eljárás rendje

A hatálybalépő módosítás átmeneti időszakra szabályozza a bíróságok eljárását, mivel tegnap benyújtásra került az Országgyűlés elé két, a veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő törvényjavaslat.

Elbukhat az EU Bíróságán a magyar kormány keresete a kiküldetésben dolgozók ügyében

HVG
-
  Ma 11:40 Gazdaság

Nem sérti az uniós jogot, hogy a kiküldetésben dolgozókra azonos munkajogi szabályokat kell alkalmazni, mint a hazaiakra, és hogy a szabályozás kiterjed a fuvarozókra is - ezt kell kimondania az EU Bíróságának a főtanácsnoki javaslat szerint.