Találatok: 27 hír

A német alkotmánybíróság lázadása és annak lehetséges következményei

Május elején a német alkotmánybíróság nyíltan szembe ment az Európai Unió Bíróságának iránymutatásával. Ez a konfliktus nem példa nélküli, de a korábbi eseteknél sokkal nagyobb hatása lesz, mivel a német AB Európa egyik legmeghatározóbb bírói fóruma.

Alkotmánybíróság-reform: átverés lehet a politikamentesítés

Maszol
-
  20.05.22 20:23 Határtalan

Pár napja az alkotmánybíróság az első számú közellenség a kormányközeli sajtó szemében

Pongyola jogszabály-fogalmazást tett helyre az Alkotmánybíróság

HVG
-
  20.05.22 16:06 Belföld

Az Alaptörvény-ellenesnek minősített paragrafus ugyan már nincs hatályban, de most folyó perekben kellene alkalmazni, ezért foglalkoztak vele.

Az Alkotmánybíróság szerint Szerbiában jogszerűen vezették be a szükségállapotot

Szabad Magyar Szó
-
  20.05.22 12:48 Határtalan

A szerbiai Alkotmánybíróság döntése értelmében az országban jogszerűen vezették be a szükségállapotot és elutasítottak minden beadványt, amely ennek alkotmányosságát vitatta – írja az N1. Az Alkotmánybíróság honlapján megjelentetett közlemény szerint elutasították azokat az beadványokat is, amelyek a szükségállapot idején hozott…

Elébe ment az Alkotmánybíróság annak, hogy tranzitzóna-ügyben állást kelljen foglalnia

Csak az Unió jogszabályai állnak a magyar törvények fölött – mondta ki az Alkotmánybíróság. Az Európai Unió Bíróságának egyedi ítéletei nem. Ez az állásfoglalás különösen fontos a német alkotmánybíróság közelmúltbeli döntése után.

Az Alkotmánybíróság mondja ki a végső szót a címerügyben

Az Ute a legmagasabb bírósági fórumokhoz fordult.

Az Alkotmánybíróság elé került az Újpest elfajuló címerügye

Magyar Nemzet
-
  20.05.21 14:56 Sport

Az Ute címerének módosítása miatt tulajdonjogának megsértését és személyiségi jogainak sérelmét panaszolja.

Újpest: Az Alkotmánybíróság dönthet a címerről

A legmagasabb bírósági fórumokhoz fordult az Újpesti Torna Egylet (UTE) a futballklub arculati elemeinek - jellemző színeinek, címerének - megváltoztatása miatt - írja a Magyar Nemzet csütörtöki számában.

Az Alkotmánybíróság dönt az Újpesti Torna Egylet ügyében

Idehaza még nem volt rá példa, hogy valaki egy futballklub arculati elemeinek megváltoztatása miatt fordult volna a legmagasabb bírósági fórumokhoz.

Újpesti címervita: az alkotmánybíróság dönt

A legmagasabb bírósági fórumokhoz fordult az Újpesti Torna Egylet (UTE) a futballklub arculati elemeinek - jellemző színeinek, címerének - megváltoztatása miatt.Az 1885-ben létrehozott és több szakosztályt működtető újpesti egyesület kft.-ként működő futballcsapatának címerét a 2014-ben belépő új többségi tulajdonos az ügyvezető döntése…

Ezért fordulnak Alkotmánybírósághoz az ellenzéki pártok

Hírklikk
-
  20.05.21 10:09 Belföld

Beláthatatlan ideig tartó rendelettel korlátozta a munkavállalói jogokat a kormány. Az MSZP törvényjavaslatot nyújtott be a különleges jogrend megszüntetésére. A szakszervezetek kérésére, az ellenzéki pártok – az MSZP vezetésével – emellett az Alkotmánybírósághoz is fordulnak – jelentette be Tóth Bertalan, az MSZP elnöke szerda…

Alkotmánybírósághoz fordult az Ute a címerük ügyében

A legmagasabb bírósági fórumokhoz fordult az Újpesti Torna Egylet (UTE) a futballklub arculati elemeinek – jellemző színeinek, címerének – megváltoztatása miatt – írja a Magyar Nemzet csütörtöki száma.

Az Alkotmánybíróság elé kerül az Újpest címerügye

A legmagasabb bírósági fórumhoz fordult az UTE a focicsapat arculati elemeinek megváltoztatása miatt.

Alkotmánybíróságig ment az Ute címerügyben

A legmagasabb bírósági fórumhoz fordult az Újpesti Torna Egylet a futballklub arculati elemeinek, jellemző színeinek, címerének megváltoztatása miatt – írja a Magyar Nemzet.