Találatok: 9 hír

Korózs Lajos: Az alapjövedelem nem a baloldal sajátja

Mandiner
-
  Ma 07:57 Vélemény

A jelenlegi szélsőjobboldali rezsim viszonyai közepette a baloldal képviseli a szabadság és egyenlőség szellemét.

Az alapjövedelem nem a baloldal sajátja, és nem is csodafegyver

Mérce
-
  Ma 05:30 Vélemény

A Feltétel Nélküli Alapjövedelmet társadalmi kényszerek és humanista szándékok közösen alapozzák meg, s megvalósítását egy jól működő piacgazdaság teszi lehetővé.

Alapjövedelem: spanyol kísérlet, magyar szitokszó

Népszava
-
  Tegnap 16:37 Belföld

Majdnem egymillió háztartásban rajtol a jövő héten Spanyolországban a rászorulóknak szánt alapjövedelem. Itthon még a gondolatkísérlet is távoli, a kormány inkább az ódivatú munkafogalommal vigasztalja az állás nélkül maradt százezreket.

A Fidesz hallani sem akar a Párbeszéd válságkezelő alapjövedelem javaslatáról

Jövő TV
-
  20.05.26 15:06 Belföld

Hiába érvel már Ferenc pápa is az alapjövedelem bevezetése mellett, a kormánypárti képviselők nem támogatják az erről szóló törvényjavaslatot.

Indulnak a misék a franciáknál, jön az alapjövedelem a spanyoloknál

Privátbankár
-
  20.05.24 10:01 GazdaságLa Liga

Két hónapos szünet után újraindulhattak a misék Franciaországban, miután egyre inkább visszaszorul a járvány. Spanyolországban júniustól bevezetik az alapjövedelmet. Nemzetközi összefoglalónk következik.   

Megvalósul a fix alapjövedelem ideája Spanyolországban?

Nap mint nap
-
  20.05.23 21:43 Életmód

A spanyol gazdaság már a koronavírus-járvány előtt sem állt túl fényesen, komoly szintű munkanélküliség nyomasztotta és a gazdasági adatai sem voltak túl biztatóak, de mire éppen elkezdődött volna valamiféle fellendülés, jött a járvány és ez ismét a legmélyebb fekete lyukba taszította a spanyolok gazdasági adatait. Ez pedig nem túl jó a…

A spanyol kormány bevezeti az alapjövedelemet

444.hu
-
  20.05.23 19:45 Külföld

Júniusban már meg is kaphatják a rászorultak.

Tíznapos gyászidőszak, alapjövedelem, fenntartott szükségállapot Spanyolországban

Spanyolországban 28 628 ember halálát okozta eddig a koronavírus. A koronavírus-járvány áldozatainak emlékére tíznapos nemzeti gyászt rendel el a spanyol kormány jövő keddi ülésén – jelentette be a spanyol kormányfő szombati online sajtótájékoztatóján Madridban. Az MTI hírében Pedro Sánchez elmondta: a gyász ideje alatt félárbocra…

Alapjövedelem: pro és kontra a Partizánban

Mérce
-
  20.05.22 11:18 Vélemény

Hiánypótló beszélgetést közölt a Partizán az alapjövedelemmel kapcsolatban, a nagyjából másfél órás vita a két közgazdász (Büttl Ferenc és Prinz Dániel) között sokat ígért – és végül keserű szájízt hagyott maga után.