Találatok: 84 hír

Eurómilliárdokba kerül a német afganisztáni misszió

vg.hu
-
 Ma 13:49Gazdaság

Nem volt olcsó mulatság az utóbbi két évtizedben fenntartani a katonai egységet.

Ilyen lehet Afganisztán a nyugati katonák kivonulása után

HVG
-
 Ma 11:00Külföld

A szovjet hadsereg 1989-es afganisztáni kivonulása után az ázsiai állam tartós káoszba és belháborúba süllyedt, s aligha lesz ez másképp szeptember után, amikor az utolsó nyugati katonák is elhagyják az országot. A kivonulás nyertesei a tálibok lehetnek, a legnagyobb vesztesek pedig a nők és a kisebbségek lesznek, akiknek jogait korlátozni…

Egy vagyonba került Németországnak az afganisztáni háború

A német hadsereg (Bundeswehr) afganisztáni bevetése az utóbbi két évtizedben több mint 12 milliárd euróba (4300 milliárd forintba) került a német államnak - derül ki abból a szombati tájékoztatóból, amellyel a német külügyminisztérium a Baloldal (Die Linke) ellenzéki párt frakciójának megkeresésére válaszolt.

Kivonulnak Afganisztánból az amerikaiak, de szó sincs arról, hogy magára hagyják az országot

A mostani tervek szerint szeptember 11-étől elkezdi az Egyesült Államok kivonni a katonáit Afganisztánból, viszont ez aligha jelenti azt, hogy teljesen magára hagyják az országot és ölbe tett kézzel nézik, ahogy a tálibok ismét átveszik az uralmat.

Kínai katonák érkezhetnek Afganisztánba, ha távozik az USA

A bejelentett amerikai és NATO-kivonulás után akár totális káosz is jöhet Afganisztánban. Kína már erre készül, békefenntartókkal óvná ujgur területeit a beszivárgó iszlamistáktól.

A NATO őszig elhagyja Afganisztánt

„Ideje befejezni Amerika leghosszabb háborúját” – Joe Biden bejelentette, a New York-i terrortámadás huszadik évfordulójára hazatérnek a katonák.

Szakértő: kétféle veszély leselkedik Európára az afganisztáni kivonások miatt

Joe Biden amerikai elnök fő célja, hogy a 2001. szeptember 11-i terrortámadás huszadik évfordulójára kivonják az amerikai katonai alakulatokat Afganisztánból – többek között erről is beszélt InfoRádió Aréna című műsorában Magyarics Tamás, az ELTE tanára. A külpolitikai szakértő érintette továbbá az északír zavargások ügyét, illetve a kibontakozó…

Amerikai külügyminiszter: „Az USA nem hagyja magára Afganisztánt”

Euronews
-
 21.04.15 18:38Külföld

Antony Blinken az ázsiai országban tárgyalt, azt mondta azért, mert ezzel szeretné demonstrálni az Egyesült Államok tartós elkötelezettségét Afganisztán mellett.

Az Egyesült Államok és a NATO is végleg kivonul Afganisztánból

Az Egyesült Államok és a NATO is végleg kivonul Afganisztánból. Erről Joe Biden amerikai elnök beszélt. Az utolsó katona napra pontosan húsz évvel a 2001. szeptember 11-i terrortámadások után hagyhatja el az országot. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azt mondta, Magyarország alkalmazkodik a NATO döntéséhez.

Afganisztánba látogatott az amerikai külügyminiszter

Index
-
 21.04.15 16:56Külföld

Szeptember 11-ig kivonják az amerikai csapatokat az országból.

Biden: az amerikai csapatok szeptember 11-ig kivonulnak Afganisztánból

Kivonulnak Afganisztánból az amerikai csapatok a New York- i terrortámadás huszadik évfordulójáig, szeptember 11-ig - jelentette be szerdán Jo...

A NATO május 1-jéig megkezdi az afganisztáni misszió erőinek kivonását

Felismerve, hogy nincs katonai megoldás az Afganisztán előtt álló kihívásokra,

Afganisztánba látogatott az amerikai külügyminiszter

ma7.sk
-
 21.04.15 14:50Külföld

Előre be nem jelentett látogatásra Afganisztánba érkezett csütörtökön Antony Blinken amerikai külügyminiszter, egy nappal azután, hogy az Egyesült Államok, majd a nemzetközi koalíció többi tagja is bejelentette, hogy szeptember 11-ig kivonja csapatait az országból.