Találatok: 82 hír

Pattot kapott az önkormányzati dolgozók béremelése

Sonline
-
  Tegnap 21:00 Gazdaság

Több mint tíz éve, 2008. óta várnak egy komolyabb emelésre az önkormányzatoknál dolgozó közalkalmazottak. Az idén ugyan emelkedett az állami támogatás, de az illetményalap továbbra is változatlan.

Elkötelezett önkormányzatoknak járó díjat kapott Ajka

Ajkai Szó
-
  Tegnap 20:00 Megyei

Ajka Város Önkormányzata fontosnak tartja a tudásmegosztást az integrált településfejlesztésért, közlekedésért és az élhető épített

Elkészíti fejlesztési stratégiáját a város önkormányzata

Baon
-
  Tegnap 20:00 Belföld

Fejlesztési tanácsot hozott létre a jánoshalmi önkormányzat, amelynek az lesz a feladata, hogy elkészítse a város térségi hosszú távú fejlesztési stratégiáját.

Besokallt az önkormányzat, begyűjti a roncsautókat

Hódpress
-
  Tegnap 17:40 Megyei

Ősszel kezdte meg a vásárhelyi önkormányzat azt az akciót, mely során begyűjtik közterületről a gazdátlan, olykor évek óta magára hagyott autókat. Az első szállításra októberben került sor, a Németh László utcai parkolóban évekig veszteglő Warburgot tudomásunk szerint azóta se kereste a gazdája. Ma a Hajnal utcáról vittek el egy viharvert példányt.

Koronavírus: rendkívüli intézkedéseket hozott a pécsi önkormányzat

PécsiStop
-
  Tegnap 16:22 Megyei

Kézfertőtlenítőkkel látja el a városi cégeket, intézményeket a pécsi önkormányzat, emellett péntekre egy egyeztetést is összehívtak annak apropóján, hogy már a szomszédos Horvátországban és Ausztriában is feltűnt a Kínából eredeztethető koronavírus, Olaszországban százak fertőződtek meg, többen meg is haltak, egy virológus szerint a vírus…

Lejtőn az ellenzéki önkormányzatok

Majálisra, ügyvédekre és kommunikációs tanácsadókra szánnak pénzt az ellenzéki vezetésű településeken.

Részvényes az önkormányzat a szegedi Nagyáruház cégében, pénteken eladhatják

Hódpress
-
  Tegnap 13:53 Megyei

Csak két dolgot tárgyalnak nyílt ülésen a holnaputáni közgyűlésen.

Barbatrükk a szociálpolitikában: pénz nélkül lépnek az önkormányzatok

Népszava
-
  Tegnap 13:46 Belföld

Szociális támogatások, idősgondozás, bérkiegészítés az oktatásban és az egészségügyben – a választási krumpliosztás logikáján túl is van feladatuk a helyhatóságoknak. A fapados segítség is jól tud jönni ott, ahol alig van forrás.

Mégsem nyirbálja meg a kormány az önkormányzatok fő bevételi forrását, az iparűzési adót

Nyugat
-
  Tegnap 13:39 Gazdaság

Az eredeti elképzelés drámaian csökkentené az önkormányzatok, így Szombathely bevételeit is.

Lejtőn az ellenzéki önkormányzatok

Majálisra, ügyvédekre és kommunikációs tanácsadókra szánnak pénzt az ellenzéki vezetésű településeken, ugyanakkor a fejlesztéseken, beruházásokon spórolni szándékoznak.

Az önkormányzati bizottság, ami évente tíz percet malmozik többmilliós fizetésért

Láttatok már olyat, hogy valaki bekerül egy kerületi bizottságba, majd rögtön felszámolná azt? Még mi sem, de Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke, XII. kerületi önkormányzati képviselő pontosan erre készül. Az Azonnalinak elmesélte, hogy miért.

Már elérhető az Ász önkormányzatok számára készített öntesztje 

Újabb területtel bővült az Állami Számvevőszék önteszt-rendszere. A 2020. február 26-tól az Ász honlapján elérhető önteszt célja az önkormányzati befektetések szabályszerűségének támogatása. Az önteszt kitöltésével mintegy 3200 települési önkormányzat kaphat pontos képet a befektetési tevékenységének szabályszerűségéről, az…

Visszavonulót fújhat a kormány, győztek az önkormányzatok?

Lehet, hogy mégsem csökkenti a kormány a helyi iparűzési adót, miután fideszes polgármesterek is jelezték, hogy súlyos gondot okozna a településüknek, ha elesnének ettől a bevételtől.

Még több turistát vonzana a térségbe a Maros megyei önkormányzat

Székelyhon
-
  20.02.25 17:15 Határtalan

Maros megyében tavaly az országos átlag feletti volt az idegenforgalom növekedése. Több mint 5 százalékkal nőtt az ideérkezők száma, és 10-zel a vendégéjszakáké. Ami a látogatók számát illeti, 5. helyen áll a megye, a vendégéjszakák számát tekintve pedig 7. az országban.

Elítélték az Országos Roma Önkormányzat volt elnökét vesztegetés miatt

Helybenhagyta a Balogh Jánosra, az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnökére első fokon vesztegetés miatt kiszabott felfüggesztett börtönbüntetést a Debreceni Ítélőtábla.