Találatok: 82 hír

Az írásbeli érettségi szóbelivel történő pótlásáról

A kormány döntése értelmében azok az idén végzős érettségizők, akik önhibájukon kívül, például COVID-fertőzés miatt nem tudtak megjelenni az írásbeli vizsgákon, szóbeli vizsgát tehetnek még a jelenleg folyó vizsgaidőszakban. Emellett május 25. után lehetőség nyílik az iskolai ballagások szabadtéren történő megszervezésére.

Elhalasztották az állami érettségi bevezetését

További két évvel elhalasztották az ún. állami vizsga bevezetését, jelentette be Branko Ružić oktatási miniszter a mai közgyűlésen. Emellett ismertette a középfokú oktatásról szóló törvény változásait is.

Lehet-e egy atom izotópja ion? Ilyen feladatokat kaptak a fizikából érettségizők középszinten

Mutatjuk a mai középszintű fizikaérettségi feladatsorát. A fizika érettségi nap szakmai támogatását köszönjük a BME Villamosmérnöki és Informatikai Karának.

Ružić: További két évvel elhalasztják az állami érettségi vizsga bevezetését

Branko Ružić oktatási miniszter ma bejelentette, hogy a középiskolai oktatásról szóló törvény módosításával még két évvel elhalasztják az ún.

Jó hír az érettségizőknek

Szóbeli vizsgát tehet, aki önhibáján kívül nem tudott részt venni az írásbelin.

Lehetnek ballagások és lesz szóbeli érettségi azoknak, akik nem tudtak írásbelizni

Május 25-étől megrendezhetők az iskolákban a ballagások. A szabadtéri ünnepségen a meghívott vendégek - maszkban - életkortól és a koronavírus elleni védettségtől függetlenül részt vehetnek, de az intézmény igazgatója meghatározhatja a meghívható szülők, rokonok számát, valamint a ballagáson betartandó további óvintézkedéseket. 

Elmehetnek szóbelizni azok a diákok, akik a koronavírus miatt hagyták ki az írásbeli érettségit

HVG
-
 Ma 12:19Életmód

Eddig arról volt szó, hogy csak ősszel próbálkozhat újra, aki nem ment el az írásbeli érettségire, mert fertőzött vagy kontaktszemély volt. Most a kormány megsegítette őket, ha kérelmezik, mégis elmehetnek szóbelizni.

Legyünk vidámak: ballaghatnak az érettségizők!

Lehet idén ballagásokat tartani - derül ki a Magyar Közlönyben megjelent rendeletből. Védettségi igazolvány nélkül is Az iskolák felmentést kapnak a rendezvényszervezés tilalma alól: a ma életbe lépő rendelet értelmében az épületen kívüli területen május 25-e után lehetnek ballagások. A ballagáson bárki részt vehet,…

Érettségi. Szóban pótolható az írásbeli, ballagást is lehet tartani

A kormány döntése értelmében azok az érettségizők, akik önhibájukon kívül nem tudtak megjelenni az írásbeli vizsgákon, szóbeli vizsgát tehetnek még a jelenlegi vizsgaidőszakban. Emellett május 25. után lehetőség nyílik az iskolai ballagások megszervezésére szabadtéren.

Szóbelizhet, aki nem tudott részt venni az írásbeli érettségin

Az intézmény igazgatója meghatározhatja a meghívottak számát.

A baloldal folyamatosan az érettségi megtartása ellen szólalt fel

Rétvári Bence közölte, a kormány az iskolapszichológusok számát megduplázta, a pedagógusokat pedig soron kívül beoltatták.

Érettségi: Szóbelizhet, aki nem tudott részt venni az írásbelin

A kormány döntése értelmében azok az érettségizők, akik önhibájukon kívül, például koronavírus-fertőzés miatt nem tudtak megjelenni az írásbeli vizsgákon, szóbeli vizsgát tehetnek még a jelenlegi vizsgaidőszakban. Emellett május 25. után lehetőség nyílik az iskolai ballagások megszervezésére szabadtéren – tájékoztatott az Emberi…

Szóbelizhet, aki nem tudott részt venni az írásbeli érettségin

A kormány döntése értelmében azok az érettségizők, akik önhibájukon kívül, például koronavírus-fertőzés miatt nem tudtak megjelenni az írásbeli vizsgákon, szóbeli vizsgát tehetnek még a jelenlegi vizsgaidőszakban.