Találatok: 59 hír

Az építőiparnak válaszokat kell adnia az éghajlatváltozásra

Az éghajlatváltozás miatti elvárások hatására jelentős változásokon esett át az építőipar. A változás olyan mértékű, hogy jövőbe mutató megoldások kidolgozására, ehhez pedig ágazati szintű összefogásra van szükség a Mapei Kft. szerint.

Az építőiparnak ágazati szintű összefogásra van szüksége

A Mapei Kft. szerint az ágazatnak fel kell készülnie az éghajlatváltozás közvetlen hatásaira.

Újabb lendületet kapott ősszel az építőipar

Magyar Nemzet
-
  Tegnap 16:54 Gazdaság

Szeptemberben ismét kimagasló volt az építőipar termelése, éves alapon csaknem 18 százalékkal nagyobb, mint 2018 kilencedik hónapjában.

Az építőiparnak válaszokat kell adnia az éghajlatváltozásra

Az éghajlatváltozás miatti elvárások hatására jelentős változásokon esett át az építőipar. A változás olyan mértékű, hogy jövőbe mutató megoldások kidolgozására, ehhez pedig ágazati szintű összefogásra van szükség.

Továbbra is szárnyal az építőipar

A statisztika alapján 2019 szeptemberében 17,8%-kal emelkedett az építőipari termelés volumene az előző év azonos időszakához képest. A szezonálisan és munkanaphatással kiigazított index alapján ez a növekedés 5,2%-os volt.

Jól halad az építőipar technológiai fejlesztése

A legfrissebb adatok alapján elmondható, hogy eredményesek az építőipart támogató kormányzati intézkedések - jelentette ki  a KSH legfrissebb adatait értékelve Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára.

Az építőiparnak válaszokat kell adnia az éghajlatváltozásra

VG
-
  Tegnap 09:48 Gazdaság

Szélsőségesebbé vált az időjárás, ezt pedig nem lehet figyelmen kívül hagyni.

Ismét lendületbe jött a hazai építőipar

VG
-
  Tegnap 05:00 GazdaságErste

Az augusztusi megtorpanás után a várakozásoknak megfelelően ismét meglódult az építőipar szeptemberben, az ágazat termelési értéke 17,8 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.

Eredményesek az építőipart támogató intézkedések

A legfrissebb adatok alapján elmondható, hogy eredményesek az építőipart támogató intézkedések. A kormány támogatja az építőipar fenntartható, modern technológián alapuló fejlődését, annak érdekében, hogy eleget tudjon tenni a növekvő megrendelői igényeknek - jelentette ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatait…

Eredményesnek titulálják az építőipart támogató intézkedéseket

VG
-
  19.11.12 17:03 Gazdaság

Az Európai Uniót tekintve a magyar építőipar az élmezőnyben szerepel.

Eredményesek az építőipart támogató kormányzati intézkedések

Magyar Nemzet
-
  19.11.12 16:09 Gazdaság

A kormány támogatja az építőipar fenntartható, modern technológián alapuló fejlődését, annak érdekében, hogy eleget tudjon tenni a növekvő megrendelői igényeknek – jelentette ki Schanda Tamás.

Belehúzott az építőipar, előkerültek a megrendelők

ProfitLine
-
  19.11.12 15:30 GazdaságÉpítőipar

Rákapcsolt az építőipar az augusztusi jelentős lassulás után, a szeptembert ugyanis 17,8 százalékos többlettel zárta az ágazat. Az idén pedig 25 százalék körüli bővülésre van kilátás.

Nagyon megugrott az építőipari termelés szeptemberben

Origo
-
  19.11.12 14:47 Gazdaság

Az állami, infrastrukturális és egyéb ipari beruházások maradnak az iparág motorjai.

Belendült az építőipar: nagyon rákapcsoltak a magyarok

Szeptemberben az építőipari termelése 17,8 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, az augusztusi 8,5 százalékos emelkedés után. Az épületek építése 18,7, az egyéb építményeké 17,2 százalékkal nőtt - jelentette kedden...

Nagy visszaesés után ismét belehúzott az építőipar

Népszava
-
  19.11.12 13:41 Gazdaság

Rákapcsolt az építőipar az augusztusi jelentős lassulás után, a szeptembert ugyanis 17,8 százalékos többlettel zárta az ágazat.