Találatok: 47 hír

Hogy működik a falusi csokos áfavisszatérítés?

Az áfavisszatérítés, amelyet idéntől lehet igénybe venni a falusi csokkal érintett településeken, teljesen független a falusi csoktól. A hasonlóság annyi, hogy a visszatérítésre a falusi csokos településeken van lehetőség, illetve a visszatérítést azok kérhetik, akik a csokra is jogosultak, de a két támogatás nem függ össze. Az áfavisszatérítést az

Áfamentességet kapnak a méhészek

Az agrárminiszter csütörtökön bejelentette, hogy a méhészeti termékek értékesítéséből származó bevételek személyijövedelemadó-mentességet élveznek majd.

Áfacsalókat fogtak

A láncolat cégeinek élén ukrán, szerb és magyar strómanok ültek, de felhasználtak szlovák, cseh, lett, horvát, német, osztrák, szlovén, lengyel és román vállalkozásokat is.

MAZARS: Banális hibán múlhat az unión belüli ügyletek áfamentessége

Magyar Mezőgazdaság
-
  20.02.20 13:00 Gazdaság

A legtöbb, uniós értékesítésben érintett vállalkozás életében kiemelt adókockázat az áfa, hiszen a magyar áfakulcs kiemelkedően magas, az áfa rendszere pedig rendkívül bonyolult.

Uniós áfaszabályokat kijátszó céghálózatot buktatott le a NAV

A láncolat cégeinek élén ukrán, szerb és magyar strómanok is ültek. Másfél milliárd forint értékben zároltak vagyont a banda tagjaitól.

Durva áfacsalási ügyben érintett az ismert magyar webáruház

ATV
-
  20.02.20 12:18 Baleset-bűnügy

Egy internetes kereskedelemben érdekelt szervezetet azzal gyanúsít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), hogy az EU-s áfaszabályok kijátszásával 4,7 milliárd forintos kárt okozott a költségvetésnek - tájékoztatta a NAV Közép-dunántúli Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense csütörtökön az MTI-t.

Közel 5 milliárd forint kárt okozott az államnak az áfacsaló bűnszervezet

Az internetes kereskedelemben volt érdekelt az a bűnszervezet, ami a közösségi áfaszabályok kijátszásával több, mint 4,7 milliárd forintos kárt okozott a költségvetésnek. Az ügyet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a napokban vádemelési javaslattal adta át a Fővárosi Főügyészségnek.

Műtrágyával csalta az áfát egy magyar bűnbanda: húsz évet is kaphatnak

Agrárszektor
-
  20.02.20 11:30 Mezőgazdaság

Külföldről beszerzett műtrágyával ügyeskedett az a bűnbanda, aminek 16 tagjával szemben vádemelést javasol a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (Nav). A költségvetésnek több mint egymilliárdos kárt okozó szervezet elleni nyomozás nemrég zárult.

Áfát is lehetne csökkenteni a marihuána megadóztatásából

Portfolio
-
  20.02.20 11:02 Gazdaság

Világszerte azon töprengenek a pénzügyminisztériumok, hogy miképpen lehetne növelni az adóbevételeket oly módon, hogy ne rójanak nagyobb terheket adózóikra. Kanada és több USA-állam sikeres példája mutatja, hogyan válhat akár egy év alatt meghatározó költségvetési tétellé egy korábban tiltott növény kereskedelme.

Áfacsalókat fogtak – egy ismert webáruház is érintett

Piac és Profit
-
  20.02.20 09:29 Gazdaság

Egy internetes kereskedelemben érdekelt szervezetet azzal gyanúsít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, hogy az EU-s áfaszabályok kijátszásával 4,7 milliárd forintos kárt okozott a költségvetésnek.

Többmilliárdos áfacsalás

HírTV
-
  20.02.19 16:04 Vélemény

Több milliárd forint áfát csalt el az adóhatóság által leleplezett bűnbanda.

Húsz évre is rács mögé kerülhetnek a műtrágyás áfa-csalók

Külföldről beszerzett műtrágyával ügyeskedett az a bűnbanda, amelynek tizenhat tagjával szemben vádemelést javasol a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Külföldi műtrágyával trükköző áfacsalókat kapcsoltak le a NAV dél-dunántúli nyomozói

Milliárdos kárt okoztak a központi költségvetésnek, ám ez megtérült a vagyonelkobzással. A csapat irányítói akár 20 évet is kaphatnak.

Milliárdos áfacsalásban vett részt 16 magyar

Origo
-
  20.02.19 11:36 Baleset-bűnügyNAVÁfa

Külföldről beszerzett műtrágyával ügyeskedtek.

Itt valami bűzlött a NAV szerint is: műtrágyával csalták el az áfát

Sonline
-
  20.02.19 11:25 Baleset-bűnügy

A dél-dunántúli bűnbanda beszerzett műtrágyával ügyeskedett az a bűnbanda, aminek 16 tagjával szemben vádemelést javasol a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).