Találatok: 16 hír

Maradhat a gyorsított áfa-kiutalás – további könnyítések jöhetnek

Tavaly május óta több mint ezermilliárd forint általános forgalmi adót utalt ki gyorsabban az adóhivatal. A járvány miatt bajba jutott vállalkozásokat segíti, ha ez az intézkedés az év végéig fennmaradhat - közölte a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára.

A megbízható vállalkozásoknak 20 napra rövidülhet az áfakiutalás

Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára a Nemzeti Versenyképességi Tanács javaslatai közül a gyorsított áfakiutalást, illetve a COVID-ra specializált méltányossági kérelmeket részletezte.

Izer Norbert: maradhat a gyorsított áfakiutalás

Tavaly május óta összességében több mint ezermilliárd forint általános forgalmi adót utalt ki gyorsabban az adóhivatal. A járvány miatt bajba jutott vállalkozásokat segíti, ha ez az intézkedés az év végéig fennmaradhat – tájékoztatta Izer Norbert az MTI-t.

Maradhat a gyorsított áfakiutalás, további adókönnyítések jöhetnek

Speciális méltányossági alapú adókönnyítéseket kaphatnak a kkv-k.

A magyar áfakiutalási idő a legrövidebb az unióban

Jelentős versenyelőnyre tehet szert az ország, ha a gyorsított áfakiutalások 2021 végéig fennmaradnak – mondta Izer Norbert.

Jelentős versenyelőnyre tehet szert az ország a gyorsított áfakiutalásokkal

A húsz nap a legrövidebb áfa-kiutalási határidő az Európai Unióban.

Milliárdos áfacsalással gyanúsítják a hajdúsági állateledel-gyártó cég vezetőit

Milliárdos áfacsalással kapcsolták le a nemzetközi színtéren is ismert magyar állateledel-gyártó cég bűnszövetségi vezetőit a NAV pénzügyi nyomozói - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Fíktív számlákkal csaltak el több százmillió forint áfát

Bűnszervezet tagjaként elkövetett, különösen nagy anyagi hátrányt okozó költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt emeltek vádat több férfival szemben Szombathelyen – közölte a Vas Megyei Főügyészség.

Számlagyáras áfacsalók ellen emeltek vádat

A Vas Megyei Főügyészség bűnszervezet tagjaként elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt emelt vádat több férfi ellen, akik összehangoltan végezték valótlan tartalmú számlák beszerzését és felhasználását, amivel 262 millió forint kárt okoztak általános forgalmi adónemben a költségvetésnek…

Több száz milliós áfacsalás miatt emeltek vádat Vas megyében

A Vas Megyei Főügyészség bűnszervezet tagjaként elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat több férfi ellen, akik összehangoltan végezték valótlan tartalmú számlák beszerzését és felhasználását, amivel 262 millió forint kárt okoztak általános forgalmi adónemben a…

685 ezer+ áfába került a miskolci hajléktalan fürdő megszüntetése. Sok vagy kevés? Írd meg vagy kommentelj kulturált…

Északhírnök
-
 21.04.19 12:35Megyei

Nehezen követhető, hogy milyen szempontok alapján szelektál a miskolci Városházi sajtó azzal kapcsolatban, hogy milyen kérdésekre válaszol. (Létszámgondokkal  nehéz lenne  magyarázni…) Néha pár perc alatt itt a válasz, néha meg soha. A biztos, a közérdekű adatkérelem az atlatszo.hu oldalán keresztül. Többször elküldtük a kérdést, hogy…

Az adólevonási jog korlátozása a magyar áfa rendszerében 6.

Adó
-
 21.04.19 06:30Gazdaság

Lakóingatlan beszerzése esetén szintén felmentést kapunk az általános levonási tilalom alól, amennyiben a beszerzésre továbbértékesítési céllal kerül sor. Ez a téma is tartogat csavarokat, ezekre fókuszál cikkünk.

Elvitték a rendőrök az egyik nagy magyar reklámcég vezetőit − M. Zitát és P. Gergelyt áfacsalással gyanúsítják

A Media1 piaci forrásból úgy tudja, szerdán egy országos rajtaütési akció részeként őrizetbe vették az egyik ismert nagy hazai rendezvény-, reklám-, és pr-ügynökségi csoport, a HPS Csoport két alapítóját, P. Gergelyt és M. Zitát. A rendőrök házkutatást tartottak, illetve bankszámlákat is zároltak. Az érintettek azóta is őrizetben vannak, sőt a bíró

Online szakmai konferencia áfája uniós és harmadik országbeli résztvevőknél

Adózóna
-
 21.04.17 06:15Cégvilág

Belföldi áfaalany online szakmai konferenciát tart, videokonferencia-program használatával, ellenérték fejében. A konferenciára jelentkeztek az EU-s és harmadik országbeli adóalanyok mellett, EU-s és harmadik országbeli magánszemély résztvevők is. Az áfatörvény szerint a főszabály, vagy speciális szabály alá tartozik ez a szolgáltatásnyújtás?…

Meglódította az áfakedvezmény az újingatlan-piacot

Ami az árakat illeti, továbbra is a Belváros, valamint a Hegyvidék a legdrágább, a legtöbb lakás még mindig a XIII. kerületben épül, mivel ott vannak beépíthető telkek.