Karrier Munka Oktatás

Nehéz teszt profiknak: melyik országban vannak a legmagasabb hegyek?

Eduline
-
03:00

Tudjátok, hogy melyik két ország határánál van a Mount Everest? A következő kvízben a világ legmagasabb hegycsúcsairól találtok kérdéseket.

Hatalmas botrány robbant ki az orvosi egyetemeken, áll a bál a felvételi körül Japánban

Kilenc japán orvosi egyetemen manipulálták a felvételiket, hogy a férfi felvételizők vagy az ott végzettek rokonai előnybe kerüljenek - közölte pénteken a japán oktatási minisztérium.

Egyperces irodalmi teszt: felismeritek ezeket a verseket?

Eduline
-
01:00

Ma esti tesztünkben Radnóti Miklós kevésbé ismert verseiből találtok részleteket - felismeritek ezeket a műveket?

Ezekért a filmekért érdemes moziba menni: programajánló a hétvégére

Eduline
-
19:00

Erre a hétvégére is összeszedtünk pár filmet, amely nemrég jelent meg a mozikban, és érdemes hétvégén kikapcsolódásként megnézni.

Öt dolog, amit minden végzős középiskolás elszúr

Eduline
-
18:00

A középiskola utolsó éve fontos - éppen ezért nem szabad elkövetni a következő hibákat.

Rejtegetett szuperhősök – az ügyfélszolgálatok kiaknázatlan lehetőségei

Az Internet Hungary Konferencia versenyt hirdetett a legjobb ügyfélszolgálatoknak. Ekler Ágnessel, az Allianz személyes ügyfélszolgálatának vezetőjével az ügyfélszolgálatok átalakulásáról, a digitális technológiák és a személyes…

Igazi rémálom vár az egyetemistákra? Ezek a kurzusok segíthetnek

Eduline
-
17:00

Több egyetemen már hivatalosan is elkezdődött a vizsgaidőszak. Ha a karácsony előtti héten vizsgáztok még, és kevés időtök volt/van felkészülni, a következő kurzusajánló a segítségetekre lehet.

Többet alszanak a kamaszok, ha később kezdődik az iskola

Család
-
16:46

Egy amerikai kutatás szerint mintegy fél órával többet alszanak a középiskolás diákok hétköznap, ha

Mi is az "Azonnali Visszajelzés Függőség" szindróma?

HR Portál
-
16:04

A cégvezetők szerint az Y-generációs és Z-generációs fiatalokkal nem lehet megfelelően kommunikálni, tiszteletlenek, nem értik meg a feladatot, figyelmetlenek és még sorolhatni lehetne a vélt és valós problémákat. De vajon…

Kiverte a biztosítékot a 2019-es érettségi egyik szabálya, tiltakoznának a diákok

Eduline
-
16:00

Február elsejére tiltakozást szerveznek az Oktatási Hivatal Maros utcai épülete elé azok a diákok, akik szerint igazságtalan, hogy a 2019-es történelemérettségin már nem lehet használni a régebbi, kronológiát tartalmazó kiadványokat.

3,3 milliárd forint jut tehetségek támogatására

A kormány több mint 3,3 milliárd forintot fordít 2019-ben a Nemzeti Tehetség Programra, amellyel egy

Tanügyminiszter: Pótlóórákat tartanak majd azoknak az iskolásoknak, akik nem tudják tartani a tanulási ritmust…

Pluszórákat tartanának a második félévétől azoknak az iskolásoknak, akik nem tudják tartani a tanulási ritmust társaikkal - jelentette be csütörtök este az oktatási miniszter a Románia TV egyik műsorában.

Hány pontot ér a "régi" érettségi a 2019-es felvételin?

Eduline
-
15:00

Évekkel ezelőtt érettségiztetek, de 2019-ben (újra) szeretnétek felvételizni valamelyik egyetemre vagy főiskolára? Hány pontot kaphattok a "régi" érettségiért?

Bruttó 300 ezer forint fölé emeli a béreket az Aldi

Januártól közel 11 százalékkal nő az áruház pénztárosainak és raktárosainak kezdő fizetése.

"Semmibe veszik a tiltakozást" - az egyetemi dolgozóknál is kiverte a biztosítékot a túlóratörvény

Sérelmezzük ezt az eljárást, a törvénymódosítás tartalmát, a szakszervezetek és a munkavállalók tiltakozásának semmibe vételét – írja a túlóratörvényről a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete.

Deloitte: változásokra számíthatnak az oroszországi munkavégzésre készülők

Véglegesítette a magyar-orosz kormányközi gazdasági együttműködési bizottság a két ország között létrejövő szociális biztonsági megállapodást. Az oroszországi munkavégzésre készülőknek érdemes körültekintően tájékozódniuk a…

Felmentési idő

HR Portál
-
13:16

Rendes felmondás esetén a munkaadó köteles felmenteni a munkavállalót a munkavégzés alól. A felmentési idő mértéke a felmondási idő fele. Ha a munkavállaló mondd fel magától, akkor nincs felmentés.

Milliók próbálják megoldani ezeket a rejtvényeket: teszteljétek a logikátokat

Eduline
-
13:00

Mennyire jó a logikátok? Teszteljétek magatokat egy remek képrejtvénnyel. Rájöttök a megoldásra? Most kiderül.

Ilyen lesz a 2019-es középiskolai felvételi: minden, amit a pontszámítási szabályokról tudni kell

Eduline
-
12:00

Mennyit ér az írásbeli és a szóbeli? Mit lehet beleszámolni a hozott pontokba és milyen tantárgyakat kell figyelembe venni? Összefoglaltuk a középiskolai felvételi legfontosabb pontszámítási szabályait.

Négyszáz embert elküld, a többeiknek bért emel a Magyar Telekom

Index
-
11:48

Az elbocsátások több mint 4 milliárd forintba kerülnek majd a cégnek jövőre.

Ezek lehetnek a 2018-as év irodái

Idén több mint 160 nevezés érkezett Az Év Irodája Versenyre, ezekből kerülnek ki 2018 díjnyertes irodakialakításai, fejlesztései is. A legtetszetősebb irodák, közösségi terek és ingatlanfejlesztések kiválasztására közönségszavazás…

Palincsár váltja Aczélt a VMLY&R élén

Az év végével távozik az összeolvadó VML és Y&R (VMLY&R) éléről Aczél László, feladatait Palincsár László veszi át, aki vezérigazgatói pozíciója mellett megtartja a Team Redben és Team Red Mediaban betöltött ügyvezetői szerepét is. Aczél…

Túlóra 2019

HR Portál
-
11:30

2018. december 12-én a Parlament elfogadta a Munka törvénykönyvének jövő évi módosításait, többek között a túlóratörvényt, ami az eddigi éves 250 óra elrendelhető túlórát, 400 órában maximalizálta.

Négyszáz védőnői körzet betöltetlen

A jogszabály szerint egy védőnőnek maximum 250 ellátottja lehet, ehhez képest van, aki 600 emberről gondoskodik, írja a Zoom.hu.

Hátrányokkal is járhat, ha nyugdíj mellett dolgozik valaki

Jelentős változások lesznek jövőre a nyugdíjasok foglalkoztatására vonatkozó szabályokban. Nem lesz biztosított a Munka Törvénykönyve szerint munkaviszonyban álló saját jogú nyugdíjas

Kétmillió gyerek a semmibe tart, a szíriai iskolák egy része megsemmisült

Eduline
-
11:00

Mintegy kétmillió gyermek továbbra sem tud iskolába járni Szíriában, elsősorban a polgárháború során megsemmisült infrastruktúra miatt - jelentette ki újságírók előtt Henrietta Fore, az ENSZ Gyermekalapjának (UNICEF) igazgatója…

Sztrájkok nehezítik Belgium közlekedését, de máshol sem vették fel a munkát

Sztrájkok nehezítik a helyközi tömegközlekedést, forgalomlassító demonstrációk okoznak torlódásokat, valamint kohászati üzemek, élelmiszer- és textilipari vállalatok munkásai szüntették be a munkát , a szakszervezeti fellépés napján…

Rendkívüli kormányülés dönthet a minimálbérről

A kormány nem döntött szerdai ülésén a minimálbérek jövő évi összegéről, de kész döntést hozni, ha a szociális partnerek nem tudnak megállapodni erről- írja az mfor.hu.

Adatalapú szervezetfejlesztés munkavállalói vélemények alapján

HR Portál
-
09:57

Nem mondunk újat azzal, hogy az elégedett munkavállalók a sikeres cég egyik legfőbb alappillérei. De mi tesz egy munkavállalót elégedetté és motiválttá? Honnan tudjuk, mik működnek már most is jól egy cégben a munkatársak…

A vállalatok megbecsülik saját dolgozóikat Palkovics László szerint

Elért a gazdaság egy plafont, így munkaerőhiány alakult ki, ezt pedig valahogyan pótolni kell az innovációs és technológiai miniszter szerint. Az egyik a közmunkások átirányítása, a másik a túlóra szabályok változtatása - mondta a…

123456 – ez volt 2018 legrosszabb (és sajnos egyik leggyakoribb) jelszava

Forbes
-
09:22

Ez mondjuk régóta így van, az 111111 viszont újdonság.

Megfélemlíthetik a dolgozókat mostantól a VDSZ szerint

Facebook-oldalán vette sorba a Vegyipari Dolgozók Szakszervezete a munkatörvénykönyv módosításának kormányzati interpretációt amelyeket sorban cáfolt -írja a napi.hu.

Nem tud dönteni a minimálbéremelésről a kormány sem

Miután a munkaadók és a munkavállalók érdekképviseletei nem tudtak megállapodni a jövő évi minimálbérekről, a kormány kezében a döntés -írja a 24.hu.

Rossz hír a felvételizőknek: ezzel a trükkel nem lehet pluszpontokat szerezni

Eduline
-
08:00

Hány többletponttal kalkulálhatnak azok a felvételizők, akik ugyanabból a nyelvből emelt szintű érettségit és nyelvvizsgát is tesznek? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.

Toplista