Karrier Munka Oktatás

Földrajzi kvíz: ismeritek a megyéket?

Eduline
-
18:00

Tudjátok, hogy melyik megye pontosan hol található? Térkép alapján kell megoldanotok a következő kvízt.

Izgalmas játék: tudjátok, melyik egyetem épülete látható ezen a nyolcvanéves fotón?

Eduline
-
16:30

Felismeritek az egyetemeket egy-egy ötven- vagy akár százéves fényképről? Játsszatok velünk.

Elindult a felvételi ügyintézés: minden fontos infó a hiánypótlásról

Eduline
-
14:48

Elindult a keresztféléves felvételi ügyintézési időszaka. Kikre vonatkozik a hiánypótlási felszólítás, és kik nem kapnak levelet a hiányzó dokumentumokról? Most összeszedtünk minden fontos infót az utólag feltöltött dokumentumokról.

Egyetemista kisokos: minden, amit a kreditekről tudni kell

Eduline
-
13:30

2020-ban felvételiztek, vagy már egyetemisták vagytok? Most összeszedtünk mindent, amit a kreditekről, a túlcsúszásról és az átsorolásról tudnotok kell.

Szakmai gyakorlat külföldön? Szuper lehetőség pályakezdőknek

Eduline
-
12:15

Érettségi vagy diploma utána szívesen végeznétek szakmai gyakorlatot külföldön? Szuper lehetőséget ajánlunk, amelyre folyamatosan lehet jelentkezni.

Pluszpénzt kapnak a vasutasok

Még az ünnepek előtt, december 18-áig év végi egyszeri juttatásban részesül több mint 30 ezer vasutas - közölte a MÁV Zrt. szombaton.

Élethosszig tartó hatással van a diákokra az iskolai bántalmazás

Három felnőtt számolt be arról az Abcúgnak, milyen hatással volt a későbbi életükre az iskolai bántalmazás: volt, akinek körzőt szúrtak a hátába és volt, aki agyrázkódást szenvedett, de a szóbeli bántalmazás is mély sebeket okoz. A…

Keresztféléves felvételi: OKJ-s képzések is indulnak februártól

Eduline
-
09:45

Az ingyenesen megszerezhető, iskolarendszerű OKJ-s képzések szeptemberben és februárban indulnak általában. Vagyis az utolsó, még nem változott iskolarendszerű képzésekre januárban lehet majd jelentkezni. Mutatjuk, hol…

Az olasz nyelvet népszerűsítették a bethlenes diákok Luca napján

Tegnap, Luca napja alkalmából olaszul, egyházi énekekkel készültek azok a diákok, akik 2. nyelvnek az olaszt választották, hogy tanulják a Bethlen Gábor Református Gimnáziumban.

Emelt szintű nyelvi érettségit terveztek? Itt van minden fontos infó a szóbeliről

Eduline
-
08:33

2020-ban emelt szintű nyelvi érettségit terveztek? Most összeszedtünk pár mintatételt, amivel emelt szinten találkozhattok angolból és németből.

Tűzvédelmi főelőadó tanfolyam

Most még van lehetőség néhány hónap alatt felsőszintű tűzvédelmi szakképzettséget szerezni.

Ezért sem mindegy, melyik egyetemet választjátok: eltérő tandíjak

Eduline
-
07:18

A 2020-as felvételin is amellett, hogy sok diák kerül majd be államilag támogatott képzésre, nagy számban lesznek azok a hallgatók is, akik önköltséges képzésen tanulnak majd jövő szeptembertől. Mennyibe kerülnek a tandíjak a…

Hátrány helyett esély: hallássérülteket tanít kódolni a Microsoft

Az informatika és a digitalizáció új lehetőségeket nyit. The post Hátrány helyett esély: hallássérülteket tanít kódolni a Microsoft appeared first on technokrata.

Szombat reggeli kvíz: kitaláljátok, mi van a képen?

Eduline
-
06:00

Ismertek hangszereket a zongorán, dobon, gitáron és hegedűn túl? Lássuk, felismeritek-e a különleges darabokat.

Már csak néhány napig lehet Diákhitelt igényelni visszamenőleg az első szemeszterre

December 16-ig le kell adniuk igénylésüket azoknak az egyetemi és főiskolai hallgatóknak, akik visszamenőleg szeretnék megkapni az egész első félévre járó 350 ezer forintos szabad felhasználású diákhitelt – közölte a Diákhitel Központ…

Új éttermi igazgató a Kárpátiában

Balajcza Norbert 2019. december 1-től tölti be a budapesti Kárpátia Éttermben az igazgatói posztot.

9 éves fiú tette le az egyetemi szintű matekvizsgát

Librarius
-
17:59

Egy kilencéves japán fiú sikeresen tette le az egyetemi szintű matematikavizsgát – közölte kedden a vizsgát szervező japán Matematikai Minősítő Intézet. Ando Sogo hétéves korától két éven át készült a vizsgára. Mint a fiú elmondta: tudását a…

Újabb gazdaságvédelmi akcióterv jön, a foglalkoztatás az ITM-hez kerül

A kormány jövő év február-márciusban újabb gazdaságvédelmi akciótervvel segíti a magyar gazdaság szereplőit, ami egyebek között további adócsökkentést és adóadminisztráció-mérséklést jelent - közölte a pénzügyminiszter pénteken…

Képes beszámoló a Jogi Innovációs Napról

2019. november 29-e nem csupán egy egyszerű nap volt, hanem egy meghatározó lépcsőfok, melyet reményeink szerint még számtalan újabb fog követni az együttgondolkodásban.

Különleges videó: diákok performansza a Városligetben

Jégkorcsolyás performanszt alkottak diákok a Városligetben, hogy segítsenek a rászorulókon.

Ingakísérlettel emlékeztek a Németh Lászlóban Foucault-ra – avagy így bizonyítják, hogy a Föld forog…

Léon Foucalt fizikus születésének 200. évfordulója alkalmából emlékeztek meg ma a Németh László Gimnázium, Általános Iskolában, életre keltve kísérletét, amely annak idején bebizonyította, hogy a Föld a tengelye körül forog.

Ülj be a legizgalmasabb perekre!

Légy részese a bírósági eljárásoknak és nézd élőben a tárgyalásokat. Ismerd meg, hogy a megtanult elmélet hogyan működik a gyakorlatban, és tanulj, miközben a legizgalmasabb ügyek részletei tárulnak fel előtted.

Ezzel az ingyenes bővítménnyel videónézés közben is tanulhattok nyelveket

A nyelvtanulásban is segíthet ez a Chrome-bővítmény, két különböző nyelvű feliratot jeleníthettek meg vele videónézés közben.

Bitai Zsófia: január elején a Facebook-nak ki kell fizetni az 1,2 milliárdos büntetést

A GVH rekordméretű, 1.2 milliárd Ft összegű bírságot szabott ki a Facebook-ra. Az esetet Dr. Bitai Zsófia, a Bitai & Partners ügyvédi iroda vezetője elemzi a Jogászvilághoz eljuttatott közleményében.

Kovács Zsolt: Szenzációs tehetségek vannak, és egyre több a lehetőség

StartUP!
-
13:00

A Startup Campus immár 3 éve támogatja az induló vállalkozásokat az ötlet egészen korai fázisától a piacra lépésig. A kockázati tőkealapok piacán nem csak finanszírozási oldalról segíti a cégek növekedését, szakmai csapatával és…

Százféle innováció, egy közös szikra

Az áttörő újítások mindig egy korszakalkotó ötlettel kezdődnek. Ahhoz azonban, hogy egy jó elképzelés megszülethessen, és abból sikeres fejlesztés legyen, szükség van a megfelelő és támogató háttérre.

Rendkívüli viharra számítanak, több olasz városban elmarad a tanítás pénteken

Rómában és Nápolyban, illetve a főváros környéki kisebb városokban is zárva tartanak az iskolák pénteken, rendkívüli erejű viharokra számítanak.

Logisztikus

Az építőipar öt kontinensének 50 országa bízta már munkáit a Colas valamelyik leányvállalatára, hiszen 85 év szakmai tapasztalat áll mögöttünk, ami alatt folyamatosan mindannyian fejlődtünk. A több, mint 63 ezer alkalmazott rengeteg…

A természettudományi diákolimpián is taroltak a magyar diákok

Egy arany-, két ezüst- és három bronzérmet szerzett a magyar csapat a 16. Nemzetközi Junior Természettudományi Diákolimpián. 2019-ben ezen kívül kilenc nemzetközi tudományos diákolimpián vettek részt magyar diákok és összesen…

Reggelizel Te rendesen?

Ne maradjon el a reggeli flamó, különben nem fog az agyad. Nézd meg mekkora a különbség!

Így érj el jobb eredményt feleletválasztós teszten

Sokan azért szeretik a karikázós teszteket, mert akkor is jó eredményt lehet velük elérni, ha nem tudsz semmit – csak a szerencse útján. Mások viszont szívből utálják őket: hiába tanulnak és van nagy tudásuk az adott témáról, ha pár adatot…

Újabb nemzetközi rangsor: egy magyar egyetem került a legjobbak közé

Eduline
-
09:12

2019-ben is összeállította Európa legjobb üzleti iskoláit tartalmazó rangsorát a Financial Times. Egy magyar intézmény került a toplistára.

Toplista