Karrier Munka Oktatás

Kilenc órai iskolakezdést és tanári béremelést - 12 pontos oktatási tervet fogalmazott az ADOM

Az ADOM Diákmozgalom utcai és online aláírásgyűjtésbe kezdett az általuk megfogalmazott 12 oktatási reformjavaslat mellett.

Azért gyűjtenek aláírásokat diákok, hogy a tanároknak több legyen a fizetése

444.hu
-
14:01

Az ADOM tizenkét pontjában az is benne van, hogy csak 9-kor kezdődjön a suli.

Megszavazták a megyei képviselők a somorjai új szlovák alapiskola létrehozatalát

A Nagyszombat megyei képviselők megszavazták annak a szlovák nyelvű alapiskolának a létrehozatalát, amely Somorján nyújtana alapfokú oktatást a környező nagy többségében magyarok által lakott falvak – Szarva, Lég, Bács -…

A leggyakoribb hibák, amivel elszúrhatjátok a pótfelvételit

Eduline
-
12:00

Augusztus 8-ig lehet jelentkezni az idei pótfelvételire, egy-egy apró hiba miatt azonban az egész jelentkezést bukhatjátok. Mire kell odafigyelni?

Elhalasztanátok az egyetemkezdést? Így működik a passziváltatás az első félévben

Eduline
-
10:24

Bekerültetek az egyetemre, mégsem szeretnétek elkezdeni a tanulmányaitokat szeptemberben? Mutatjuk a lehetőségeiteket.

Limonádéüzlet, egészséges nyalóka – milliós bevételek tinédzserként

SuliLife
-
10:00

Egy-egy hiánypótló ötlettel és ügyes megvalósítással semmi sem lehetetlen, avagy még az érettségi előtt is lehet (dollár)milliomos az ember.

Bezárhatják a MATE budai campusát

A narancs.hu úgy tudja, 2025-ig költöznie kell az ott működő karoknak és Gödöllőn kaphatnak majd új helyet.

Szeptembertől kollégiumban vagy albérletben fogtok lakni? Ezeket mindenképpen vigyétek magatokkal

Eduline
-
09:15

Érdemes már most elkezdeni listát írni arról, mit ne hagyjatok majd otthon.

Így ne legyen üres a zsebed - 5 tipp fiataloknak a pénzügyi tudatossághoz

UniLife
-
08:00

Hogyan alapozhatod meg már fiatal korodban a jövődet pénzügyek terén? Kezdd kicsi, de fontos szokásokkal. Mutatjuk, mik a leglényegesebbek.

A kölyökkutyás videó és a hatékony munkavégzés

Rendkívül fontos, milyen technológiai eszközökkel végezzük munkánkat, az IT kihat a munkahelyi produktivitásra és lelki egészségünkre egyaránt. Olyan technológiai ökoszisztémát kell kialakítani kollégáink számára, amely személyre szabott,…

Riasztó lemorzsolódási adatokkal küzd a felsőoktatás: van, ahol a hallgatók fele otthagyja az egyetemet

Eduline
-
06:15

76 ezren kerültek be az idei felvételin valamelyik egyetemre vagy főiskolára, ez azonban közel sem jelenti azt, hogy ennyien diplomát is szereznek majd néhány év múlva: számos olyan képzés van, amelyet a hallgatók több mint fele félbehagy.…

Lezárta az EFOTT-ra vezető utat Velence, jól kibabráltak a fesztiválozókkal

Lezárja az EFOTT idei helyszínére vezető utat Velence önkormányzata, szerintük a néhány száz méteres Evezős út nem bírja a fesztivál miatt megnövekedett forgalmat, és a város sincs felkészülve arra, hogy „közterületei parkolóvá, utcái,…

Így osztályoz a legjobb tanár: milliók nézték meg a videóját

Eduline
-
19:24

Az utóbbi napokban ismét hatalmasat megy Instán a videó, ti már láttátok?

Mi terel a munkahely váltása felé?

Marmalade
-
19:00

Számos oka lehet: kevés fizetés, nem lehet előbbre lépni, rossz infrastruktúra, nem megfelelő munkakörülmények stb.

Nyolcadik után a legtöbben technikumokban tanulnak tovább

Bár a gimnáziumban éppen, hogy csökken az emelt szintű érettségit választók aránya, a technikumban éppen ellenkezőleg, ez az arány is nőtt, az egyetemre jelentkezők száma pedig 20 százalékkal emelkedett.

A járványhelyzet és a hallgatói élet összhangja - beszélgetés a SE végzős hallgatójával

UniLife
-
18:00

A koronavírus-járvány elleni küzdelemben sok egyetemista vett részt, mint ahogy Berzy Klára is a Semmelweis Egyetem végzős hallgatója is. Őt kérdeztük a szolgálat teljesítéséről és a további intézkedésekről.

Boros Kitti búcsúzik a Magyar Kongresszusi Irodától

Boros Kitti, a Magyar Kongresszusi Iroda kutatási és elemzési menedzsere augusztus 2-től a Budapesti Corvinus Egyetemen folytatja szakmai pályafutását főállású oktató-kutatóként.

Jövő vasárnapig lehet pótfelvételire jelentkezni

Augusztus 8-án éjfélig lehet jelentkezni a pótfelvételi eljárásban meghirdetett, szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára. Schanda…

Kilátástalan helyzetben rengeteg magyar: nem csak a fizetésemelésről kell sokaknak lemondaniuk idén

A fizikai teendőkön kívül a gyermekgondozás és a házimunka minden egyes mozzanata tengernyi tervezéssel jár együtt, melyek nagy részét mind a mai napig jellemzően a nők végzik el: ők írják a bevásárlólistát, számontartják, ki melyik…

Hamarosan komoly feladata lesz minden gólyának: mi kell a beiratkozáshoz?

Eduline
-
16:09

A legtöbb egyetem már közzétette, mikor mehettek beiratkozni. Összeszedtük a legfontosabb dolgokat, amiket magatokkal kell vinnetek a nagy napra.

Business Menü Bombera Krisztinával, a Menedzserszövetség exkluzív interjúsorozata - 4. rész

InStyle
-
16:07

Íme a Menedzserszövetség exkluzív interjúsorozata, melynek negyedik részében most az lesz a téma, hogy hogyan lehet nőként, anyaként teljesíteni vezetői pozícióban!

Itt a lista: ilyen "OKJ-s szakmák" közül választhattok

Eduline
-
14:57

Nem sikerült a felvételi, ezért beiratkoznátok egy ingyenes OKJ-s képzésre? Ezt a szakképzési centrumok iskoláiban tehetitek meg, és most azt is megmutatjuk, milyen alapszakmákat tartalmaz a nemrég átalakított képzéslista.

Változás a Heineken Hungária menedzsmentjében

Rachel Averill augusztus 1-én váltja Alena Mazanikovát a Heineken Hungária pénzügyi osztályának élén. Az új pénzügyi igazgató Szingapúrból költözik Budapestre, hogy a kontrolling és üzleti partnerkapcsolat-építés terén…

Nem elég a megalázó fizetés, sokan ingyen dolgoznak az egyetemeken

Eduline
-
13:54

Az alacsony bérek mellett több egyetemen bevett gyakorlat, hogy a tanárokat díjazás nélkül, egyfajta „társadalmi szerepvállalásként” foglalkoztatják, vagyis nem kapnak fizetést munkájukért.

Életműdíjat kapott a Széchenyi István Egyetem Turizmus Tanszékének oktatója

Az egyik legmagasabb szakmai elismerést, a Vendéglátó Szakmai Oktatók Országos Egyesülete életműdíját vehette át nemrégiben Szalai Zoltán, a győri Széchenyi István Egyetem Turizmus Tanszékének tanszéki mérnöke.

Modellváltás a Pte-n: senki nem jár rosszul, két béremelés is jön

Milyen előnnyel jár a modellváltás? Az Innovációs és Technológiai Minisztérium felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkára, egyben az Universitas Quinqueecclesiensis Alapítvány Kuratóriumának elnöke…

A távmunka költségtérítése a veszélyhelyzetben

A veszélyhelyzet ideje alatt igazolás nélkül, költségként elszámolható a távmunkavégzéssel összefüggésben költségtérítésként fizetett összeg – hívta fel a figyelmet weboldalán a NAV.

Friss számokon a valóság: ennyit keresnek átlagosan a magyarok

2021 májusában a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 431 600, a kedvezmények nélkül számolt nettó átlagkereset 287 000 forint volt, mindkettő 8,2%-kal magasabb, mint egy évvel korábban. A bruttó keresetek a…

A nők pénzügyi és vállalkozói ismereteit bővítő képzés indul szeptember elején

HR Portál
-
11:49

Már lehet jelentkezni az ősszel induló, a Dobbantó Program keretében meghirdetetett kompetenciafejlesztő tréningre, amelynek fő célja a nők vállalkozói ismereteinek bővítése - közölte a Budapest Bank.

Ösztöndíj a műszaki hiányszakmát tanulóknak

A műszaki hiányszakmákat tanuló első osztályos középiskolai diákok ösztöndíjazására írt ki pályázatot Szabadka Város önkormányzata. A 2021/2022-es tanévben 30 diák részesülhet 

Az iskolák nem utasíthatják el a hiányzást, ha valaki a vírus miatt nem engedné iskolába a gyerekét

Egy felfutóban lévő járvány alapos indoknak tekinthető - ha a szülők kérik, az iskolaigazgatónak lehetősége van igazolni a hiányzást.

A bruttó átlagkereset 431, a nettó 287 ezer forint

Májusban 8,2 százalékkal nőttek a keresetek az egy évvel korábbihoz képest. A teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 431 600 forint, a kedvezmények nélkül számolt nettó átlagkereset 287 000 forint volt - jelentette a…

A felvételi legnépszerűbb képzéseire a pótfelvételin is szerezhettek ingyenes helyet

Eduline
-
10:12

Már jelentkezhettek a pótfelvételiben meghirdetett szakokra, azonban az alapszabály továbbra is az: bizonyos szakokon csak önköltséges képzéseket hirdetnek az egyetemek. Megnéztük, milyen szakokon találtok ingyenes helyet.

Ismét lehet jelentkezni az ingyenes informatikai képzésre

Már jelentkezhetnek az érdeklődők az Újratervezés Programban második alkalommal meghirdetett informatikai képzésre. A képzés a program első körének tapasztalatai alapján 4 hétre rövidül.

Magyarországon a férfiak 15, a nők 20 évet töltenek majd nyugdíjban

2070-ben a nők várhatóan 90 évnél is tovább, a férfiak csaknem 87 éves korukig fognak élni. A nyugdíj utáni évtizedekre így időben gondolni kell, mégpedig a hosszútávú megtakarítások között.

Az összes fontos szabály egy helyen: így jelentkezhettek a pótfelvételire

Eduline
-
09:12

Egy nagyon fontos szabály van a pótfelvételiben, ami az általános felvételi eljárásban nem volt. Mutatjuk, mire kell nagyon figyelnetek.

Nőttek a keresetek

Májusban 8,2 százalékkal nőttek a keresetek az egy évvel korábbihoz képest. A teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 431 600 forint, a kedvezmények nélkül számolt nettó átlagkereset 287 000 forint volt - jelentette…

Palkovics: jövőre 400 milliárd jut a felsőoktatásra

Az idei 210 milliárd forintról több mint 400 milliárd forintra nő a felsőoktatás állami támogatása jövőre - jelentette ki Palkovics László innovációs és technológiai miniszter.

Úttörőnek lenni nehéz

HR Portál
-
09:01

Bár annak idején az úttörők tizenkét pontjában – a jelenleg még a munkaerőpiacot uraló X-generációsok talán még emlékeznek rá – egyáltalán nem szerepelt az alkalmazkodóképesség fejlesztésére, a rugalmasságra, a…

Kutatáshoz, iparjogvédelmi lépésekhez elnyerhető pályázat indul

Kiemelkedően magas összegű, 137 milliárd forintos pályázatot hirdet a cégek kutatás-fejlesztésének erősítésére a kormány - közölte a pénzügyminiszter a közösségi oldalán.

Hamarosan jönnek az okostantermek!

SuliLife
-
08:45

Döntött a kormány: a tervek szerint legalább 180 helyszínen hajtanak végre fejlesztéseket.

PSZ: Miért nem a gyermekorvosi hálózaton keresztül szervezik a diákok oltását?

A Pedagógusok Szakszervezete szerint a pedagógusok leterheltek, ezért érthetetlen, miért nem a gyermekorvosi hálózaton keresztül oldják meg az oltást.

Visszavonul a legendás magyar sportoló: ez az eredmény volt az utolsó

Bár az időeredményével elégedetlen volt, mégis megnyugodva zárta le pályafutását Cseh László, aki utolsó versenyén hetedik lett 200 méter vegyesen a tokiói olimpia úszóversenyének pénteki napján.

Megtorpant a javuló tendencia az USA-ban

HR Portál
-
08:19

Az elemzők által vártnál kevésbé csökkent a munkanélküli segélyt kérő amerikaiak száma a múlt héten, és a tartósan munkanélküliek száma is tovább emelkedett.

Összefogtak a bölcsészdékánok, hogy megakadályozzák a tanárképzés tervezett átalakítását

Mérce
-
07:42

“Katasztrofálisnak” tartják a változás tervezett irányát.

Milyen ponthatárokra számíthattok a 2021-es pótfelvételin?

Eduline
-
07:21

Mutatjuk a legfontosabb szabályokat, amelyekre érdemes odafigyelnetek.

Idén sem állt le járműve fejlesztésével a SZEnergy Team

autopro
-
07:18

Idén nem állhattak rajthoz elektromos járművükkel a győri csapat hallgatói, azonban szüntelenül dolgoznak annak könnyebbé és autonómmá tételén.

Szuper online képzések 2021-ben vállalkozóknak

Az online oktatás remek lehetőséget ad azok számára, akik otthonról szeretnének új tudásra szert tenni. Manapság egyre inkább elterjedőben van, hogy bizonyos szakemberek tudásukat közzéteszik az interneten, és ennek a tudásanyagnak…

Vészesen közeleg a tanévkezdés, de a diákok többsége még mindig nincs beoltva

Eduline
-
06:03

Egy hónap múlva indul a tanév, az általános iskolások koronavírus elleni oltása körül azonban még mindig sok a kérdés, ám úgy tűnik, a szervezés az iskolák feladata lesz. A nyári szünet utolsó heteiben derülhet ki, hányan kérik majd az…

Toplista