Konzultációt hirdettek a Fudan Egyetemről

444.hu
-
 21.05.17 13:30Belföld

A veszélyhelyzet miatt népszavazás csak sokára lehetne, ezért fordul Baranyi Krisztina a magyarok kedvenc népképviseleti eszközéhez.

28 kapcsolódó hír

A diákváros és a Fudan Egyetem egyaránt megépül

Demokrata
-
 21.05.17 14:03Belföld

A fővárosi és a ferencvárosi önkormányzatnak együttműködést és teljes transzparenciát ajánlott a kormányzat – mondta Palkovics László.

Üzenjünk Pekingnek - konzultációt hirdetett Karácsony Gergely és Baranyi Krisztina a Fudan Egyetem ügyében

MFor
-
 21.05.17 14:54Gazdaság

Országos konzultáció kezdődik júniusban arról, hogy akarja-e a magyar lakosság azt, hogy a budapesti Diákváros helyén adófizetői milliárdokból felépüljön a kínai Fudan Egyetem - jelentette be hétfőn Karácsony Gergely főpolgármester és Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester. Az akciót az aHang segítségével bonyolítják le.

Baranyi Krisztina konzultációt hirdetett a Budapestre tervezett kínai Fudan Egyetemről

SzMo
-
 21.05.17 16:51Belföld

A ferencvárosi polgármester és Karácsony Gergely szerint egy mai tájékoztatón bebizonyosodott, hogy a beruházás a Diákvárostól venné el a területet.

A Diákváros és a Fudan Egyetem is megépül

888.hu
-
 21.05.17 14:10Vélemény

A kormány teljes transzparenciát és együttműködést ígért a ferencvárosi és a fővárosi önkormányzatnak.

“Üzenjük Pekingnek” - Konzultációt indítanak Karácsony Gergelyék a Fudan ellen

ATV
-
 21.05.17 15:54Belföld

”Hosszú és eredménytelen” - így értékelte Karácsony Gergely a Fudanról folytatott egyeztetést Palkovics Lászlóval. A miniszter szavaiból kiderült: nem elképzelhető, hogy a Fudan a Diákvároson kívül épüljön meg, és nyolcezer kollégiumi férőhelyet tudnak garantálni. Baranyi Krisztina bejelentette: “Üzenjünk Pekingnek!” konzultációt indítanak.

Teljes transzparenciát ígért a Fudan Egyetemről Palkovics László

vg.hu
-
 21.05.17 13:37Gazdaság

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, Karácsony Gergely főpolgármester és a IX. kerületi polgármester több mint kétórás egyeztetést tartottak.

Karácsony a kínai egyetem ügyét is politikai kampányra használja

Magyar Nemzet
-
 21.05.17 17:12Belföld

A főpolgármester tovább zsarolja a kormányt az atlétikai vb rendezésével.

Palkovics: A diákváros és a Fudan Egyetem is megépül Budapesten

Liner
-
 21.05.17 15:09Életmód

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter egy sajtótájékoztatón jelentette ki, hogy a "diákváros és a Fudan Egyetem is megépül Budapesten, a IX. kerületben".

Palkovics: A Fudan és a diákváros is megépül

168.hu
-
 21.05.17 15:22Belföld

Több mint két óra hosszat tárgyalt az innovációs és technológiai miniszter a főpolgármesterrel és a ferencvárosi polgármesterrel. A kormányzat teljes együttműködést és átláthatóságot ajánlott fel Karácsony Gergelynek és Baranyi Krisztinának.

Karácsony: Így akkor eldőlt, nem lesz Fudan-beruházás

Mandiner
-
 21.05.17 16:41Belföld

A főpolgármester kész lefújni az atlétikai világbajnokságot, ha nem hátrál meg a kormány.

Palkovics: Fudan is lesz, diákváros is lesz

24.hu
-
 21.05.17 15:17Belföld

A miniszter szerint mindkét projekt elfér majd, teljes lesz az átláthatóság, a Fudanra pedig csak 400 milliárdot költenek.

Palkovics: lesz diákváros és Fudan egyetem is

Napi.hu
-
 21.05.17 13:54Belföld

A diákváros és a Fudan Egyetem is megépül Budapesten, a projektben a fővárosi és a ferencvárosi önkormányzatnak együttműködést, valamint teljes transzparenciát ajánlott a kormányzat - közölte hétfőn Palkovics László innovációs és technológiai miniszter hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.

Palkovics László: megépül a Fudan Egyetem a Diákváros mellett

Portfolio
-
 21.05.17 13:45Gazdaság

A diákváros és a Fudan Egyetem is megépül Budapesten, a projektben a fővárosi és a ferencvárosi önkormányzatnak együttműködést, valamint teljes transzparenciát ajánlott a kormányzat - mondta az innovációs és technológiai miniszter hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.

"Jól alszik?" – a szlovák egyetemeket is elérte a kínai terjeszkedés

Szabad Európa
-
 21.05.18 07:51Külföld

Magyarországon az átláthatóság hiánya és az oktatási autonómiára vonatkozó aggályok merültek fel a Budapestre tervezett kínai egyetemmel kapcsolatban, de Pozsonyban már meg is tapasztalták, a kínai intézményrendszer nem tűri a kritikus hangokat.

Fudan: továbbra sincs egyetértés a kormány és a főváros között

Infostart
-
 21.05.17 15:35Belföld

Palkovics László szerint eddig is egyetemvárosról, és nem diákvárosról volt szó; a diákváros és a Fudan Egyetem is megépül. A főváros konzultációt indít júniusban a kínai egyetem budapesti kampuszáról.

“Jól alszik? Nagy stressz lehet önnek az utcán mászkálni…” – írta a kínai nyelvi és kulturális programokat kínáló, állam…

Városi Kurír
-
 21.05.18 12:55Külföld

Magyarországon az átláthatóság hiánya és az oktatási autonómiára vonatkozó aggályok merültek fel a Budapestre tervezett kínai egyetemmel kapcsolatban, de a távol-keleti hatalom Szerbia mellett Szlovákiában is erőteljesen jelen van. Pozsonyban pedig már meg is tapasztalták, a kínai intézményrendszer nem tűri a kritikus hangokat - írta a…

Lesz diákváros és Fudan Egyetem is

UniLife
-
 21.05.18 11:30Karrier

A világ élvonalába tartozó intézmény első külföldi kampusza és a 8500 egyetemi hallgató kollégiumi elhelyezését biztosító Budapest Diákváros ugyanazokat a funkciókat ellátva épülhet fel. Korszerű, világszínvonalú képzést és lakhatást biztosítanak majd a magyar és nemzetközi hallgatóknak Budapesten, mutatjuk a részleteket!

Baranyi Krisztina: Nem engedhetjük, hogy a Fudan-ügy kikerüljön a közbeszédből

HVG
-
 21.05.17 19:39Belföld

A ferencvárosi polgármester szerint jelenleg a budapesti konzultáció az egyetlen módja annak, hogy az itt lakók kézzelfogható véleményt formáljanak a Fudan kampuszépítéséről. Az „Üzenjünk Pekingnek” mottójú akció júniusban indul, a kérdésekre online és offline is lehet majd válaszolni.

Karácsonyék konzultációt hirdetnek Fudan-ügyben

Népszava
-
 21.05.17 16:02Belföld

Karácsony Gergely nem tartja kizártnak, hogy visszavonják az atlétikai világbajnokságra beadott pályázatot, ha csak így állítható le a kínai egyetem beruházása.

Palkovics László: „Megépül a diákváros és a Fudan Egyetem”

Euronews
-
 21.05.17 14:30Belföld

Az innovációs és technológiai miniszter a témában Karácsony Gergely főpolgármesterrel és Baranyi Krisztina IX. kerületi polgármesterrel egyeztetett.

Budapesti konzultációt indítanak a Fudan Egyetem beruházásáról

Jövő TV
-
 21.05.17 13:32Belföld

Közös sajtótájékozatót tartott Karácsony Gergely főpolgármester és Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere, amelyet Palkovics László miniszterrel való megbeszélés előzte meg a Fudan Egyetem ügyében. Ma egy hosszú, végsősoron eredménytelen beszélgetést folytattunk Palkovics miniszter úrral és munkatársaival a Fudan Egyetem…

Megépül a Fudan Egyetem és a diákváros is - Karácsony tovább kekeckedik

Gondola
-
 21.05.17 19:57Belföld

A diákváros és a Fudan Egyetem is megépül Budapesten, a projektben a fővárosi és a ferencvárosi önkormányzatnak együttműködést, valamint teljes transzparenciát ajánlott a kormányzat - mondta az innovációs és technológiai miniszter hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.

Karácsony Gergely szélmalomharca a kormánnyal a leendő egyetem ügyében

ma7.sk
-
 21.05.17 15:32Karrier

A diákváros és a Fudan Egyetem is megépül Budapesten, a projektben a fővárosi és a ferencvárosi önkormányzatnak együttműködést, valamint teljes transzparenciát ajánlott a kormányzat - mondta az innovációs és technológiai miniszter hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.

Baranyi és Karácsony konzultációt hirdetett a Fudan Egyetemről

Klubrádió
-
 21.05.17 14:58Vélemény

„Különösen nem támogatjuk a ma megismertek alapján, és minden lehetséges jogi-politikai eszköz megragadunk, hogy a Diákváros megépüljön, a Fudan pedig ne” – jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester és Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester a Palkovics László innovációs és technológiai miniszterrel a Fudan Egyetem…

Palkovics László: a diákváros és a Fudan Egyetem is megépül

Dehir
-
 21.05.17 14:52Megyei

Budapest - A projektben a fővárosi és a ferencvárosi önkormányzatnak együttműködést, valamint teljes transzparenciát ajánlott a kormányzat - mondta az innovációs és technológiai miniszter hétfőn.

Karácsony: Különösen nem támogatjuk a Fudan Egyetem megépítését a Diákváros helyén

Telex
-
 21.05.17 13:53Belföld

A nemzeti konzultáció mintájára fővárosi konzultáció indul a kormány tervéről, jövő év elején népszavazás is lehet.

Budapesti konzultációt indít a főváros és a IX. kerület a Fudanról

Magyar Narancs
-
 21.05.17 13:28Belföld

Palkovics nem egyeztetni akart Karácsonnyal és Baranyival, csak a jóváhagyásukat kérte a Fudan kampuszára.