A nap képei - A James Webb űrteleszkóp

Spacejunkie
-
 21.05.12 07:04Tudomány

Először nyitották ki teljesen az ősszel induló űrtávcső főtükrét.

5 kapcsolódó hír

Új űrteleszkópot tesztelt sikerrel a NASA

Jövő TV
-
 21.05.13 12:47Vélemény

Teljesítette legfontosabb tesztjét a NASA hatalmas űrteleszkópja, amivel új, idegen világokat találhatunk. A tesztek alapján készen áll a kilövésre. A James Webb űrteleszkóp tesztje sikeresnek bizonyult, miután sikeresen kihajtogatta, majd a helyére igazította a főtükrét. Írja közleményében a NASA. A szakemberek szerint ez volt az utolsó teszt…

Sikeresen teljesítette az indítása előtti kulcsfontosságú tesztjét a Hubble űrtávcső utóda

ma.hu
-
 21.05.12 18:09Tudomány

Utoljára bontotta ki a Földön hatalmas, aranybevonatú elsődleges tükrét a Hubble űrtávcső utóda, a James Webb-űrteleszkóp, amelyet a tervek szerint októberben indítanak útnak a világűrbe.

Teljesítette legfontosabb tesztjét a NASA gigászi űrtávcsöve, amivel új, idegen világokat találhatunk

HVG
-
 21.05.12 17:09Infotech

Készen áll az utazásra a csillagászati áron épülő James Webb űrteleszkóp, miután egy próba során sikeresen kihajtogatta, majd a helyére igazította a főtükrét.

Indulásra, idegen világok felfedezésére kész a James Webb

Baon
-
 21.05.13 12:24Infotech

Utoljára bontotta ki a Földön hatalmas, aranybevonatú elsődleges tükrét a Hubble űrtávcső utóda, a James Webb-űrteleszkóp.

Sikeresen teljesítette az indítása előtti kulcsfontosságú tesztjét a Hubble űrtávcső utóda

Parameter
-
 21.05.12 17:51Határtalan

Az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) közlése szerint a világ legnagyobb méretű és teljesítményű űrteleszkópja kedden sikeresen kihajtogatta és a helyére igazította a több szegmensből álló, 6,5 méter átmérőjű főtükrét. A szakemberek szerint ez volt az utolsó teszt annak biztosítására, hogy az eszköz túléli a rá váró 1,6 millió kilométeres utazást é