EKB: Az első negyedévben még recesszió lehetett

Növekedés
-
 21.04.23 09:10Gazdaság

Kitart laza monetáris politikája mellett az Európai Központi Bank (EKB), hogy ezzel biztosítson árstabilitást és kedvező finanszírozási környezetet az év hátralévő részében - az átoltottsági arány növekedésének és a korlátozások fokozatos feloldásának köszönhetően - beinduló lendületes gazdasági növekedésnek.

10 kapcsolódó hír

Kitart monetáris politikája mellett az EKB

TőzsdeFórum
-
 21.04.22 17:04Gazdaság

A kamatok megtartásáról döntött az Európai Központi Bank - adta hírül a távirati iroda.

Nem változtatott irányadó kamatain az EKB

vg.hu
-
 21.04.22 14:44Gazdaság

Nem vártak meglepetést az elemzők, miután a gazdaság és az infláció nagyjából jó úton halad.

Nem változik az irányadó eurókamat

Kitekintő
-
 21.04.22 15:52Gazdaság

Az EKB kormányzótanácsa a piaci várakozásoknak megfelelően nem változtatott csütörtöki kamatdöntő ülésén az irányadó eurókamaton és folytatja az eszközvásárláson alapuló gazdaságélénkítő monetáris politikáját.

Nem változtatott az irányadó eurókamaton az EKB

GazdaságPortál
-
 21.04.22 14:32Gazdaság

Az Európai Központi Bank (EKB) kormányzótanácsa a piaci várakozásoknak megfelelően nem változtatott csütörtöki kamatdöntő ülésén az irányadó eurókamaton és folytatja az eszközvásárláson alapuló gazdaságélénkítő monetáris politikáját. A kormányzótanács az EKB honlapján publikált közleményben a piaci várakozásoknak megfelelően…

Van elég feszültség így is: tovább lazázik az Európai Központi Bank

Mandiner
-
 21.04.23 11:16Gazdaság

Kitart laza monetáris politikája mellett az Európai Központi Bank (EKB), hogy ezzel biztosítson árstabilitást és kedvező finanszírozási környezetet az év hátralévő részében, az átoltottsági arány növekedésének és a korlátozások fokozatos feloldásának köszönhetően beinduló lendületes gazdasági növekedésnek.

EKB: Változatlan az irányadó eurókamat

ProfitLine
-
 21.04.22 21:00Gazdaság

Az Európai Központi Bank (EKB) kormányzótanácsa a piaci várakozásoknak megfelelően nem változtatott csütörtöki kamatdöntő ülésén az irányadó eurókamaton és folytatja az eszközvásárláson alapuló gazdaságélénkítő monetáris politikáját.

Hozta a formát az európai jegybank

Napi.hu
-
 21.04.22 13:45Külföld

Nem változtatott a fontosabb kamatfeltételeken az Európai Központi Bank a havi rendes kamatdöntő ülésén. A nagyobb váltást júniusra várja a piac, miközben általános a nézet, hogy Christine Lagarde elnöknek most is rá kell erősítenie arra az üzenetre, hogy a jegybank kész minden támogatást megadni a kontinens gazdaságának újraélesztéséhez.

A figyelem ma az Európai Központi Bankra irányul - Mit mondanak?

ProfitLine
-
 21.04.22 12:30Gazdaság

Kamatmeghatározó ülést tart ma az EKB. A jegybank várhatóan nem fog változtatni a monetáris kondíciókon, így ezúttal is elsősorban a jegybanki kommunikáció lehet a figyelem középpontjában.

Tud újat mondani az EKB? Lehet, hogy ezúttal inkább meg sem próbálja

Portfolio
-
 21.04.22 12:57Gazdaság

Ma délután 13:45-kor ismerjük meg az Európai Központi Bank áprilisi kamatdöntő ülésének eredményét, 14:30-kor pedig Christine Lagarde elnök sajtótájékoztatót tart. A márciusi ülésen az EKB azt ígérte, több állampapírt vásárol majd a piacon, és ezt teljesítette is. A mai ülésen nem várunk változást a monetáris politikai eszközökben, az…

EKB: marad a nulla százalékos alapkamat

Az Üzlet
-
 21.04.22 14:41Gazdaság

A kormányzótanács áprilisban sem változtatott az irányadó eurókamaton, folytatja viszont az eszközvásárláson alapuló gazdaságélénkítő monetáris politikáját - közölte az Európai Központi Bank.