Ensz: A klímaváltozás miatt az elmúlt évtizedben kétszer annyian váltak hontalanná, mint a háborúk…

444.hu
-
 21.04.22 16:34Külföld

Több mint 1 milliárdan élnek az éghajlati jelenségekkel kapcsolatos veszélyeknek kitett országokban, amiknek eleve korlátozottak a kapacitásaik ahhoz, hogy helyre tudjanak állni egy esetleges katasztrófa esetén.

5 kapcsolódó hír

A klímaváltozás a háborúknál is jobban hajtja a migrációt

vg.hu
-
 21.04.22 21:10Tudomány

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosság aggódik a következő évtizedek miatt.

A klímaváltozás és a migráció kapcsolatára figyelmeztet az ENSZ

Mandiner
-
 21.04.22 17:29Külföld

Az elmúlt évtizedben évente átlagosan 21,5 millió ember kényszerült elhagyni otthonát az időjárási jelenségek miatt, ami több mint kétszer annyi, mint azoknak a száma, akik a fegyveres konfliktusok és az erőszak miatt voltak kénytelenek elmenekülni otthonaikból – közölte csütörtökön az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (Unhcr).

A klímaváltozás miatt kétszer annyian válnak hontalanná, mint a háborúk miatt

BorsOnline
-
 21.04.22 16:39Külföld

Az elmúlt évtizedben évente átlagosan 21,5 millió ember kényszerült elhagyni otthonát az időjárási jelenségek miatt, ami több mint kétszer annyi, mint azoknak a száma, akik a fegyveres konfliktusok és az erőszak miatt voltak kénytelenek elmenekülni otthonaikból - közölte csütörtökön az Ensz Menekültügyi Főbiztossága (Unhcr).

Kétszer annyian váltak hontalanná a klímaváltozás miatt, mint a háborúk következtében

thevip.hu
-
 21.04.23 16:12Külföld

Több mint 1 milliárd ember él az éghajlati jelenségekkel kapcsolatos veszélyeknek kitett országokban, amiknek ráadásul rendkívül korlátozottak a kapacitásaik ahhoz, hogy helyre tudjanak állni egy esetleges természeti katasztrófa esetén.

ENSZ: A klímaváltozás miatt az elmúlt évtizedben kétszer annyian váltak hontalanná, mint a háborúk miatt

Klubrádió
-
 21.04.22 18:01Vélemény

Az elmúlt évtizedben évente átlagosan 21,5 millió ember kényszerült elhagyni otthonát az időjárási jelenségek miatt, ami több mint kétszer annyi, mint azoknak a száma, akik a fegyveres konfliktusok és az erőszak miatt voltak kénytelenek elmenekülni az otthonaikból – közölte az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR).