Komoly gesztust tett a Néppárt vezetése Orbán Viktornak

ATV
-
 21.03.02 08:19Belföld

Már nem a Fideszre szabott alapszabálymódosítást tervez a néppárti frakció vezetése, legalábbis már nem feles, hanem kétharmados többség kellene a kizáráshoz a brüsszeli csoportban.

7 kapcsolódó hír

Politico: Orbán levele inkább egy ajándék

24.hu
-
 21.03.01 08:54Külföld

Nem fogja hagyni a frakció, hogy Orbán zsarolja őket.

Hatott az orbáni fenyegetőzés: átírta a Néppárt vezetése a módosítót – Maradhat a frakcióban a Fidesz?

Propeller
-
 21.03.02 08:58Belföld

A Néppárt vezetése átírta a módosítót, így már nem feles, hanem kétharmados többség fog kelleni ahhoz, hogy kizárhassák a Fideszt a frakcióból. Úgy tűnik, megtette a hatását az a levél, amelyet Orbán Viktor írt Manfred Webernek, az Európai Néppárt frakcióvezetőjének a hétvégén. A magyar miniszterelnök azzal fenyegetett, hogy a Fidesz…

Orbán levele nem fenyegetés, inkább ajándék a Néppártnak

Hírklikk
-
 21.03.01 18:19Belföld

Az Európai Parlament néppárti frakciójának több tagja is azt mondta, hogy a Manfred Weber frakcióvezetőnek küldött levél nem annyira fenyegetés, mint inkább ajándék, és remélik, hogy Orbán Viktor tartja a szavát. Azaz valóban kiválik a csoportból, ha ott a várakozásoknak megfelelően kétharmad áll ki az új szabály mellett.

Csattanós választ kapott: Orbán ezt benézte, mellément, hogy bezsarolta a Európai Néppártot

HírHugó
-
 21.03.01 19:34Vélemény

A német jobboldal konzervatív pártja, a CDU csattanós választ adott Orbánnak a zsarolására:  ha a Fidesz menni akar, ugyan miért tartóztatnák őket? Közben az osztrák parlament alelnöke  is kijelentette: nem hagyják, hogy Orbán zsarolja őket. A Politico összefoglalója szerint azok, akik már egy jó ideje ki akarják zárni Orbánékat a…

Mit meg nem tesz a Néppárt Orbánért! – Átvariálták a fidesztelenítés szabályait

Városi Kurír
-
 21.03.02 09:55Külföld

Már nem a Fideszre szabott alapszabálymódosítást tervez a néppárti frakció vezetése, legalábbis már nem feles, hanem kétharmados többség kellene a kizáráshoz a brüsszeli csoportban.

Néppárt: kétharmaddal lehet tagpártot kizárni

Klubrádió
-
 21.03.02 09:54Vélemény

A Néppárt frakciószabályzatának változtatásáról szerdán szavaznak a tagok. Ennek értelmében nem csak személyt, de a frakció tagpártot is kizárhat soraiból. A legutóbbi változtatás után azonban nem elég a feles többség, kétharmadra lenne szükség.

Szó sincs néppárti gesztusról, téved Soros-blogja

Origo
-
 21.03.02 11:20Belföld

A kizárás a mostani eljárási rend szerint is csak kétharmados többséggel történhet a frakcióban.