Kiderült, az EU mikor tervezi bevezetni a vakcinaútleveleket

Liner
-
 21.03.02 05:10Külföld

Az Európai Bizottság ebben a hónapban javaslatot fog tenni az egész Európára kiterjedő digitális tanúsítványra, mely igazolni fogja az érintettek oltottságát, így lehetővé téve az európaiak számára, hogy a nyár folyamán utazhassanak.

11 kapcsolódó hír

Nyárra meglehet az uniós oltási útlevél

vg.hu
-
 21.03.01 13:29Külföld

Még ebben a hónapban kiderül, milyen formában tervezi az Európai Bizottság a digitális oltási útlevelet, és Brüsszel újabb vakcinaforrást is keres, ezúttal Indiában.

Európai Bizottság: készül a javaslat a digitális vakcinaigazolványra

Mandiner
-
 21.03.01 20:34Külföld

Az intézkedéssel az európaiak szabadabb utazását szeretné elősegíteni az Európai Bizottság.

Jön az uniós vakcinaútlevél

Azenpenzem
-
 21.03.01 17:33Gazdaság

Az Európai Bizottság még ebben a hónapban bemutatja jogalkotási javaslatát a koronavírussal összefüggő új digitális immunitásigazolásról. Az úgynevezett zöld igazolvánnyal a szabadabb utazást akarják elősegíteni.

Az Európai Bizottság elnöke bejelentette: érkezik az Eu oltási könyve, szabadabban lehet majd vele utazni

Blikk
-
 21.03.01 19:51Külföld

Az Európai Bizottság még ebben a hónapban bemutatja a koronavírussal összefüggő új digitális immunitásigazolásra, másnéven „zöld igazolványra” vonatkozó jogalkotási javaslatát; az intézkedéssel az európaiak szabadabb utazását szeretnék elősegíteni – közölte Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke hétfői Twitter-üzenetében.

Bejelentették: márciusban jön az EU-s digitális vakcinaútlevél

Portfolio
-
 21.03.01 13:59Gazdaság

Márciusban tesz javaslatot az Európai Bizottság egy EU-s digitális vakcinaútlevél létrehozására – számol be a hírről a Reuters.

Digitális vakcinaútlevelet javasol az Európai Bizottság

Adózóna
-
 21.03.01 15:03Gazdaság

Márciusban tesz javaslatot az Európai Bizottság egy EU-s digitális vakcinaútlevél létrehozására – számol be a hírről a Reuters nyomán a Portfolio.hu. A bizottság azt ígérte, hogy igyekeznek olyan javaslatot kidolgozni, amely nem diszkriminálja negatívan azokat az állampolgárokat, akik még nem kapták meg az oltást.

Könnyen elbukhat az Európai Bizottság terve a vakcinaútlevelekről - részben Magyarország miatt

HVG
-
 21.03.01 18:20Belföld

Digitális Zöld Igazolás néven még márciusban bemutathatja az Európai Bizottság a vakcinaútlevélről szóló tervezetét. Ám az egész uniós tervet meghiúsíthatja, ha a magyar kormány nem szolgáltat adatot az oltás típusáról.

Digitális "oltási útlevelet" mutat be az Európai Unió

Noizz
-
 21.03.01 21:00Bulvár

Itt az európai vakcina útlevél, amivel elméletileg nyáron szabadon lehetne közlekedni a tagállamok között.

Közös uniós digitális oltási igazoláson dolgozik az Európai Bizottság

AIRportal
-
 21.03.02 11:10Külföld

Az Európai Bizottság még ebben a hónapban bemutatja a koronavírussal összefüggő új digitális immunitásigazolásra, másnéven zöld igazolványra vonatkozó jogalkotási javaslatát, a rendszer kifejlesztéséhez legalább három hónap kell, de nem minden tagország ért egyet a koncepcióval.

Digitális oltási útlevelet javasol az Európai Bizottság

Euronews
-
 21.03.01 17:31Külföld

A bizottság a tervek szerint még márciusban bemutatná a konkrét javaslatát, hogy Európa gördülékenyebben vághasson neki a nyári vakációszezonnak.

Készül az uniós immunitásigazolásra vonatkozó javaslat

MedicalOnline
-
 21.03.02 05:46Egészség

Az Európai Bizottság még ebben a hónapban bemutatja a digitális immunitásigazolásra, azaz zöld igazolványra vonatkozó jogalkotási javaslatát.