Ilyen még sosem történt itthon: arannyal és ezüsttel tartósított miseruhára bukkantak Jákon

Travelo
-
 21.02.25 10:51Utazás

Az újabb szenzációs leleteket a románkori templom kertjében mutatták be.

5 kapcsolódó hír

A régészek is meglepődtek: rangos egyházi méltóság miseruháját találták meg Jákon

vasárnap.hu
-
 21.02.24 16:20Tudomány

A főszentély előtt eltemetett rangos egyházi méltóság, feltehetően egy hajdani jáki apát papi ornátusát, arany és ezüst színű fémszálakkal gazdagon átszőtt miseruháját találták meg a jáki Szent György-templomban végzett ásatáson - közölte a feltárás helyszínén tartott sajtótájékoztatón Székely János szombathelyi megyéspüspök.

Értékes leletre bukkantak Jákon

Infostart
-
 21.02.24 19:50Tudomány

A Szent György-templomban végzett ásatáson került elő.

Ötszáz éves miseruhát találtak Jákon

kultura.hu
-
 21.02.24 20:17Kultúra

A főszentély előtt eltemetett rangos egyházi méltóság, feltehetően egy hajdani jáki apát papi ornátusát, arany és ezüst színű fémszálakkal gazdagon átszőtt miseruháját találták meg a jáki Szent György-templomban végzett ásatáson – közölte szerdán a feltárás helyszínén tartott sajtótájékoztatón Székely János szombathelyi megyéspüspök.

Ötszáz éves miseruha került elő a jáki templomban föltárt sírból

Zaol
-
 21.02.24 18:30Kultúra

Rangos egyházi méltóság, feltehetően egy hajdani jáki apát arany és ezüst színű fémszálakkal gazdagon átszőtt miseruháját találták meg a jáki Szent György-templomban végzett ásatáson.

Rangos egyházi méltóság miseruháját találták meg Jákon

Nyugat
-
 21.02.24 14:53Kultúra

A főszentély előtt eltemetett rangos egyházi méltóság, feltehetően egy hajdani jáki apát papi ornátusát, arany és ezüst színű fémszálakkal gazdagon átszőtt miseruháját találták meg a jáki Szent György-templomban végzett ásatáson - közölte szerdán a feltárás helyszínén tartott sajtótájékoztatón Székely János szombathelyi megyéspüspök.