Mi történik, ha túllépjük a 3 milliós kata-keretet?

Piac és Profit
-
 21.02.23 11:48Gazdaság

Továbbra sem csillapodnak a hullámok a januárban hatályba lépett új kata szabályozás körül, amely a 3 millió forint feletti kifizetések után 40 százalékos adót ró a juttatás kifizetőjére. A Niveus Consulting Group néhány, a gyakorlatban gyakran felmerülő kérdést járt körül.

3 kapcsolódó hír

Visszahívható-e azonnali hatállyal a munkaviszonyban álló ügyvezető?

Adózóna
-
 21.02.22 12:35Cégvilág

Gyakran felmerül kérdésként, hogy a munkaviszony keretében dolgozó ügyvezető munkaviszonyára mennyiben és hogyan hat ki, ha őt a vállalkozás megfelelő szerve visszahívja. Egyes szakemberek szerint ilyenkor a munkaviszony megszűnik, míg mások szerint a munkaviszony megszüntetésénél a munka törvénykönyve szabályai nem kerülhetőek ki.…

Katások büntetőadója: mikor kell fizetni?

Napi.hu
-
 21.02.23 17:10Belföld

Továbbra sem csillapodnak a hullámok a januárban hatályba lépett új kata-szabályozás körül, amely a 3 millió forint feletti kifizetések után 40 százalékos adót ró a juttatás kifizetőjére. A Niveus Consulting Group néhány, a gyakorlatban gyakran felmerülő kérdést járt körül.

Minden, amit a kata 3 milliós határáról tudni érdemes

HR Portál
-
 21.02.23 11:06Karrier

Össze kell-e adni a 3 milliós keret számításakor az egymással kapcsolt vállalkozásoknak kiszámlázott összegeket, és mikor érdemes szüneteltetni a kata-alanyiságot? A Niveus Consulting Group szakemberei körüljártak néhány, a gyakorlatban gyakran felmerülő kérdést.