Katalán választás: Hármas holtversenyt, és a függetlenségpárti győzelmet is jósolnak a felmérések …

Propeller
-
 21.02.14 22:10Külföld

A katalán parlamenti választásokon hármas holtversenyt, és függetlenségpárti győzelmet is jósolnak azok az exit poll közvélemény-kutatások, amelyeket az urnazárás után hoztak nyilvánosságra vasárnap este. A Gesop kutatóintézet felmérése szerint, amelyet egyebek mellett az El Periódico katalán lap közölt, a Katalán Szocialista Párt (PSC),…

6 kapcsolódó hír

Függetlenségpárti győzelmet jósolnak az exit pollok Katalóniában

Euronews
-
 21.02.14 22:49Külföld

Meztelen felsőtesttel demonstráltak a Femen nemzetközi feminista civil szervezet aktivistái a Vox párt ellen, amikor a listavezetőjük épp szavazott.

Győztek a katalán szeparatisták

VG
-
 21.02.15 13:16Külföld

A függetlenségpárti erők növelik többségüket Katalónia regionális parlamentjében a vasárnap tartott választások előzetes eredményei szerint.

Keserédes győzelemmel zárult a katalóniai választás

Népszava
-
 21.02.15 18:10Külföld

A katalán szocialisták végeztek ugyan az élen a vasárnapi választáson, de a függetlenségpárti erők együttesen abszolút többséget szereztek. A barcelonai fejleményektől függ a madridi kormány sorsa is.

Szétforgácsolódott jobboldal, szeparatista győzelem. Így választott Katalónia

Azonnali
-
 21.02.15 14:13Vélemény

Február 14-én választott az autonómiáját 1979-ben visszaszerző Katalónia új parlamentet. A legnagyobb kérdés az volt, hogy sikerül-e abszolút többséget szerezniük a szeparatista pártoknak. Ez sikerült, azonban kérdés, hogy a katalán függetlenség kérdéséhez hogyan fog hozzáállni az új kormány és a törvényhozás.

Katalán választás: A szocialisták nyertek, de a függetlenségi pártok szereztek parlamenti többséget

Vajdaság Ma
-
 21.02.15 10:00Külföld

A Katalán Szocialista Párt (PSC) megduplázva korábbi mandátumait, megnyerte a hétfő hajnalban zárult katalán regionális parlamenti választásokat, de kétséges, hogy tud-e kormányt alakítani, mivel a függetlenségi pártok többséget szereztek az új törvényhozásban.

Katalán választás: hármas holtversenyt és függetlenségpárti győzelmet jósolnak a felmérések

Mandiner
-
 21.02.14 22:00Külföld

Az eredmények alapján a katalán függetlenséget képviselő pártok többségbe kerülhetnek az újonnan alakuló parlamentben.