Először a budapestiek kapnak az orosz Szputnyik V vakcinából

Ez a lényeg
-
 21.02.09 21:33Belföld

A döntést Müller Cecília jelentette be az Operatív Törzs kedd reggeli sajtótájékoztatóján.

17 kapcsolódó hír

Müller Cecília: A harmadik hullám elején vagyunk, anélkül, hogy a második hullám végére értünk volna

Metropol
-
 21.02.10 12:15Bulvár

Az Operatív törzs ma is megtartotta sajtótájékoztatóját, ahol beszámolt a járvánnyal kapcsolatos legfontosabb kérdésekről.

Koronavírus: Elhunyt 98 beteg, ismét emelkedik a szennyvízben az örökítőanyag koncentrációja

Növekedés
-
 21.02.10 09:30Gazdaság

1 279 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 380 013 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 98 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 13 347 főre emelkedett.

Müller Cecília szerint a helyzet továbbra is aggodalomra ad okot

Life
-
 21.02.09 16:01Egészség

Az operatív törzs kedden tájékoztatót tartott, mely során Müller Cecília elmondta, hogy bár csökkent az aktív beteg száma és stagnálnak a számok, de elkezdett nőni a kórházban ápolt betegek száma – hangzott el a sajtótájékoztatón.

Müller Cecília: emelkedő fordulatot vesz a járványgörbe

Napi.hu
-
 21.02.10 12:33Belföld

Hétről hétre frissül az oltásra jelentkezettek listája, ezért senki ne türelmetlenkedjen, ne hívja a háziorvost, hogy szerepel-e az oltandók listán, hanem várja meg a háziorvos jelentkezését - mondta az operatív törzs mai tájékoztatóján Békássy Szabolcs, országos háziorvosi kollegiális vezető. Müller Cecília országos tisztifőorvos arra figyelmeztet

Müller Cecília: némi aggodalomra adnak okot a friss járványügyi adatok

Napi.hu
-
 21.02.09 12:49Belföld

Zökkenőmentesen zajlottak a középfokú felvételik, a vizsgázók száma és a vizsgaeredmények nem tértek el a korábbi években megszokott szinttől - jelentette ki az operatív törzs mai tájékoztatóján Maruzsa Zoltán, köznevelési államtitkár. Müller Cecília országos tisztifőorvos fokozott figyelemmel kísérendőnek nevezte a friss járványügyi adatokat. Elh

Müller Cecília: némi aggodalomra ad okot a magyar járványhelyzet, fokozottan figyelem az adatokat

Portfolio
-
 21.02.09 08:05Gazdaság

Müller Cecília országos tisztifőorvos azt mondta, hogy az elmúlt nap adatai "fokozott figyelemre késztetnek" minket. Az új fertőzöttek száma nem emelkedik, de a tesztek pozitivitási aránya növekszik, valamint emelkedik a kórházban ápoltak száma, illetve a lélegeztetettek száma is. A szennyvízadatok is a vírus örökítőanyagának az emelkedését…

Müller Cecília a jelenlegi járványhelyzetről: "Némi aggodalomra ad okot"

Propeller
-
 21.02.09 15:54Belföld

Müller Cecília országos tisztifőorvos azt mondta, hogy az elmúlt nap adatai "fokozott figyelemre késztetnek" minket. Az új fertőzöttek száma nem emelkedik, de a tesztek pozitivitási aránya növekszik, valamint emelkedik a kórházban ápoltak száma, illetve a lélegeztetettek száma is. Ettől a héttől már négy vakcinával is oltanak, a fővárosban…

Müller Cecília: akit beoltottak, már nem kell karanténba vonulnia

Infostart
-
 21.02.10 11:48Belföld

A járvány másképpen alakul, mint vártuk. Emelkedő fordulatot vesz a járványgörbe a számítások szerint, bár az adatok még stagnálást mutatnak – mondta az országos tisztifőorvos az operatív törzs tájékoztatóján. Nem javasolja a városvezetőknek, hogy enyhítésekről döntsenek.

Müller Cecília: Másképp alakul a járvány, mint vártuk

Startlap
-
 21.02.10 12:33Belföld

Az operatív törzs szerdai tájékoztatója.

Az elmúlt évek leggyengébb felvételi eredményeit írta le átlagosnak Maruzsa Zoltán

HVG
-
 21.02.09 13:45Belföld

A köznevelési államtitkár az előző évek átlagának megfelelő eredményekről beszélt, ami szerinte azt bizonyítja, sikeres volt a köznevelés a járványhelyzet alatt.

Megvan a központi felvételi eredménye: tényleg nehéz volt a magyar, gyengék az eredmények

Eduline
-
 21.02.09 12:09Karrier

Tíz éve nem volt olyan rossz eredmény magyarból a központi középiskolai felvételin, mint idén - derül ki a vizsga előzetes eredményeiből, amelyekről Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár beszélt az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján.

Negyvenkilenccel nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma Nógrád megyében

Nool
-
 21.02.10 09:49Belföld

Szerda reggelre újabb 49 nógrádinál mutatták ki az új koronavírus fertőzést, ezzel 9317-re nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

Operatív törzs: most először kapnak Pfizer-vakcinát a háziorvosok

Magyar Hang
-
 21.02.09 12:11Belföld

Lecsaptak egy házibulira, megtartják az érettségiket. Müller Cecília szerint az elmúlt nap adatai fokozott figyelemre intenek minket. Összesen 100 ezer adag Pfizer és Moderna vakcinát várunk a héten.

Még évekig elhúzódhatnak a lezárások és korlátozások

Erdély Ma
-
 21.02.10 05:55Külföld

A szakértők gyakran mondták a briteknek, hogy az Egyesült Királyság visszatérhet a normális élethez, ha a lakosság többségét beoltják. A vírus mutációi azonban fokozott aggodalomra adnak okot, kérdéses ugyanis, hogy a vakcinák hatékonyan működnek-e az új törzsek ellen.

Budapesten és több városban ismét emelkedik a szennyvíz koronavírus-koncentrációja

Népszava
-
 21.02.09 15:47Belföld

„Némi aggodalomra ad okot”, hogy a járvány második hullámának lefelé menő szakaszában megtorpanás látszik.

Romlottak a fertőzöttségi adatok, az operatív törzs szerint ez már akár a harmadik hullám kezdete is lehet

Borsod24
-
 21.02.10 12:20Megyei

Akár már egy harmadik hullám elején is lehetünk, anélkül, hogy a másodiknak vége lenne, vagy a vírusmutációk is okozhatják azt, hogy az utóbbi két hétben romlottak a fertőzöttségi adatok. Erről Müller Cecília országos tisztifőorvos beszélt a szerdai operatív törzsön – tudósított a Telex. 45 600 adag AstraZeneca érkezik csütörtökön, 21 600…

Koronavírus – Győrben is emelkedik a szennyvízben az örökítőanyag koncentrációja

Kisalföld
-
 21.02.09 20:37Megyei

„Ez némi aggodalomra ad okot” – fogalmazott Müller Cecília.