Dél-Afrikában nem oltanak az AstraZeneca vakcinájával

Kitekintő
-
 21.02.08 14:09Külföld

A Dél-afrikai Köztársaság felfüggesztette az Oxford/AstraZeneca vakcina bevezetését, miután egy tanulmány kimutatta, hogy a kérdéses oltóanyag minimális védelmet nyújt a dél-afrikai vírusvariánssal szemben.

6 kapcsolódó hír

Dél-Afrika elhalasztja a tömeges oltást az AstraZenecával, egymillió vakcina mehet a kukába

Portfolio
-
 21.02.08 07:58Külföld

A Dél-afrikai Köztársaság vasárnap bejelentette, hogy átmenetileg elhalasztja oltási kampányát a brit-svéd AstraZeneca gyógyszergyár és az Oxfordi Egyetem által kifejlesztett vakcinával, mert egy tanulmány szerint a védőoltás hatékonysága "korlátozott" a koronavírus dél-afrikai változatával szemben.

A WHO is megszólalt a dél-afrikai AstraZeneca-ügyről

Portfolio
-
 21.02.08 21:43Külföld

Több adatra van szükség az AstraZeneca vakcinájának a WHO általi jóváhagyásához - jelentették ki az ENSZ egészségügyi szervezetének szakértői, reagálva arra az új tanulmányra, amely szerint a svéd-brit gyógyszergyár és az Oxfordi Egyetem által kifejlesztett védőoltás korlátozottan hatékony a SARS-CoV-2 nevű vírus dél-afrikai…

Koronavírus: az új mutánsoktól is védenek ezek a vakcinák

HáziPatika
-
 21.02.08 15:21Külföld

A brit gyógyszerfelügyeleti hatóság (MHRA) hatástanulmánya szerint rendkívül biztonságos a nagy-britanniai oltási kampányban használt két vakcina, a Pfizer-BioNTech-, illetve az Oxfordi Egyetem-AstraZeneca-féle oltóanyag.

Parkolópályára tették az AstraZeneca oltását Dél-Afrikában

Infostart
-
 21.02.08 06:37Külföld

Egy johannesburgi tanulmány szerint a védőoltás hatékonysága "korlátozott" a koronavírus dél-afrikai változatával szemben.

Szerte a világon gondot jelent az új vírusmutációk megjelenése

Magyar Hírlap
-
 21.02.09 03:57Külföld

Dél-Afrikában átmenetileg felfüggesztik az oltási kampányt az oxfordi vakcinával– Ausztrália elsőként vezetheti be a vakcinaútlevelet, Dubaj túl korán nyitott.

WHO: Több adatra van szükség az AstraZeneca vakcinájának jóváhagyásához

Parameter
-
 21.02.09 07:07Külföld

A dél-afrikai Witwatersrandi Egyetem kutatása szerint az AstraZeneca jóval kevésbé hatékony az először a Dél-afrikai Köztársáságban azonosított koronavírus-mutáció esetében a Covid-19-betegség könnyebb formáival szemben. "Ez nyilvánvalóan aggasztó hír" - jelentette ki genfi sajtótájékoztatóján Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, az…