Romániában bűncselekmény a közösségi oldalakon más nevében fiókot létesíteni

Növekedés
-
 21.01.26 16:39Gazdaság

A román legfelsőbb bíróság jogegységi határozatban kimondta, hogy bűncselekménynek minősül közösségi oldalakon hamis fiókot létrehozni, egy másik személy adataival, az illető tudta nélkül, továbbá az ő nevében információkat megosztani - adta hírül kedden a román média.

6 kapcsolódó hír

Bűncselekmény a közösségi oldalakon más nevében fiókot létesíteni Romániában

Mínuszos
-
 21.01.27 06:35Infotech

A román legfelsőbb bíróság jogegységi határozatban kimondta, hogy bűncselekménynek minősül közösségi oldalakon hamis fiókot létrehozni, egy másik személy adataival, az illető tudta nélkül, továbbá az ő nevében információkat megosztani. A legfelsőbb bíróság a Brassói Ítélőtábla bíráinak kérésére adta ki a jogegységi határozatot egy olyan…

Bűncselekmény más nevében fiókot nyitni

IT café
-
 21.01.26 18:10Infotech

A román legfelsőbb bíróság határozatát kötelező lesz alkalmazni.

Bűncselekmény más nevében fiókot létesíteni közösségi oldalon

Baon
-
 21.01.27 09:52Infotech

A román legfelsőbb bíróság kimondta, hogy bűncselekmény hamis fiókot létrehozni egy másik személy adataival, az illető tudta nélkül, továbbá az ő nevében információkat megosztani.

Romániában bűncselekmény más nevében Facebook-fiókot létrehozni

Origo
-
 21.01.26 12:13Külföld

Brassóban egy férfit több év börtönre ítéltek, miután ex-barátnője nevében kamuoldalt nyitott, és ott szexfotókat tett róla közé.

Bűncselekményt követ el, aki más nevében használja a közösségi oldalakat

Erdély Ma
-
 21.01.26 09:26Határtalan

A legfelsőbb bíróság döntése kimondja, más személy nevében fiókot nyitni a közösségi oldalon az illető hozzájárulása nélkül kimeríti a büntető törvénykönyv 325. cikke által előírt informatikai csalás bűntettének fogalmát.