Szlovákiához is kevesebb oltóanyag érkezik a Pfizertől

Infostart
-
 21.01.26 21:09Külföld

Igor Matovič miniszterelnök szerint a 18 éven felüliek csak július végén, augusztusban kapnának a vakcinából. Közben a 9. napja tartó országos tesztelés ma ér véget. Holnaptól a rendőrség intenzívebben ellenőrzi a kijárási tilalom betartását.

3 kapcsolódó hír

Koronavírus a Körképen: Napi esetszámok járások szerint, és az országos tesztelés eddig ismert részadatai (Grafikono…

Körkép
-
 21.01.26 14:15Határtalan

Nyitókép forrása: körkép.sk/reprofotó   Az országos szűrőtesztelés első köre január 18-ától január 26-ig tart Ezt követően szigorúbb kijárási tilalmi szabályok lépnek életbe (erről bővebben itt olvashat). A járási eredményektől függően 36 járás “jobb” és 37 járás “rosszabb” besorolást kap. A “jobbaknál” február 3-ától enyhíthetik a korlátozásokat.

Szerdától szigorúbban ellenőrzi a rendőrség a kijárási korlátozás betartását – mutatjuk, mikor kérhetik a tesztet

Parameter
-
 21.01.26 10:34Határtalan

Negatív PCR- vagy antigéntesztre lesz szükségünk például ha a munkába, munkaszerződés aláírására vagy állásinterjúra utazunk, postára, bankba, biztosítóba, tisztítóba, könyvtárba, optikába, újságoshoz vagy cipőjavítóhoz megyünk. Fel kell mutatni a tesztet autószervizben, kerékpárjavítóban,STK-állomáson, illetve az üzletek csomagátvételi…

A rendőrség szerdától szigorúbban ellenőrzi a kijárási tilalom betartását

ma7.sk
-
 21.01.26 09:26Határtalan

A rendőrség szerdától (január 27.) intenzívebben ellenőrzi a kijárási tilalom betartását. A közösségi hálón jelentette be, hogy az új szabályok lépnek életbe. A kivételek alkalmazásakor a PCR-tesztek vagy antigéntesztek negatív eredményeit, valamint a Covid-19 legyőzésének igazolását elismerik.