Nem mennek bele a nulla kreditbe az SZFE tanárai

168.hu
-
 21.01.19 11:03Belföld

A Színház- és Filmművészeti Egyetem 107 oktatója közleményben követelte, hogy az intézmény vezetői ismerjék el a félévet a diákoknak és a tanároknak egyaránt. 

14 kapcsolódó hír

Báron György: ez egy nagyon szomorú lista, nagy részük politikai kinevezett

ATV
-
 21.01.18 14:21Belföld

Nagyon szomorú lista - ez a véleménye Báron György egyetemi tanárnak arról a névsorról, amely pár napja került napvilágra a sajtóban, hogy kik lesznek az új oktatók a Színház- és Filmművészeti Egyetemen.

Kétszer is elkapta a koronavírust Eperjes Károly

Life
-
 21.01.18 13:45Életmód

Ahogyan arról korábban mi is beszámoltunk, a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, Eperjes Károly tavaly októberben jelentette be, hogy ő is elkapta a koronavírust. Azóta azonban kiderült, hogy kétszer is átesett a fertőzésen. 

Egyetemi autonómia: egyesületbe menekítik az SZFE-t

Napi.hu
-
 21.01.19 12:50Belföld

Politikai befolyástól független és művészi értelemben szabad alkotóműhelyként élne tovább a nagy múltú Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) szellemisége, ahol az oktatók alternatív keretek között folytatják a képzéseket a hallgatókkal - jelentették be az egyetemük autonómiájáért kiálló és hónapok óta demonstráló hallgatók és oktatók.

Itt megnézheted Sas József egyik legjobb kabaréját

Startlap
-
 21.01.18 11:47Kultúra

Vasárnap hajnalban elhunyt Sas József humorista, érdemes és kiváló művész, Jászai Mari-díjas és Erzsébet díjas színész. Ezzel a videóval emlékezünk rá.

Független alkotóműhelyt hoznak létre az SZFE tiltakozó oktatói és diákjai

Borsod24
-
 21.01.19 10:25Belföld

A Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) – az átalakítás ellen több mint fél éve tiltakozó polgárai Freeszfe Egyesület néven alkotóműhelyt hoznak létre, közölték a kezdeményezés elindítói kedd reggel. Mint közleményükben írták, céljuk demokratikus keretek közé átmenteni az egyetem 155 éves szellemiségét:  „az egyesület részben az…

HVG: elkezdték törölni az SZFE-hallgatók korábbi jegyeit és gyakorlati eredményeit

Városi Kurír
-
 21.01.19 09:29Belföld

A hvg.hu-hoz eljuttatott levelek és Neptun-üzenetek tanúsága szerint a Színház- és Filmművészeti Egyetemen (SZFE) elkezdték törölni a hallgatók korábban érvényesen megszerzett érdemjegyeit és gyakorlati eredményeit a Neptunból.

Válogatás nélkül törlik az SZFE-sek jegyeit

Klubrádió
-
 21.01.19 08:44Vélemény

Megkezdődött Színház- és Filmművészeti Egyetemen a hallgatók jegyeinek törlése a Neptun-rendszerből. Az új kancellár, Szarka Gábor ígérete szerint az új félévben ismét beírják a törölt krediteket. Erre azonban a hallgatók szerint semmi garancia nincs. A hallgatók jogorvoslati kérelemmel fordulnak a tanulmányi bizottsághoz.

A félév elismerését követelik az SZFE oktatói

Pesti Hírlap
-
 21.01.19 08:59Belföld

A Színház- és Filmművészeti Egyetem 107 oktatója közleményben követelte, hogy az intézmény vezetői ismerjék el a félévet a diákoknak és a tanároknak egyaránt. “Mi, az SZFE tanárai ragaszkodunk az igazsághoz: jelenléti, illetve online oktatás zajlott a tanév őszi szemeszterében, és január végéig lezajlik a vizsgaidőszak. A hallgatók teljesítését jel

A Kívánságkosár egykori és a Hír TV jelenlegi műsorvezetője is taníthat majd az SZFE-n

RTL Klub
-
 21.01.17 18:40Bulvár

Véletlenül, egy szabadságolási lista alapján tudták meg, kik lesznek a színművészeti új tanárai. Ezt az egyetem egyik oktatója mondta az RTL Híradónak. Az új vezetés több mint 20 új tanárral számol, akik közt a HVG információi szerint van Jászai Mari-díjas és Kossuth-díjas színész, de a Kívánságkosár egykori, vagy a Hír TV jelenlegi műsorvezetője i

Freeszfe Egyesület néven hoznak létre független alkotóműhelyt az SZFE hallgatói

Óbuda Most
-
 21.01.19 10:22Karrier

Az egyesület részben azért jött létre, hogy az egyetemen felmondó oktatók és a hallgatók tovább dolgozhassanak együtt – írja a hvg.hu A Színház- és Filmművészeti Egyetem – az átalakítás ellen több mint fél éve tiltakozó – polgárai Freeszfe Egyesület néven alkotóműhelyt hoznak létre, céljuk demokratikus keretek közé átmenteni a 155 éves…

Független alkotóműhelyt hoz létre az Szfe polgársága

Fidelio
-
 21.01.19 09:50Színpad

A Színház- és Filmművészeti Egyetem átalakítása ellen tiltakozó oktatók és hallgatók Freeszfe Egyesület néven autonóm alkotóműhelyt hoztak létre, melynek elsődleges célja demokratikus keretek közé menteni az egyetem 155 éves szellemiségét.

Fischer Gábor az SZFE-ügyben: „Ódry szobra a hallgatókat, a szabadság védelmezőit illeti”

Papageno
-
 21.01.18 17:45Színpad

Ódry Árpád dédunokája felszólítja a SZFE új vezetését, hogy adják át a tiltakozóknak Ódry mellszobrát az épületből, írja a HVG. Fischer Gábor, a Színház- és Filmművészeti Egyetem színpadának névadója, Ódry Árpád színész dédunokája közleményében azt írja, hogy Ódry Árpád mellszobra az ő „valódi örököseit”, azaz azokat a „szabad…

Báron György filmesztéta, SZFE tanár: “Nagyon szomorú lista jelent meg”

Színház.online
-
 21.01.18 16:28Színpad

“Nagyon szomorú lista” – ez a véleménye Báron György egyetemi tanárnak arról a névsorról, amelyből kiderül, kik lesznek az új oktatók a Színház- és Filmművészeti Egyetemen.

SZFE hallgató: “Várhatóan ősszel indítanak osztályt az új tanárok”

Színház.online
-
 21.01.18 16:18Színpad

Nem tudni biztosan, milyen szempontok alapján jelölte ki új, többségében a televíziós újságírás területén tevékenykedő tanárait a Színház- és Filmművészeti Egyetem új vezetése. Heppes Áron, az SZFE hallgatója szerint nagy a bizonytalanság, mivel csak a sajtóból értesülnek a változásokról.