Magyar kutatók szuper-tejet állítottak elő
A Debreceni Egyetem kutatói szerint az A2-es tej az utóbbi évek legnagyobb tejipari innovációja, mivel sajátos fehérjeszerkezete miatt kevésbé okoz emésztési panaszokat, mint a forgalomban lévő tejek. A DE kutatói olyan szarvasmarhafajták feltérképezésébe kezdtek, amelyek ilyen, úgynevezett szupertejet állítanak elő - közölte honlapján az…
Felfedezték a tejipar legnagyobb innovációját
Az A2-es tej az utóbbi évek legnagyobb tejipari innovációja. Az úgynevezett „szupertej” titka, hogy sajátos fehérjeszerkezete miatt kevésbé okoz emésztési panaszokat. A Debreceni Egyetem kutatói azon szarvasmarha fajták feltérképezésébe kezdtek, amelyek ilyen tejet állítanak elő.
Itt a szupertej, az utóbbi évek legnagyobb tejipari innovációja
Az A2-es tej nem tartalmazza azt a fehérjetípust, ami emésztési problémákat okoz.
Szenzációs magyar tejipari innovációt jelentettek be, erre vártak a fehérjeérzékenyek
A Debreceni Egyetem kutatói szerint az A2-es tej nem tartalmazza azt a fehérjetípust, ami emésztési problémákat okoz.