A kormány megállapodott egy kínai vakcinagyártóval, akár egymillió adag oltóanyag is érkezhet

SzMo
-
 21.01.14 11:48Belföld

Gulyás Gergely azt mondta: az első adag szállításának időpontja csak a magyar engedélyezés gyorsaságától függ. Igaz, az unió tagállamai kötelezettséget vállaltak arra, hogy nem szereznek be saját eljárásban oltóanyagot.

5 kapcsolódó hír

Uniós biztos: A tagállamok nem kezdeményezhetnek egyéni oltóanyag-beszerzést

ATV
-
 21.01.13 17:15Külföld

Az Európai Unió tagállamai kötelezettséget vállaltak arra, hogy nem indítanak saját eljárásokat a koronavírus elleni oltóanyagok beszerzésére - emlékeztett Sztella Kiriakídisz, az egészségügyért és élelmiszer-biztonságért felelős biztos az uniós tagállamok egészségügyi minisztereinek informális videókonferenciáját követően, szerdán.

Virológus: a kínai vakcinával háromszor kell oltani

ATV
-
 21.01.14 18:29Külföld

Egymillió adag kínai vakcina érkezhet Magyarországra - ezt Gulyás Gergely mondta a kormányinfón. A miniszterelnökséget vezető miniszter kritizálta az Európai Uniót a lassú oltóanyag beszerzés miatt. Rusvai Miklós virológus szerint a kínai vakcina kapcsán komolyabb mellékhatásokról nem tudunk, ugyanakkor ezt a vakcinát háromszor is be kell…

Az egyik vakcinát háromszor kell beadatni

Napi.hu
-
 21.01.14 20:04Belföld

A kínai vakcinát háromszor is be kell adni a hatékonyság érdekében - mondta az ATV-nek Rusvai Miklós virológus, aki hozzátette, hogy komolyabb mellékhatásról nem tudunk ezzel a készítménnyel kapcsolatban.

Egymillió adag jöhet belőle, de mit lehet egyáltalán tudni a kínai vakcináról?

HVG
-
 21.01.14 18:00Infotech

Eddig körülbelül 20 millió embert oltottak be a világon a kínai Sinopharm oltóanyagával, amelyből Gulyás Gergely bejelentése szerint 1 millió dózis Magyarországra is érkezhet. Az elölt kórokozót tartalmazó oltóanyag a kínai hatóságok szerint 79 százalékos hatékonyságú, de problémát jelent, hogy a klinikai kísérletek dokumentációja egyáltalán nem…

Háromszor kell oltani az egyik kínai vakcinával

Magyar Hang
-
 21.01.14 21:34Belföld

Ebből jöhet egymillió adag Magyarországra.